Naar de navigatie Naar de inhoud

Kenmerken Mobiel Bankieren app

Alles over Mobiel Bankieren

Wat is Mobiel Bankieren?

Met de Mobiel Bankieren app van ABN AMRO regelt u gemakkelijk uw bankzaken via uw smartphone of tablet.

Wij blijven onze Mobiel Bankieren app verder ontwikkelen. Bekijk alle functies die de app nu heeft.

Voor wie?

Mobiel Bankieren is geschikt voor:

Voorwaarden

Voor Mobiel Bankieren gelden de Voorwaarden identificatiecode (pdf, 106kB).

Wat heb ik nodig?

Om Mobiel Bankieren te kunnen gebruiken, heeft u het volgende nodig:

 • Toegang tot Internet Bankieren van ABN AMRO.

 • Een smartphone of tablet: 

  • een iPhone, iPod Touch of iPad (iOS versie 8.0 en hoger)

  • een Android- toestel (versie 4.0.3 en hoger)

  • een Windows Phone (versie 7.5 en hoger)

 • Een internetverbinding op uw smartphone of tablet. Een 3G, 4G of wifiverbinding is vereist.

Kosten

 • Het downloaden en gebruiken van Mobiel Bankieren is gratis.

 • Om de app te gebruiken heeft u internet nodig. Als u mobiel internet gebruikt, dan kan uw telecom aanbieder hier kosten voor rekenen.

 • U kunt op sommige smartphones vanuit de app ook een sms of e-mail sturen naar de ontvanger van uw betaling. Wij rekenen hier geen kosten voor. Het kan zijn dat uw telecom aanbieder hier wel kosten voor rekent.

Mobiel Bankieren en veiligheid

Als u de Mobiel Bankieren app voor het eerst gebruikt, kiest u een identificatiecode. Deze persoonlijke code gebruikt u altijd om in te loggen en geld over te maken. Zo kan iemand anders niet zomaar uw saldo bekijken of overboekingen doen met uw smartphone of tablet. Heeft u al een identificatiecode aangemaakt voor Internet Bankieren? Dan gebruikt u dezelfde code. Als u gebruikmaakt van vingerafdrukherkenning op uw toestel, kunt u ook vingerafdruk inschakelen in de Mobiel Bankieren app. Lees ook Hoe veilig is Mobiel Bankieren?

 • Veilig bankieren met uw identificatiecode
  U wilt uw bankzaken veilig kunnen doen. Niet alleen met uw computer, maar ook met uw smartphone of tablet. Bankieren met uw zelfgekozen identificatiecode moet zo veilig mogelijk zijn. Daarom kunt u met deze code minder bankzaken regelen dan via uw bankpas met e.dentifier. We bekijken steeds in welke situaties het gebruik van alleen een identificatiecode mogelijk is. Dit betekent dat u in de toekomst misschien meer, maar misschien ook minder mogelijkheden heeft met alleen uw identificatiecode. De veiligheid staat hierbij voorop. 
  Lees meer over veilig betalen met uw identificatiecode

 • Veilig bankieren met  vingerafdruk
  U kunt er ook voor kiezen om met uw vingerafdruk in te loggen en uw bankzaken te regelen. Dit kan voor dezelfde bankzaken als met de identificatiecode:
  - Zorg ervoor dat uitsluitend uw eigen vingerafdrukken zijn geregistreerd op uw toestel als u die wilt gebruiken in de Mobiel Bankieren app. Misschien realiseert u zich niet dat er vingerafdrukken van anderen op uw toestel zijn geregistreerd. Controleer dit bij de instellingen van uw toestel.
  - Bent u er niet zeker van dat alleen uw vingerafdrukken zijn geregistreerd? Verwijder dan alle vingerafdrukken en registreer opnieuw uw vingerafdrukken.
  - Deel uw toestel niet met anderen als u uw vingerafdruk wilt inschakelen voor de app zodat anderen niet die van hun kunnen toevoegen. Wanneer een vingerafdruk wordt verwijderd of toegevoegd, krijgt u een melding op uw scherm dat het gebruik van deze functie in de app is geblokkeerd. U moet Touch ID/Vingerafdruk dan opnieuw inschakelen.

  Let op: Hebben anderen ook hun vingerafdruk op het toestel geregistreerd? Als u die niet verwijdert, kunnen zij ook inloggen en bankieren in de Mobiel Bankieren app, bijvoorbeeld een overboeking doen vanaf uw rekening.

 • Gebruik van uw identificatiecode
  Voor het gebruik van uw zelfgekozen identificatiecode gelden dezelfde veiligheidsregels als voor de pincode van uw bankpas.
  -  Kies een code die moeilijk te raden is. De code moet dus niet zijn afgeleid van
    uw geboortedatum, postcode, huis- of telefoonnummer.
  - Vertel aan niemand uw identificatiecode. Schrijf deze code ook nergens op.
  - Zorg ervoor dat niemand met u meekijkt als u de identificatiecode typt.

  Alle gegevens tussen de Mobiel Bankieren app en ABN AMRO worden versleuteld verstuurd via een beveiligde verbinding. Toch raden wij af een 'open' draadloos netwerk te gebruiken. Zoals in een café of winkel. U weet namelijk niet of de draadloze internetverbinding (Wi-Fi) goed beveiligd is.

 • Geld overmaken met uw identificatiecode of met vingerafdruk
  Met de daglimiet bepaalt u zelf eenvoudig welk bedrag u met uw zelfgekozen identificatiecode kunt overboeken naar rekeningen van anderen. U kunt de daglimiet instellen met een maximum van € 750,- per dag.
  Lees meer over de daglimiet in de toelichting limieten

 • Downloaden via officiële websites
  Downloadt u software op uw computer, smartphone of tablet? Bijvoorbeeld een spelletje of een nieuwe videoplayer? Doe dit dan via officiële websites. Zo voorkomt u virussen op uw apparaten.

Starten met Mobiel bankieren

Download de Mobiel Bankieren app op uw smartphone of tablet.

Stoppen met Mobiel bankieren

Wilt u zich afmelden voor de app? Doe dan het volgende:

 • Verwijder de app van uw smartphone of tablet.

 • Meld u af in Internet Bankieren. Hiervoor heeft u uw e.dentifier nodig.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Contactloos betalen met uw telefoon

Betalen met uw telefoon

Heeft u uw telefoon vaker bij de hand dan uw portemonnee? Dan is de Wallet app echt iets voor u. Met deze app betaalt u contactloos met uw Android-telefoon. Gemakkelijk en supersnel.

Blijf op de hoogte via

 • Volg ons via Facebook
 • Volg ons via Twitter
 • Volg ons via Linkedin
 • Volg ons via YouTube
 • Nieuwsbrief