Naar de navigatie Naar de inhoud

Essentiële Beleggersinformatie

Belangrijk als u wilt beleggen in beleggingsfondsen

De Essentiële Beleggersinformatie is bedoeld om u meer inzicht te geven in de aard en de risico's van beleggen in beleggingsfondsen. We raden u aan deze informatie te lezen voordat u gaat beleggen in een beleggingsfonds. Zodat u met kennis van zaken kunt beslissen of in een bepaald beleggingsfonds wilt beleggen. In de Essentiële Beleggersinformatie vindt u ook de Risicometer. Deze aanduiding voor rendement en risico geeft op een schaal van 1 tot 7 aan hoe groot het risico is dat de waarde van uw belegging afneemt. Klasse 1 betekent een laag risico met een verwacht laag rendement, klasse 7 betekent een hoog risico met een kans op een hoog rendement.

Van een groot aantal beleggingsfondsen waarin u bij ABN AMRO kunt beleggen is de Essentiële Beleggersinformatie beschikbaar op de informatiepagina van het beleggingsfonds. Deze informatiepagina vindt u op de koersenpagina van beleggingsfondsen via de naam van het beleggingsfonds of de informatiebutton. Voor Exchange-traded funds (ETF's) vindt u de Essentiële Beleggersinformatie via onze Exchange-traded fund pagina. Staat het beleggingsfonds dat u zoekt niet op de informatiepagina? Dan vindt u de Essentiële Beleggersinformatie op de website van het betreffende fondshuis. Of u kunt contact opnemen met het fondshuis om de Essentiële Beleggersinformatie te verkrijgen.

Voor beleggingsfondsen die niet bij toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) zijn geregistreerd, is er geen Essentiële Beleggersinformatie. De aard en risico's van deze beleggingsfondsen kunt u lezen in het prospectus van het fonds of het Key Investor Information Document (Kiid). Het prospectus en/of Kiid vindt u op de website van het betreffende fondshuis. Zorg ervoor dat u deze informatie, die meestal niet in het Nederlands is, goed begrijpt voordat u in het beleggingsfonds belegt. U kunt alleen op eigen initiatief beleggen in beleggingsfondsen die niet bij de AFM zijn geregistreerd en ABN AMRO kan u hierover niet adviseren.

Vragen? Bel op werkdagen van 8 tot 22 uur, zaterdag van 9 uur tot 17.30 uur.

0900 - 9215 (uitleg belkosten)

Wel beleggen, geen expert?

Profielfondsen: beleggen voor niet-beleggers

profielfonds beleggen - man luistert muziek

Wilt u wel profiteren van de voordelen van beleggen? Maar ontbreekt het u aan kennis? Met Profielfonds Beleggen nemen onze experts u al het werk uit handen. En belegt u met het risico dat bij u past.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief