Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

ETF’s kopen

Zo koopt of verkoopt u Exchange Traded Funds

In 3 stappen ETF's kopen

ETF’s kopen of verkopen bij ABN AMRO is eenvoudig. U heeft wel een Zelf Beleggen rekening nodig. Vervolgens kunt u in de ABN AMRO app of Internet Bankieren uw order plaatsen.

Beleggen kent risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

ABN AMRO
ABN AMRO

1. Open uw Zelf Beleggen rekening

Heeft u nog geen beleggingsrekening? Om vandaag nog een ETF te kopen, heeft u een Zelf Beleggen Basis of Zelf Beleggen Plus rekening nodig. Voor de ETF’s uit het basisassortiment betaalt u geen transactiekosten. Wel betaalt u service- en productkosten.

Zelf Beleggen Basis >
Zelf Beleggen Plus >

ABN AMRO
ABN AMRO

2. Vind de juiste ETF

Welke ETF wilt u kopen? Met de Fondsselector onderzoekt en vergelijkt u ETF’s. Filter op basis van uw wensen en leer meer over bijvoorbeeld de spreiding en de historische koersontwikkeling van de ETF. Zo komt u tot een lijstje met ETF’s die bij uw persoonlijke doelen en risicoprofiel passen.

Fondsselector >

 De juiste ETF gevonden? Geef je order op!
 De juiste ETF gevonden? Geef je order op!

3. De juiste ETF gevonden? Geef uw order op!

Een order kunt u eenvoudig opgeven via de ABN AMRO app of Internet Bankieren. ETF’s zijn verhandelbaar tijdens openingstijdens van de beurs. Nadat een order is verwerkt, kunt u de resultaten 24/7 volgen. U kunt ETF’s ook weer verkopen via de ABN AMRO app of Internet Bankieren.

Komt u er niet helemaal uit in de ABN AMRO app of Internet Bankieren? We hebben alle stappen bij het opgeven van een order handig voor u op een rijtje gezet.

Zo geeft u een order op >

Veelgestelde vragen

Bij de koop en verkoop van ETF’s uit het basisassortiment (meer dan 200) betaalt u geen transactiekosten. U betaalt wel transactiekosten voor de overige 600 ETF’s uit het assortiment van Zelf Beleggen Plus.

Als u eenmaal ETF’s in bezit heeft, kunt u ze natuurlijk ook weer verkopen – of gedeeltelijk verkopen. U kunt op elk moment via Internet Bankieren of de ABN AMRO app een order opgeven om een ETF te kopen of te verkopen. Een uitgebreide uitleg met alle stappen vindt u hier. Beleggers met Zelf Beleggen Plus kunnen ETF’s ook kopen en verkopen in het handelsplatform Mijn Dealingroom.

Wanneer u een Zelf Beleggen rekening heeft aangevraagd, hebben wij informatie van uw kennis van en ervaring met beleggen nodig. Met die informatie beoordelen we of de beleggingsproducten waarin u wilt gaan beleggen, passend voor u zijn. Daarom vragen we u om een vragenlijst over uw kennis en ervaring in te vullen, voordat u gaat beleggen.

Lees meer over de vragenlijst

ETF’s kopen bij ABN AMRO

Eenvoudig gespreid beleggen

Bij aankoop van 1 ETF belegt u meteen meer gespreid dan wanneer u één of enkele losse aandelen koopt. Kies bijvoorbeeld uit regio's, thema's of sectoren.

Geen transactiekosten

Voor het kopen en verkopen van ETF's uit het basisassortiment betaalt u geen transactiekosten. Let wel op servicekosten en productkosten.

Gratis tools en expertise

Maak zelfstandig keuzes met hulp van onze tools en opinies, of leer meer over beleggen op het Leren Beleggen platform.

Beleggen kent risico's

Beleggen doet u met geld dat u over heeft, naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven. Beleggen brengt risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Het is goed om u hiervan bewust te zijn.

Meer dan 200 ETF's

Keuze uit divers aanbod

Geen transactiekosten

Komt u er niet uit?

Gloeilamp

Heeft u een vraag?

Kijk voor een antwoord bij de meestgestelde vragen over Beleggen.

Callcenter vrouw

Bel ons direct

Bekijk de telefoonnummers en openingstijden.
Laptop

Maak een afspraak

Vul het formulier in om een afspraak te maken of contact met ons op te nemen.

Vragen? We helpen graag.

Gloeilamp

Heeft u een vraag?

Kijk voor een antwoord bij de Veelgestelde vragen over beleggen.
Callcenter vrouw

Bel ons direct

Bekijk de telefoonnummers en openingstijden.
Laptop

Maak een afspraak

Vul het formulier in om een afspraak te maken of contact met ons op te nemen.