Een lesje beleggen voor beginners

Jordy is nogal van zijn sokken geblazen door Mary’s bevindingen. Is het tijd om door te pakken met zijn beleggingsambities?

 

Om daar achter te komen schuift Jordy in deze aflevering aan bij beleggingsclub “Tegen Beter Weten In” voor een lesje beleggen voor beginners.

Of nou ja – beginners…. Er gaat een stevig robbertje analyse vooraf aan het doen van een belegging. Logisch, want voordat de clubleden ergens geld in steken, willen ze weten of de vooruitzichten voor hun potentiële beleggingen gunstig zijn. Bovendien beleggen ze niet alleen in aandelen, maar ook in obligaties en goud en houden ze wat spaargeld aan. De reden achter deze verdeling? Risicospreiding. Beleggingen reageren namelijk allemaal anders op gebeurtenissen in de economie. Zo kunnen tegenvallende aandelenkoersen bijvoorbeeld deels worden opgevangen door obligaties. Die doen het dan juist vaak beter.

De leden van “Tegen Beter Weten In” vinden het leuk om zich te verdiepen in de bedrijven waarin ze mogelijk willen investeren. Zo onderbouwen ze hun beleggingsbeslissingen. Heb je die interesse zelf niet? Kies dan voor beleggingsfondsen of ETF's. Maar dat gaat wel een beetje voorbij aan de lol van een beleggingsclub natuurlijk.

Als afsluiter waarschuwen de leden voor een beruchte beleggersvalkuil.

Weet jij trouwens hoe veel Nederlanders er zelfstandig beleggen?