Wanneer laat ik mijn geld beleggen met Vermogensbeheer

Wanneer laat ik mijn geld beleggen met Vermogensbeheer?

Beslissen wanneer u uw geld laat beleggen met Vermogensbeheer is niet makkelijk. U heeft hard gewerkt voor uw geld en u bent er terecht voorzichtig mee. Onze vermogensspecialist vertelt u daarom graag in een vrijblijvend gesprek wanneer Vermogensbeheer interessant voor u kan zijn, maar hij wijst u natuurlijk ook op de nadelen.
Hieronder leest u alvast wat over situaties waarbij u voor Vermogensbeheer kunt kiezen, en we benoemen ook de nadelen die u eventueel tegen kunt komen.
 

Wat is Vermogensbeheer bij ABN AMRO?

Vermogensbeheer is een product van ABN AMRO waarmee u uw geld laat beleggen door een team van experts, en u heeft contact over die beleggingen met een vermogensspecialist. We kunnen vanaf € 50.000 voor u beleggen met Vermogensbeheer.
 

Wanneer is Vermogensbeheer interessant voor u?

Vermogensbeheer bij ABN AMRO kan interessant zijn als u een flink bedrag aan spaargeld apart heeft staan dat u voorlopig niet nodig heeft en u erover denkt dat geld te (laten) beleggen. 

Het is daarbij belangrijk dat u een afweging maakt over het bedrag dat u kunt laten beleggen en het bedrag dat u op uw spaarrekening laat staan. 

Hieronder noemen wij een aantal redenen waarom Vermogensbeheer dan interessant kan zijn, maar we benoemen ook de nadelen die er voor u kunnen zijn.

 

Vermogensbeheer kan interessant voor u zijn wanneer u...

...kans wil maken op meer rendement dan op dit moment met sparen mogelijk is

Als u een mooi bedrag op uw spaarrekening heeft staan, staat dat veilig, maar helaas maakt u er weinig rendement meer op. Vermogensbeheer geeft u een mogelijkheid op een beter rendement maar brengt ook risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

U kunt meer lezen over waarom sparen vaak niet meer geschikt is voor de groei van uw vermogen.

...beleggen liever aan iemand anders overlaat

U heeft een basiskennis van beleggen voor u met Vermogensbeheer aan de slag kunt. We stellen u onder meer een aantal vragen waarmee u aantoont dat u de risico's van beleggen begrijpt. Maar als u het daadwerkelijke beleggen toch liever aan iemand anders overlaat, is Vermogensbeheer interessant voor u.

En als u wel ervaren bent in beleggen, maar u toch het gevoel heeft dat u het overzicht mist, kan Vermogensbeheer bij u passen. Wat is bijvoorbeeld een verstandige strategie wat betreft regioverdeling, verdeling van vermogen, sector, etcetera? 

Ook als u denkt: ik zou wel kunnen beleggen, maar ik heb de tijd niet om me erin te verdiepen, kunt u met Vermogensbeheer het beleggen aan een betrouwbare partij overlaten. 

...wilt profiteren van onze expertise

Als u uw geld aan een vermogensbeheerder toevertrouwt, mag u ervan uit gaan dat die vermogensbeheerder weet wat hij doet. Bij Vermogensbeheer van ABN AMRO vertrouwt u uw geld toe aan een team van experts die samen een schat aan ervaring hebben verzameld. U profiteert op die manier van een weldoordachte strategie, kennis én overzicht dat u (ook als ervaren belegger) misschien mist.

...uw beleggingen op de juiste manier wilt spreiden

Bij een weldoordachte beleggingsstrategie hoort een bijpassende spreiding van uw risico. Afhankelijk van het risico waar u voor kiest, natuurlijk. Met Vermogensbeheer van ABN AMRO beleggen de experts dusdanig in verschillende fondsen dat het risico afgestemd is op uw wensen. Onze experts zullen altijd binnen het risicoprofiel blijven dat u met uw vermogensspecialist heeft gekozen. Beleggen brengt risico's met zich mee, tenslotte; u kunt (een deel van) uw inleg verliezen. ABN AMRO biedt vijf risicoprofielen aan waarbij u in het eerste profiel het minste risico loopt, en in het vijfde profiel het meeste.

...zonder emoties wilt beleggen

Uw vermogensspecialist en het team van experts zorgen er ook voor dat er geen emoties bij het beleggen komen kijken. Ja, de markt beweegt altijd, en soms zal het gaan jeuken: moet ik nu niet 'verkopen'? Uw vermogensspecialist kan u uitleggen waarom we voor u bepaalde keuzes hebben gemaakt.
 

Wanneer is Vermogensbeheer minder interessant voor u?

