Kennis- en ervaringstoets

Kennis- en ervaringstoets hypotheken

Hypotheek afsluiten zonder advies met de kennis- en ervaringstoets

Om zelf een hypotheek af te sluiten, is het belangrijk dat u weet hoe het product werkt. En dat u de gevolgen en risico's van uw keuzes begrijpt. Daarom is het verplicht vanuit wet- en regelgeving om uw kennis en ervaring te toetsen en vast te leggen. Maak daarom eerst de kennis- en ervaringstoets. Als u de toets positief afrondt kunt u in de meeste gevallen uw hypotheek zelf afsluiten. We kijken eerst of het in uw situatie kan.

 De uitslag van de toets laat zien:

  • Of u weet wat een hypotheek is en begrijpt welke keuzes u maakt
  • Of u de voorwaarden van de hypotheek kent
  • Of u kunt beoordelen of de hypotheek past bij uw persoonlijke en financiële situatie
  • Of u weet wat de eigenschappen en risico's zijn
  • Of u inzicht heeft in uw financiële situatie
  • Of u behoefte heeft aan advies

Zo werkt de kennis- en ervaringstoets

  1. De kennis- en ervaringstoets bestaat uit 19 vragen en duurt ongeveer 20 minuten. U kunt elke vraag maar 1 keer beantwoorden en u krijgt meteen uitleg waarom uw antwoord juist is of niet.
  2. Vul de toets eerlijk in. Zo krijgt u het beste inzicht in uw eigen kennis van hypotheken. De toets geeft geen advies welke hypotheek het beste bij uw situatie past. U moet dus zelf informatie opzoeken over hypotheken en een keuze maken.
  3. Sluit u samen met uw partner een hypotheek zonder advies af? Dan vult u ieder apart de kennis- en ervaringstoets in. U heeft bij uw aanvraag dan twee codes nodig.
  4. Na het invullen van de toets krijgt u een code per e-mail. Bewaar deze code goed, want u heeft deze code nodig als u een hypotheek zonder advies gaat afsluiten. De kennis- en ervaringstoets is 3 maanden geldig. We controleren dit op de datum van uw hypotheekaanvraag. Is de toets niet meer geldig? Dan moet u (beiden) opnieuw de toets maken.

Daarom een hypotheek bij ABN AMRO

Beste hypotheekverstrekker 2021

ABN AMRO heeft de Gouden Lotus Award gewonnen voor de beste hypotheekverstrekker van 2021. Ontdek ook de voordelen van een hypotheek bij ABN AMRO.

Persoonlijke en deskundig adviseur

Onze adviseurs helpen u graag. Vanaf het adviesgesprek begeleidt een persoonlijke adviseur u tijdens het hele proces.

Online hypotheek beheren

Ook na het afsluiten heeft u controle: via de beveiligde 'Mijn Hypotheek' omgeving in Internet Bankieren bekijkt en wijzigt u zelf makkelijk uw hypotheek.