Naar de navigatie Naar de inhoud

Essentiële Beleggersinformatie

Belangrijke informatie bij beleggen in beleggingsfondsen

De Essentiële Beleggersinformatie geeft u meer inzicht in beleggen in beleggingsfondsen en de risico’s daarvan. ETF’s en indexfondsen vallen daar ook onder. We raden u aan deze informatie te lezen voordat u gaat beleggen in een beleggingsfonds. Het is belangrijk dat u kennis van zaken heeft als u gaat beleggen in een beleggingsfonds.

In de Essentiële Beleggersinformatie vindt u ook de Risicometer. Deze meter voor rendement en risico geeft aan hoe groot het risico is dat de waarde van uw belegging afneemt. Klasse 1 betekent een laag risico met een verwacht laag rendement, klasse 7 betekent een hoog risico met een kans op een hoog rendement.

Over beleggingsfondsen die niet bij toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) zijn geregistreerd, vindt u informatie in de prospectus over het beleggingsfonds of in het Key Investor Information Document (Kiid). Zorg ervoor dat u deze Engelstalige informatie goed begrijpt voordat u in het beleggingsfonds belegt. U kunt alleen op eigen initiatief beleggen in beleggingsfondsen die niet bij de AFM zijn geregistreerd. ABN AMRO kan u hierover niet adviseren.

De Essentiële Beleggersinformatie, prospectus en Key Investor Information Document zijn beschikbaar op abnamro.nl/ebi.

Staat het beleggingsfonds dat u zoekt hier niet? Dan vindt u de documenten op de website van de betreffende aanbieder.

Vragen? Bel op werkdagen van 8 tot 22 uur, zaterdag van 9 uur tot 17.30 uur.

0900 - 9215  ( uitleg belkosten )