Naar de navigatie Naar de inhoud

Beurskenmerken Verenigde Staten

Verenigde Staten

De New York Stock Exchange (NYSE) is de oudste van de drie nationale beurzen in de Verenigde Staten. In 1792 ging de handel van start, aanvankelijk onder een boom voor de deur van 68 Wall Street. Het is de grootste van de Amerikaanse beurzen en de NYSE herbergt voornamelijk de grotere fondsen. Naast de NYSE is de NASDAQ de andere grote Amerikaanse beurs. De handel op de NASDAQ verloopt geheel elektronisch via de zogenaamde schermenhandel.

Werkwijze Amerikaanse optiebeurzen
Voor orders op de Amerikaanse optiebeurzen hanteert ABN AMRO een maximum van 1.000 contracten. Voor USA derivaten worden door de betreffende beurzen alleen dagorders geaccepteerd. 
De usance van de Amerikaanse optiebeurzen is dat opties die USD 0,01 of meer in-the-money zijn, altijd uitgeoefend worden door de beurzen zelf. Dit gebeurt zowel voor long- als short-posities. ABN AMRO volgt het beleid van deze beurzen. Dat betekent dat wij de gevolgen van uw optiepositie één op één doorverwerken in uw portefeuille. Vanwege de daaruit volgende kosten en eventuele short- of long-posities in aandelen, raden we u aan om eventuele in-the-money en at-the-money short- en long-posities tijdig voor de expiratiedatum te sluiten.

Amerikaanse regelgeving per 1 januari 2017
De Amerikaanse Internal Revenue Service (IRS) voert per 1 januari 2017 de regelgeving, sectie 871(m) van de Internal Revenue Code van 1986, in. Deze regelgeving is ingevoerd om ontwijking van Amerikaanse dividendbelasting tegen te gaan door gestructureerde producten en derivaten op Amerikaanse onderliggende aandelen. Onder deze regelgeving kunnen dividend equivalente betalingen met betrekking tot bepaalde gestructureerde producten en derivaten met onderliggende Amerikaanse aandelen onderworpen worden aan Amerikaanse dividendbelasting. Dergelijke gestructureerde producten en derivaten, die onder deze regelgeving vallen, zijn vanaf 1 januari 2017 niet meer beschikbaar in ons assortiment. U kunt ze dus niet meer van ons kopen.

Let op! 
Ondanks dat het vanaf 1 januari 2017 niet meer mogelijk is om gestructureerde producten en derivaten die onder deze Amerikaanse regelgeving vallen bij ons te kopen, kan het zijn dat door het opzetten van een combinatie in opties  u toch onder deze regelgeving komt te vallen. In dat geval bent u zelf verantwoordelijk voor de inhouding en de afdracht van de Amerikaanse dividendbelasting die onder deze regelgeving valt. Voor meer informatie over deze nieuwe regelgeving raden wij u aan om contact op te nemen met uw eigen belastingadviseur. 


Munteenheid Amerikaanse Dollar (USD)
Beursnaam New York Stock Exchange (NYSE) en NASDAQ
Openingstijden Maandag tot en met vrijdag van 09.30 uur (15.30 uur Nederlandse tijd) tot 16.00 uur (22.00 uur Nederlandse tijd)
Assortiment Aandelen die onderdeel zijn van één van de volgende indices: DJIA, Nasdaq100, S&P500, Russell1000
Uiterste tijdstip voor order opgave dezelfde dag: Internet Bankieren: tot vijf minuten voor beurssluiting.
Dagorders opgegeven ná sluitingstijd van de beurs, worden de volgende beursdag verhandeld.
Voorwaarden Bij het opgeven van een order bepaalt de broker op welke beurs de order geplaatst wordt. Een uitgebreide uitleg van ons uitvoeringsbeleid leest u op de pagina over onze voorwaarden.
Koersnotatie In decimalen tot twee cijfers achter de komma
Valutaire verwerkingsduur 3 werkdagen na het verwerken van uw opdracht (Trade + 3)
Beurs gesloten in 2018
 • 19 februari (Washington's Birthday)
 • 30 maart (Good Friday)
 • 28 mei (Memorial Day)
 • 3 juli gesloten vanaf 19.00 uur (NL-tijd) en 4 juli (Independence Day)
 • 3 september (Labor Day) 
 • 22 november (Thanksgiving Day)
  23 november gesloten vanaf 19.00 uur (NL-tijd)
 • 24 december gesloten vanaf 19.00 uur (NL-tijd) (Christmas Eve)
  25 december (Christmas)
Houd er rekening mee dat als u een dagorder plaatst voor een dag waarop de buitenlandse beurs gesloten is (weekend of feestdag), de order op de eerstvolgende beursdag wordt aangeboden.
 


Amerikaanse dollar
Dit is de tijd tussen het afhandelen van uw order en de valutaire bij- of afschrijving van het bedrag. Valutair of op de valutadatum houdt in dat de bank vanaf dat moment rente over het bedrag berekent. Dit wordt uitgedrukt in Trade +1, Trade +2 en Trade +3. Dit staat respectievelijk voor 1, 2 en 3 werkdagen na het verwerken van de order.
Alle dagen behalve zaterdag, zondag, 1 januari, Goede Vrijdag, 2e Paasdag, 1 mei, 25 en 26 december.

Vragen? Bel op werkdagen van 8 tot 21 uur, zaterdag van 9 uur tot 17.30 uur.

0900 - 9215  ( uitleg belkosten )