Naar de navigatie Naar de inhoud

Begeleid Beleggen, Profielfonds 2

Man helpt kind fietsen

Voor de defensieve belegger

Aanbevolen looptijd: 5 jaar

  • U wilt weinig risico nemen

  • U wilt voornamelijk in obligaties beleggen

  • U wilt beleggen met kleine bedragen

Wie beheert uw Profielfonds?

Het beleggingsbeleid van dit fonds wordt bepaald door het Expert Center van ABN AMRO. De experts nemen de strategie van Profielfonds 2 voortdurend onder de loep. Bij grote ontwikkelingen past de fondsmanager de samenstelling van uw portefeuille uiteraard tussentijds aan. Daarnaast is de fondsmanager dagelijks bezig met de optimale invulling van het Profielfonds.

Feiten

ISIN
LU0121970122
Lipper
beleggen 4 van 5
Vestigingsland
Luxemburg
Valuta
EUR
Oprichtingsdatum
11-06-2001 

Wat leverde Profielfonds 2 op?

Fonds Risico 2013  2014 2015 2016 2017
Profielfonds 2 Defensief 4,3% 7,4%  3,54% 2,70% 2,19%

Bron: ABN AMRO Investment Solutions. Rendementen per 31-12-2017, in euro en na aftrek van kosten. Netto dividenden herbelegd. Op basis van meetkundige rekenmethode. Benchmarks: 50% MSCI Europe TR,  32% MSCI USA TR,  8% MSCI AC Asia Pacific TR, 10% MSCI EM TR (Aandelen), GPR-250 World (vastgoed), BofA ML EMU Direct Gov 1-10 (obligaties), Kortetermijnschuldeffecten-index: EONIA 7D (OISEONIA Index). De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Waaruit bestaat dit fonds?

U wilt en kunt enig risico nemen? Dan past de defensieve beleggingsportefeuille van Profielfonds 2 bij u. U belegt daarmee voornamelijk in obligaties en liquiditeiten. Een liquiditeit is cash geld dat als buffer wordt gebruikt om snel op veranderingen in de markt in te kunnen spelen. Een kleiner deel van uw beleggingsportefeuille bestaat uit aandelen en alternatieve beleggingen. Alternatieve beleggingen zijn beleggingen in onroerend goed en grondstoffen. Door deze samenstelling raden wij u aan om uw geld minstens 5 jaar te beleggen in dit fonds, omdat de kans op rendement daarmee groter is. Hieronder ziet u de neutrale verdeling van dit Profielfonds.

 beleggen Profielfonds 2

Wat kost het?

  • Kosten bij koop en verkoop: geen.

  • Lopende kosten: jaarlijks 0,65% van de waarde van uw portefeuille. Deze kosten worden verwerkt in de koers van het fonds. De lopende kosten kunnen van jaar tot jaar verschillen.

  • Servicekosten: 0,25% per jaar over de waarde van uw portefeuille.

Wilt u alle feiten op een rij? Lees de kenmerken

Bent u overtuigd?

direct aanvragen

Vragen? Bel op werkdagen van 8 tot 21 uur, zaterdag van 9 uur tot 17.30 uur.

0900 - 9215  ( uitleg belkosten )

Risicometer 3