Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Ouders met hun kind bij de keukentafel

Beleggen voor uw (klein)kind

Bijdragen aan een studie, rijbewijs, huis en dromen

Hoe eerder u begint, hoe beter voor uw kind

De toekomstplannen van uw kind lijken nog ver weg. Toch kunt u niet vroeg genoeg beginnen met geld opzijzetten. Bijvoorbeeld door te beleggen. Als u nu begint, is uw beleggingshorizon langer. Waardoor u mogelijk meer kans heeft om uw doel(bedrag) voor later te halen. Let op: beleggen kent risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.
 

Kies wat bij u past

Beleggen kan op naam van uw kind of op uw eigen naam. Bekijk hieronder de verschillen en ontdek met de keuzehulp welke beleggingsvorm het beste bij u past.
Teddybeer
 

Op naam van uw kind beleggen

Beleggen op naam van een minderjarig kind

Kinderen tot 18 jaar mogen niet beleggen. Wel kunt u als ouder of andere wettelijke vertegenwoordiger op naam van het kind beleggen. Lees hieronder waar u rekening mee moet houden.

U vraagt een rekening voor een minderjarig kind aan. De wet eist dat u rekening houdt met de belangen van het kind. Zorg daarom dat u een machtiging van een kantonrechter heeft. Zonder machtiging kan uw kind u aansprakelijk stellen voor slecht bewind.

Wij zullen u vragen of u een machtiging van de kantonrechter heeft. Maar wij zullen dit niet controleren.

 • U mag niet met geleend geld beleggen. 
 • U moet het vermogen van het kind voorzichtig beleggen. 
 • U kunt voor een minderjarige beleggen via Begeleid Beleggen of Zelf Beleggen Basis 
 • Bij beleggen via Zelf Beleggen Basis is het belangrijk om uw beleggingen voldoende te spreiden

Minderjarigen zijn volgens de wet nog niet handelingsbekwaam en worden vertegenwoordigd door de ouders. De verantwoordelijkheid voor het financiële welzijn van het kind ligt ook bij de ouders.

Volgens de wet moeten de ouders als goede bewindvoerders het bewind over het vermogen van hun kind voeren. Dit betekent dat de ouders de verplichting hebben te zorgen voor een geschikte belegging van het vermogen van de minderjarige.

Zodra uw kind 18 jaar wordt, stoppen wij automatisch uw toegang tot de beleggingsrekening. Want uw kind is nu volwassen en mag zelf beslissingen nemen. Uw kind krijgt toegang tot de rekening door met een geldig legitimatiebewijs naar een bankkantoor te gaan. Vervolgens bepaalt uw kind wat er met de beleggingen gebeurt.

Wilt u zelf bepalen wanneer uw kind toegang krijgt tot de beleggingsrekening? Vraag op een kantoor naar de mogelijkheden.

 

Zo werkt beleggen voor uw kind

 1. Een ABN AMRO rekening voor uw kind kiezen of openen
  Heeft u een bestaande ABN AMRO rekening op naam van uw kind? Deze heeft u nodig om de beleggingsrekening te openen. Zo ja, ga door naar stap 2. Zo niet, open dan eerst een Jongerengroei­rekening.
 2. Een beleggingsrekening openen
  Als ouder kunt u een Begeleid Beleggen of Zelf Beleggen Basis rekening openen voor uw kind. 
 3. De ABN AMRO rekening van uw kind selecteren
  In het aanvraagproces voor de beleggingsrekening selecteert u de ABN AMRO rekening op naam van uw kind. Deze is alleen zichtbaar als de pas is gekoppeld met Internet Bankieren van uw kind. Rond uw aanvraag daarna af.
 4. Inleggen
  Als u zelf belegt, kiest u uw beleggingen uit ons uitgebreide assortiment. Met Begeleid Beleggen kiest u uw doelbedrag, inleg, risico en periode.
 5. Na de 18e verjaardag
  Zodra uw kind 18 jaar wordt, krijgt het, na geldige legitimatie op kantoor, toegang tot de beleggingsrekening . Op dat moment zal er nogmaals gekeken worden naar wat passend is voor uw kind. Wilt u zelf bepalen wanneer uw kind toegang krijgt tot de beleggingsrekening? Koppel de beleggingsrekening dan aan een akte van schenking onder bewind. Vraag op kantoor of telefonisch naar de mogelijkheden van schenken op naam van uw kind.

