Kennis- en ervaringstoets hypotheken

Hypotheek afsluiten zonder advies met de kennis- en ervaringstoets

Om zelf een hypotheek af te sluiten, is het belangrijk dat u weet hoe het product werkt. Daarom is het verplicht vanuit wet- en regelgeving om uw kennis en ervaring te toetsen en vast te leggen. Maak daarom eerst de kennis- en ervaringstoets. Daarna kunt u uw hypotheek zelf afsluiten. De uitslag van de toets laat zien: 

  • Of u weet wat een hypotheek is en begrijpt welke keuzes u maakt
  • Of u de voorwaarden van de hypotheek kent
  • Of u kunt beoordelen of de hypotheek past bij uw persoonlijke en financiële situatie

Zo werkt de kennis- en ervaringstoets

  1. De kennis- en ervaringstoets bestaat uit 19 vragen en duurt ongeveer 20 minuten. U kunt elke vraag maar 1 keer beantwoorden en u krijgt meteen uitleg waarom uw antwoord juist is of niet.
  2. Vul de toets eerlijk in. Zo krijgt u het beste inzicht in uw eigen kennis van hypotheken. De toets geeft geen advies welke hypotheek het beste bij uw situatie past. U moet dus zelf informatie opzoeken over hypotheken en een keuze maken.
  3. Sluit u samen met uw partner een hypotheek zonder advies af? Dan vult u ieder apart de kennis- en ervaringstoets in. U heeft bij uw aanvraag dan twee codes nodig.
  4. Na het invullen van de toets krijgt u een code per e-mail. Bewaar deze code goed, want u heeft deze code nodig als u een hypotheek zonder advies gaat afsluiten. De kennis- en ervaringstoets is 3 maanden geldig. We controleren dit op de datum van uw hypotheekaanvraag. Is de toets niet meer geldig? Dan moet u (beiden) opnieuw de toets maken.

Daarom een hypotheek bij ABN AMRO

Afspraak zelf inplannen

Plan online zelf een afspraak in : soms nog dezelfde dag.

Hypotheekgesprek vanuit huis

Binnen 24 uur, ook 's avonds of in het weekend, met beeldbankieren.

Scherpe hypotheekrentes

Bekijk onze scherpe hypotheekrentetarieven.