Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Ouders met hun kind bij de keukentafel

Beleggen voor uw (klein)kind

Bijdragen aan een studie, rijbewijs, huis en dromen

Hoe eerder u begint, hoe beter voor uw kind

De toekomstplannen van uw kind lijken nog ver weg. Toch kunt u niet vroeg genoeg beginnen met geld opzijzetten. Bijvoorbeeld door te beleggen. Als u nu begint, is uw beleggingshorizon langer. Waardoor u mogelijk meer kans heeft om uw doel(bedrag) voor later te halen. Let op: beleggen kent risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.
 

Kies wat bij u past

Beleggen kan op naam van uw kind of op uw eigen naam. Bekijk hieronder de verschillen en ontdek met de keuzehulp welke beleggingsvorm het beste bij u past.
Teddybeer
 

Zo werkt het

Op naam van uw kind beleggen

Zorg dat u een machtiging van de kantonrechter heeft. Ontdek waarom dit nodig is en waar u nog meer rekening mee moet houden.

 1. Een ABN AMRO rekening voor uw kind kiezen of openen
  Heeft u een bestaande ABN AMRO rekening op naam van uw kind? Deze heeft u nodig om de beleggingsrekening te openen. Zo ja, ga door naar stap 2. Zo niet, open dan eerst een Jongerengroei­rekening.
 2. Een beleggingsrekening openen
  Als ouder kunt u een Begeleid Beleggen of Zelf Beleggen Basis rekening openen voor uw kind. 
 3. De ABN AMRO rekening van uw kind selecteren
  In het aanvraagproces voor de beleggingsrekening selecteert u de ABN AMRO rekening op naam van uw kind. Deze is alleen zichtbaar als de pas is gekoppeld met Internet Bankieren van uw kind. Rond uw aanvraag daarna af.
 4. Inleggen
  Als u zelf belegt, kiest u uw beleggingen uit ons uitgebreide assortiment. Met Begeleid Beleggen kiest u uw doelbedrag, inleg, risico en periode.
 5. Na de 18e verjaardag
  Zodra uw kind 18 jaar wordt, krijgt het, na geldige legitimatie op kantoor, toegang tot de beleggingsrekening . Op dat moment zal er nogmaals gekeken worden naar wat passend is voor uw kind. Wilt u zelf bepalen wanneer uw kind toegang krijgt tot de beleggingsrekening? Koppel de beleggingsrekening dan aan een akte van schenking onder bewind. Vraag op kantoor of telefonisch naar de mogelijkheden van schenken op naam van uw kind.

Wilt u als opa en/of oma beleggen op naam van het kleinkind? Dan geldt dat één van de ouders of een andere wettelijk vertegenwoordiger de Overeenkomst Beleggen en Deelovereenkomst Zelf Beleggen Basis of Begeleid Beleggen op naam van het kleinkind moet ondertekenen. De ondertekenaar van de documenten kan vervolgens u als opa en/of oma akkoord geven om de beleggingen op naam van het kleinkind te beheren middels een machtiging op de rekeningen.

Op uw eigen naam beleggen

 1. Een beleggingsrekening openen 
  Open in 5 minuten een beleggingsrekening op uw eigen naam.
 2. Inleggen
  Als u zelf belegt, kiest u uw beleggingen uit ons uitgebreide assortiment. Met Begeleid Beleggen kiest u uw doelbedrag, inleg, risico en periode.
 3. Schenken
  Schenk het bedrag op het gewenste moment. Als u het geld schenkt, betaalt uw kind hier in veel gevallen schenkbelasting over. Bekijk de tarieven en vrijstellingen schenkbelasting.
 

Maak het u makkelijk met Begeleid Beleggen

Is beleggen nieuw voor u? Of heeft u geen zin om er veel tijd in te steken? Probeer dan Begeleid Beleggen: een vorm van beleggen waar u niet veel omkijken naar heeft. U belegt al vanaf € 50.

Beheerd door experts

Bij Begeleid Beleggen kiest u een ABN AMRO ESG Profielfonds. Elk fonds verschilt in risico: van weinig in fonds 2 tot zeer veel in fonds 6. Natuurlijk verschilt de kans op rendement ook. Met onze online begeleiding kiest u welk fonds het beste bij u past. Onze experts beheren vervolgens de fondsen.

Wat leverden de ABN AMRO ESG Profielfondsen de laatste 5 jaar op?

Onderstaande grafiek laat zien wat beleggen in onze fondsen u had opgeleverd als u op 1 januari 2018 eenmalig € 1.000 had ingelegd. 

Begeleid Beleggen rendementen 2023

Bron: ABN AMRO Investment Solutions, Morningstar Direct. Rendementen per 30-12-2022, in euro en na aftrek van kosten. Netto dividenden herbelegd (indien van toepassing). Op basis van meetkundige rekenmethode. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Risico's van beleggen

Beleggen doet u met geld dat u over heeft, naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven . Wij adviseren u alleen te beleggen in beleggingsproducten die aansluiten bij uw kennis en ervaring. Met Begeleid Beleggen maakt u zelf uw keuzes - zonder advies van ons - en bepaalt u daarmee zelf uw risicogrenzen. Kent u de risico’s van beleggen? We hebben de meest voorkomende risico’s voor u op een rij gezet.

Komt u er niet uit?

Gloeilamp

Heeft u een vraag?

Kijk voor een antwoord bij de meestgestelde vragen over Beleggen.

Tekstballonnen

Chat

24/7 online. Chat met chatbot Anna.

Laptop

Maak een afspraak

Laat uw gegevens achter en u wordt gebeld om een afspraak in te plannen.

Komt u er niet uit?

Gloeilamp

Heeft u een vraag?

Kijk voor een antwoord bij de Veelgestelde vragen over beleggen.
Tekstballonnen

Chat

24/7 online. Chat met chatbot Anna. 

Laptop

Maak een afspraak

Laat uw gegevens achter en u wordt gebeld om een afspraak in te plannen.