Wilt u als opa en/of oma beleggen op naam van het kleinkind? Dan geldt dat één van de ouders of een andere wettelijk vertegenwoordiger de Overeenkomst Beleggen en Deelovereenkomst Zelf Beleggen Basis of Begeleid Beleggen op naam van het kleinkind moet ondertekenen. De ondertekenaar van de documenten kan vervolgens u als opa en/of oma akkoord geven om de beleggingen op naam van het kleinkind te beheren middels een machtiging op de rekeningen.

Op uw eigen naam beleggen

 1. Een beleggingsrekening openen 
  Open in 5 minuten een beleggingsrekening op uw eigen naam.
 2. Inleggen
  Als u zelf belegt, kiest u uw beleggingen uit ons uitgebreide assortiment. Met Begeleid Beleggen kiest u uw doelbedrag, inleg, risico en periode.
 3. Schenken
  Schenk het bedrag op het gewenste moment. Als u het geld schenkt, betaalt uw kind hier in veel gevallen schenkbelasting over. Bekijk de tarieven en vrijstellingen schenkbelasting.
 

Maak het u makkelijk met Begeleid Beleggen

Is beleggen nieuw voor u? Of heeft u geen zin om er veel tijd in te steken? Probeer dan Begeleid Beleggen: een vorm van beleggen waar u niet veel omkijken naar heeft. U belegt al vanaf € 20.

Beheerd door experts

Bij Begeleid Beleggen kiest u een ABN AMRO ESG Profielfonds. Elk fonds verschilt in risico: van weinig in fonds 2 tot zeer veel in fonds 6. Natuurlijk verschilt de kans op rendement ook. Met onze online begeleiding kiest u welk fonds het beste bij u past. Onze experts beheren vervolgens de fondsen.

Wat leverden de ABN AMRO ESG Profielfondsen de laatste 5 jaar op?

Onderstaande grafiek laat zien wat beleggen in onze fondsen u had opgeleverd als u op 1 januari 2019 eenmalig € 1.000 had ingelegd. 

ABN AMRO

Bron: ABN AMRO Investment Solutions, Morningstar Direct. Rendementen per 31-12-2023, in euro en na aftrek van kosten. Netto dividenden herbelegd (indien van toepassing). Op basis van meetkundige rekenmethode. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Risico's van beleggen

Beleggen doet u met geld dat u over heeft, naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven . Wij adviseren u alleen te beleggen in beleggingsproducten die aansluiten bij uw kennis en ervaring. Met Begeleid Beleggen maakt u zelf uw keuzes - zonder advies van ons - en bepaalt u daarmee zelf uw risicogrenzen. Kent u de risico’s van beleggen? We hebben de meest voorkomende risico’s voor u op een rij gezet.

Beleggen kent risico's

Beleggen doet u met geld dat u over heeft, naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven. Beleggen brengt risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Het is goed om u hiervan bewust te zijn.

Komt u er niet uit?

Gloeilamp

Heeft u een vraag?

Kijk voor een antwoord bij de meestgestelde vragen over Beleggen.

Tekstballonnen

Chat

24/7 online. Chat met chatbot Anna.

Laptop

Maak een afspraak

Vul het formulier in om een afspraak te maken of contact met ons op te nemen.

Komt u er niet uit?

Gloeilamp

Heeft u een vraag?

Kijk voor een antwoord bij de Veelgestelde vragen over beleggen.
Tekstballonnen

Chat

24/7 online. Chat met chatbot Anna. 

Laptop

Maak een afspraak

Vul het formulier in om een afspraak te maken of contact met ons op te nemen.