Betalen in het buitenland

Betalen in het buitenland: checklist

Als u naar het buitenland gaat, is het handig om te weten hoe u daar moet betalen. Wordt er altijd met contant geld betaald? Of juist met een creditcard? Lees onze checklist, streep af en ga goed voorbereid naar het buitenland.

 

Staat uw betaalprofiel goed ingesteld?

Het betaalprofiel van uw betaalpas staat standaard op ‘Europa’. Als u buiten Europa bent, zet dan uw betaalprofiel op ‘Wereld’. Gewoon via Internet Bankieren of de ABN AMRO app.

Geld opnemen of betalen: dit moet u weten

Bij een geldautomaat of in een winkel krijgt u meestal de keuze tussen 'withdrawal without conversion' (afrekenen in de lokale munteenheid) en 'conversion to your home currency' (betalen in euro’s). Met ‘withdrawal without conversion’ rekenen we het lokale bedrag voor u om naar euro's volgens de wisselkoers van ABN AMRO. Kiest u voor 'conversion to your home currency', dan rekent de buitenlandse bank het bedrag om. Buitenlandse banken gebruiken vaak ongunstige koersen. Het is dus voordeliger als u kiest voor 'withdrawal without conversion'.  

In het buitenland kunt u bij een geldopname of een betaling aan de kassa te maken krijgen met een lagere limiet dan in Nederland.

Check de uitzonderingen

Handig: met uw betaalpas kunt u wereldwijd betalen. Buiten Europa zijn er wel een paar uitzonderingen. Deze hebben we voor u op een rijtje gezet.
Betalen in het buitenland

Creditcard aanvragen?

Met een creditcard op zak weet u zeker dat u in het buitenland kunt betalen. Wel zo fijn, voor als u bijvoorbeeld een auto huurt. Goed om te weten: als u uw reis betaalt met uw creditcard krijgt u standaard een bagagevertragings- en vluchtvertragingsverzekering.

Contant geld

Betaal zoveel mogelijk met uw betaalpas of creditcard. Gaat u buiten Europa op reis? Dan kan het soms handig zijn om een kleine hoeveelheid contant geld mee te nemen.

Download de ABN AMRO app

Als u de ABN AMRO app downloadt, regelt u wereldwijd uw bankzaken. Zo blokkeert u in de app uw betaalpas, maakt u snel geld over en wijzigt u uw betaallimiet.

Ook interessant

Stand-By Service

Blokkeer met 1 telefoontje al uw geregistreerde creditcards, passen, paspoorten, mobiele telefoons en belangrijke documenten.

Doorlopende reisverzekering

Onbezorgd op reis met een doorlopende reisverzekering. Het hele jaar door: bij korte en lange reizen.

Tarieven buitenlands geld

Aan pinnen en geld opnemen in het buitenland zijn kosten verbonden. Bekijk de tarieven voor buitenlands geld hieronder.