vrouw regelt haar dagelijkse bankzaken online

Wijziging tarieven betaalrekening

Vanaf 1 juli 2018

Vanaf 1 juli 2018 wijzigen de tarieven van de betaalpakketten en papieren rekeningafschriften van de betaalrekening. Bekijk hieronder wat er voor u wijzigt.

Tarieven betaalpakketten

Betaalpakket Huidig tarief Tarief vanaf 1 juli 2018
BetaalGemak
Standaard
€ 1,40 per maand € 1,55 per maand
BetaalGemak Extra € 3,15 per maand € 3,40 per maand
BetaalGemak Max € 5,80 per maand € 6,25 per maand

Papieren rekeningafschriften van de betaalrekening


Huidig tarief Tarief vanaf 1 juli 2018
Maandelijkse
papieren
rekeningafschriften
€ 0 per maand € 0,60 per maand*
Tweewekelijkse
papieren
rekeningafschriften
€ 1,05 per maand** € 1,05 per maand*
*U betaalt per betaalrekening voor de papieren rekeningafschriften.
**Bent u Preferred Banking klant? Dan wijzigt uw tarief van € 0 naar € 1,05 per maand.

Als u uw afschriften liever digitaal heeft, kunt u de papieren rekeningafschriften van uw betaalrekening online stopzetten. Uw rekeningafschriften downloadt u daarna via Internet Bankieren. 

Waarom wijzigen de tarieven?

Steeds meer klanten regelen hun bankzaken digitaal. Hiervoor bieden we eenvoudige en kosteloze alternatieven waarmee u inzicht heeft in uw betalingen. Omdat we deze alternatieven hebben, rekenen we vanaf nu kosten voor papieren rekeningafschriften. Daarnaast blijven we onze producten voortdurend verbeteren en vernieuwen, zodat u dagelijks veilig en snel uw bankzaken kunt doen. Een deel van de kosten hiervan verwerken we in de nieuwe tarieven.

Heeft u vragen?

Als u vragen heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen. We helpen u graag verder. 

Meer informatie? Bekijk de tarieven voor dagelijkse bankzaken. Of bekijk alle voorwaarden

Veelgestelde vragen

In de tweede helft van juli 2018 wordt voor het eerst het nieuwe tarief van uw rekening afgeschreven. Dit geldt voor de betaalpakketten. Het nieuwe tarief van de papieren rekeningafschriften wordt voor het eerst in augustus afgeschreven.

Nee, de wijziging van de papieren rekeningafschriften geldt alleen voor alle betaalrekeningen.

U kunt uw papieren rekeningafschriften op elk moment stopzetten. Doet u dit voor 25 juli? Dan worden de maandelijkse kosten vanaf augustus niet in rekening gebracht.

Internet Bankieren vraagt u makkelijk online aan met een e.dentifier. U kunt direct inloggen. Heeft u nog geen e.dentifier? Vraag deze dan eerst aan. U krijgt de e.dentifier na maximaal 2 werkdagen thuisgestuurd. Met elke ABN AMRO Betaalpas die op uw naam staat, heeft u toegang tot Internet Bankieren.

Internet Bankieren aanvragen

De tabel hierboven is gebaseerd op de standaard betaalpakketten. Hierin zitten betaalproducten zoals een betaalrekening en een betaalpas. Heeft u extra betaalproducten die niet in het betaalpakket zitten? Dan worden deze bovenop de pakketprijs berekend en is het totaalbedrag anders. De kosten van extra betaalproducten wijzigen niet per 1 juli 2018.

Voorbeeld:

U heeft BetaalGemak Extra met een 2e betaalpas.

  • Tot 1 juli 2018 betaalt u € 3,15 voor BetaalGemak Extra en € 0,60 voor uw 2e betaalpas. In totaal betaalt u per maand € 3,75. Dit is het bedrag dat u op uw rekeningafschrift ziet. 
  • Vanaf 1 juli 2018 betaalt u € 3,40 voor BetaalGemak Extra en € 0,60 voor uw 2e betaalpas. In totaal betaalt u per maand € 4. Dit is het bedrag dat u op uw rekeningafschrift ziet.

Maakt u gebruik van een collectieve regeling vanuit uw werkgever? Dan houdt u de korting op uw betaalpakket. Ook hierdoor zijn de kosten van uw betaalpakket op uw rekeningafschrift anders dan in de tabel.

Uw bankzaken online geregeld

Internet Bankieren

Uw bankzaken regelen wanneer u dat wilt. Dat is het gemak van Internet Bankieren. Vraag Internet Bankieren aan en ontdek de voordelen.

Rekeningafschriften downloaden

Uw rekeningafschriften downloadt u zelf via Internet Bankieren. Dat scheelt kosten én papier. Mooi meegenomen.

Mobiel Bankieren app

Met de Mobiel Bankieren app checkt u altijd en overal uw saldo of maakt u snel geld over. Zo bankiert u ook veilig en makkelijk op uw mobiel.