Naar de navigatie Naar de inhoud

Uw mogelijkheden met uw ontslagvergoeding

Als u een ontslagvergoeding ontvangt, heeft u een aantal mogelijkheden om die te besteden. Hoe u uw ontslagvergoeding het beste kunt besteden, is afhankelijk van uw situatie en uw wensen. U kunt ook kiezen voor een combinatie van bestedingsmogelijkheden. Onze adviseurs helpen u graag bij uw keuze.

Let op: er zijn belangrijke wijzigingen voor de Stamrecht BV en het Gouden Handdruk Stamrecht. Lees ook de informatie over het Gouden Handdruk Stamrecht in 2014.

In 1 keer laten uitbetalen

Wilt u het geld direct uitgeven of er bijvoorbeeld een lening mee terugbetalen? Dan kunt u uw ontslagvergoeding in 1 keer laten uitbetalen. Als u het geld niet direct (helemaal) nodig heeft, kunt u het op een spaarrekening storten of kiezen voor beleggen.

Houd u er wel rekening mee dat u in één keer belasting betaalt als u het geld direct laat uitbetalen. Het bedrag dat overblijft en aan u wordt overgemaakt, valt in box 3. Dit kan betekenen dat u vermogensrendementsheffing moet betalen.

Tip!

Valt u door het ontvangen van uw ontslagvergoeding in een hoger belastingtarief? Verdeel uw inkomen dan over 3 jaar. Dit heet inkomensmiddeling. U kunt dit aanvragen voor 3 opeenvolgende jaren. Bereken op berekenhet.nl of u uw inkomen kunt middelen.

In termijnen laten uitbetalen

Wilt u uw ontslagvergoeding gebruiken om uw inkomen na uw ontslag aan te vullen? Bijvoorbeeld om de periode tussen 2 banen of die tot uw pensioen te overbruggen? Met een bankspaarrekening of levensverzekering ontvangt u het geld in termijnen, met mogelijk belastingvoordeel

Vermogen opbouwen

Heeft u het geld niet direct nodig? En wilt u sparen voor een aanvulling op uw inkomen in de toekomst? U heeft een aantal mogelijkheden om vermogen op te bouwen met mogelijk belastingvoordeel. U kunt kiezen voor een bankspaarrekening of levensverzekering. Zo bouwt u nu vermogen op om later een periodieke aanvulling te ontvangen, bijvoorbeeld na uw pensioen.

De flexibiliteit van een Stamrecht BV

Wilt u voor uzelf beginnen? Of wilt u meer flexibiliteit met uw ontslagvergoeding? Met een Stamrecht BV heeft u veel vrijheid.

Handige links

Wilt u informatie over een WW-uitkering, het vinden van werk of over het starten van een eigen bedrijf?

Advies over uw ontslagvergoeding

Uw ontslagvergoeding besteden kan op verschillende manieren. Wat past bij uw situatie en hoe realiseert u uw plannen?

Hulp nodig? Bel met een van onze medewerkers. Dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week.

0900 - 00 24 (uitleg tarieven)

Paraplu cadeau bij aanvraag Credit Card

Onbezorgd erop uit gaan

De paraplu met wolkendesign die u krijgt bij een creditcardaanvraag

Een weekend shoppen in Londen? Of een paar dagen uitwaaien op Texel? Vraag nu een creditcard aan en u ontvangt deze ijzersterke paraplu cadeau. Weer of geen weer, jullie weekendje weg kan niet meer stuk.

Volg ons via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Volg ons via Google