Naar de navigatie Naar de inhoud

Essentiële Beleggersinformatie

Belangrijke informatie bij beleggen in beleggingsfondsen en ‘verpakte’ beleggingsproducten

Vanaf 1 januari 2018 is de Europese Priips-regelgeving van kracht.

De uitgevende instelling moet dan een Essentiële-informatiedocument (Eid) opstellen voor Priips-producten. Dat zijn beleggingsfondsen, Exchange Traded Funds en ‘verpakte’ beleggingsproducten zoals Structured Products, Converteerbare en Achtergestelde obligaties, turbo’s, opties.

Het Eid bevat onder meer informatie over de aard, werking, doelgroep, risico’s, kosten en rendement van het product. We raden u aan deze informatie te lezen voordat u gaat beleggen in een product waarvoor een Eid is opgesteld. Bij beleggingsfondsen en Exchange Traded Funds vervangt de Eid de bestaande Essentiële Beleggers Informatie.

Valt een beleggingsproduct onder de Priips-regelgeving, maar is er geen Eid beschikbaar ? Dan kunt u vanaf 1 januari 2018 het betreffende beleggingsproduct niet meer aankopen. Dit geldt met name voor Priips van aanbieders die zijn gevestigd buiten de Europese Unie, zoals Amerikaanse beleggingsfondsen en ETF’s. 
U kunt het beleggingsproduct wel aanhouden als u het al eerder hebt aangekocht.

Een Exchange Traded Fund is een beursgenoteerd, open-end beleggingsfonds met als doel om zo nauwkeurig mogelijk een onderliggende beursindex te volgen.
Een obligatie is een verhandelbaar schuldbewijs voor een lening die door de overheid, een instelling of een bedrijf is aangegaan.
 

Eid's van beleggingsfondsen en ETF's

Hieronder vindt u de Eid's en factsheets van een  groot aantal aanbieders van beleggingsfondsen en Exchange Traded Funds. Staat het fonds dat u zoekt hier niet? Dan vindt u de documenten op de website van de betreffende aanbieder.

Documentatie

Vragen? Bel op werkdagen van 8 tot 21 uur, zaterdag van 9 uur tot 17.30 uur.

0900 - 9215  ( uitleg belkosten )