Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Man in de tuin met een kruiwagen

ESG-beleggen in 5 punten

ESG-beleggen is de norm voor ABN AMRO. Deze vijf punten zijn belangrijk om te weten als u ESG-beleggen overweegt.
 
Illustratie met wapens, kolen en olie

U maakt andere keuzes

Wanneer u belegt bij ABN AMRO sluiten wij standaard een aantal beleggingen uit, bijvoorbeeld beleggingen in wapens, (kolen)mijnbouw en controversiële olie- en gaswinning. Het is mogelijk dat ESG-beleggingen op de lange termijn meer lonen dan niet-duurzame beleggingen, maar bepaalde marktontwikkelingen kunnen nu nadelig zijn voor uw ESG-portefeuille. Het stijgen van olieprijzen bijvoorbeeld. Houd daar rekening mee.
Illustratie planten watergeven met een gieter

Rendement vergelijkbaar?

Uit het onderzoek ‘From the stockholder to the stakeholder’ van Oxford University  blijkt dat het toepassen van ESG-criteria geen nadelige invloed hoeft te hebben op het langetermijnrendement of het bedrijfsresultaat. Dus waarom zou u niet kiezen voor ESG-beleggen?
Illustratie wereldkaart

Niet alleen beleggen in ontwikkelde landen

Bij ESG-beleggen kiezen wij ervoor om ook in opkomende en ontwikkelingslanden te beleggen als het land concreet plannen heeft om bij te dragen aan de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN. Ondanks dat er in deze landen veel uitdagingen zijn willen wij deze niet uitsluiten van de ESG-beleggingsportefeuilles. Het potentieel in ontwikkelingslanden is enorm en deze landen kunnen kapitaal goed gebruiken om op een duurzame wijze verder te ontwikkelen.
ABN AMRO

Het voelt goed

Eenvoudig maar belangrijk: het geeft een goed gevoel om te beleggen met oog voor mens, milieu & maatschappij. Veel beleggers hebben als doel (een deel van) hun vermogen na te laten aan de volgende generatie. Het voelt goed dat u behalve geld ook helpt om een betere wereld na te laten.

Van uitzondering naar de norm

Een paar jaar geleden was het nog een uitzondering maar nu is ESG-beleggen steeds vaker de norm. Meer en meer mensen kiezen voor – een deel van – hun portefeuille voor ESG-beleggen. Per eind 2021 is ESG-beleggen 38% van het totale vermogen dat klanten bij ABN AMRO beleggen.

Ook interessant

3 redenen om duurzaam te beleggen

Uw geld duurzamer beleggen is een goede manier om een positieve invloed te hebben. Zo kunt u invulling geven aan uw normen en waarden. ESG-beleggen is daarbij de nieuwe standaard. Maar waarom eigenlijk? 3 door beleggers vaak genoemde redenen op een rij.

De 4 trends in ESG-beleggen

Meer dan ooit kunt u uw vermogen aanwenden om positieve invloed te hebben op milieu, maatschappij en bestuur. Zo levert uw potentiële winst ook winst op voor anderen. We zetten de 4 belangrijkste trends in ESG-vermogensbeheer op een rij:

Vrouw met fiets in een weiland met windmolens

Duurzaam met ABN AMRO

Duurzaamheid en beleggen bij ABN AMRO

Begeleid Beleggen

Wanneer u kiest voor Begeleid Beleggen, kiest u een Profielfonds dat het beste bij u past. ABN AMRO Profielfondsen bestaan uit zorgvuldig geselecteerde en goed gespreide beleggingsproducten.

Vermogensbeheer

Heeft u een vermogen van € 50.000 of meer? Dan kunt u uw beleggingsportefeuille met vermogensbeheer duurzaam laten beleggen door een team van beleggingsexperts.

Zelf Beleggen

U heeft toegang tot duurzame aandelen, obligaties, beleggingsfondsen en ETF's. Duurzame beleggingsfondsen en ETF’s kunt u met één klik selecteren en vergelijken met de Fondsselector.

Aan beleggen zijn risico’s verbonden

Beleggen brengt risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Het is goed om u hiervan bewust te zijn. Beleg daarom met geld dat u overheeft, naast uw buffer voor  onvoorziene uitgaven . Wij adviseren u alleen te beleggen in beleggingsproducten die aansluiten bij uw kennis en ervaring. We hebben de meest voorkomende risico's van beleggen voor u op een rij gezet.

Komt u er niet uit?

Mobiele telefoon bellen

U belt ons

Op werkdagen tussen 8.00 en 17.30 uur. Tegen lokaal tarief.
 
Bel 088 388 9779
Callcenter vrouw

Wij bellen u

Laat uw nummer achter en u wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld.
Laat uw nummer achter
Laptop

Maak een afspraak

Laat uw gegevens achter en u wordt gebeld om een afspraak in te plannen.

Komt u er niet uit?

Tekstballonnen

Chatbot Anna

Chat met chatbot Anna. Zo werkt het.

  • Direct antwoord
Callcenter vrouw

Bel ons direct

Bel ons met al uw vragen over Vermogensbeheer. Van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur. 

Bel 088 388 9779

Laptop

Maak een afspraak

Laat uw gegevens achter en u wordt gebeld om een afspraak in te plannen.