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan Vermogensbeheer. Het is aan u de voordelen en de nadelen tegen elkaar af te wegen, maar daar staat u niet alleen in: u kunt altijd vrijblijvend spreken met een vermogensspecialist. Enkele nadelen noemen we hieronder.
 

Nadelen van Vermogensbeheer

Beleggen brengt risico’s met zich mee

Beleggen kan interessant zijn, maar brengt risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

Vermogensbeheer kost geld

Er zijn flink wat mensen voor u aan het werk, dus aan Vermogensbeheer zijn kosten verbonden. We hebben een voorbeeldberekening voor u gemaakt zodat u kunt zien wat die kosten ongeveer kunnen bedragen.

Arthur maakt gebruik van de beleggingsvorm 'Vermogensbeheer Multi Manager Mandaat'. Hij is een belegger met een matig offensief risicoprofiel. De waarde van zijn beleggingsportefeuille is € 100.000. Afgelopen jaar (2019) waren zijn totale jaarlijkse kosten en het netto rendement dat hij behaalde ongeveer:

Soort kosten Bedrag Percentage

All-in tarief (incl. btw)

€ 1.271

1,27%

Lopende kosten

€ 720

0,72%

Totale kosten

€ 1.991

1,99%

Rendement (incl. dividend en lopende kosten)

€ 17.578

17,58%

Netto rendement 

€ 15.587

15,59%

Bron: ABN AMRO Vermogensbeheer, samengesteld rendement van 1-1-2019 t/m 31-12-2019.  Dit betreft de resultaten van de modelportefeuille, deze kunnen afwijken van de rendementen van de individuele klantportefeuille. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. 

Behaalde rendementen na aftrek van de kosten

Deze tabel geeft u een overzicht van de behaalde nettorendementen in de afgelopen 5 jaar in het Multi Manager Mandaat.

Risico 2015 2016 2017 2018 2019 sinds 2015

Defensief

1,0%

2,5%

2,1%

-4,7%

7,6%

8,4%

Matig defensief

2,9%

3,4%

3,8%

-6,5%

10,8%

14,5%

Matig offensief

4,8%

5,1%

5,7%

-9,1%

15,6%

22,4%

Offensief

6,7%

6,0%

7,4%

-11,8%

20,2%

28,8%

Zeer offensief

8,1%

6,7%

8,5%

-13,0%

22,9%

33,9%

Bron: ABN AMRO Vermogensbeheer, samengesteld rendement van 1-1-2015 t/m 31-12-2019. 


Resultaat na aftrek van alle kosten. Op basis van de meetkundige rekenmethode. Dit betreft de resultaten van de modelportefeuille, deze kunnen afwijken van de rendementen van de individuele klantportefeuille. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Er is een instapgrens van € 50.000

Als u een mooi bedrag aan spaargeld heeft staan, is Vermogensbeheer wellicht iets voor u. Wij raden u altijd aan niet al uw spaargeld te beleggen. Met Vermogensbeheer kunnen we een bedrag voor u beleggen vanaf € 50.000.

Bedenk wat u naast uw belegging nodig heeft als gezonde buffer, want echt resultaat met beleggen ziet u pas na een aantal jaar. Als u bijvoorbeeld weet dat u volgend jaar € 10.000 nodig heeft voor een verbouwing, kunt u dat bedrag nu beter op uw spaarrekening laten staan.

U zou dus alleen moeten beleggen met geld dat u niet nodig heeft

Beleggen is een kwestie van de lange adem, en het echte rendement komt vaak pas na enkele jaren. Daarom is het belangrijk dat u alleen belegt met geld dat u nu niet nodig heeft.
 

Is vermogensbeheer misschien iets voor u?

U kunt altijd geheel vrijblijvend uw mogelijkheden met ons bespreken

U kunt altijd een vrijblijvend gesprek hebben met een vermogensspecialist. Dit gesprek kost u niets. We kunnen u direct terugbellen om een afspraak voor een gesprek te maken, of u kunt aangeven wanneer we u daarvoor mogen bellen.

Komt u er niet uit?

Bellen

U belt ons

Op werkdagen tussen 8.00 en 17.30 uur. Tegen lokaal tarief.
 
Bel 088 388 9779
Wordt teruggebeld

Wij bellen u

Laat uw nummer achter en u wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld.
Maak een afspraak

Maak een afspraak

Laat uw gegevens achter en u wordt gebeld om een afspraak in te plannen.

Komt u er niet uit?

icoon

Chatbot Anna

Chat met chatbot Anna. Komt ze er niet uit? Dan neemt een medewerker het gesprek over. Zo werkt het.

  • Direct antwoord
Wordt teruggebeld

Bel ons direct

Bel ons met al uw vragen over Vermogensbeheer. Van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur. 

Bel 088 388 9779

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Laat uw gegevens achter en u wordt gebeld om een afspraak in te plannen.