Naar de navigatie Naar de inhoud

Relevant

Denkt u wel eens na over uw toekomst en wat u wilt doen met uw vermogen? Bijvoorbeeld schenken aan uw kind of kleinkind? Of een (nog) beter rendement behalen op uw vermogen? Bekijk de tips en informatie over deze onderwerpen en meer.

Uitgelicht

Dit beweegt de beurs

Dit beweegt de beurs

De beurs is altijd in beweging. Waardoor komt dat en hoe kunnen beleggers daarvan profiteren? ABN AMRO-Beleggingsstrateeg Ralph Wessels onderscheidt 4 factoren die van belang zijn voor beurs en belegger.

Tips voor beginnende beleggers

De markt is moeilijk te timen

U wilt beleggen. Maar hoe kunt u zelf een instapmoment bepalen? En welke valkuilen zijn er voor beginnende beleggers? Beleggingsexpert Ralph Wessels van ABN AMRO en belegger en ondernemer Pim van Houten geven tips.

De voordelen van belastingvrij schenken

De voordelen van belastingvrij schenken

Denkt u erover iemand een bedrag te schenken? Houd dan rekening met de schenkbelasting. Jos van den Bosch, voormalig huisarts, doet zijn kinderen jaarlijks een belastingvrije schenking via een bijzondere constructie.

Andries geniet van zorgeloos pensioen

Andries geniet van zorgeloos pensioen

Genieten van uw pensioen wordt lastig als er financiële zorgen zijn. Wat kunt u in uw werkzame leven doen om die problemen voor te blijven? Oud-bestuurder in de zorg Andries ging 5 jaar geleden met pensioen.

Robert belegt voor geld én plezier

Robert belegt voor geld én plezier

Enkele jaren geleden besloot Robert een deel van zijn spaargeld over te hevelen naar een beleggingsrekening. Zo laat hij zijn geld groeien om er op latere leeftijd van te profiteren.

Mogelijkheden voor extra pensioen

De mogelijkheden voor extra pensioen

U wilt een zorgeloos pensioen. Maar om straks te kunnen genieten, moet u vandaag keuzes maken. Wilt u naast uw AOW nog meer te besteden hebben, bijvoorbeeld voor een reis? 4 tips voor extra pensioen.

De AOW (Algemene Ouderdomswet) is een basispensioen van de Rijksoverheid. Heeft u in Nederland gewoond of gewerkt? Dan ontvangt u AOW vanaf uw AOW-leeftijd tot uw overlijden.

Nieuwe artikelen per mail

De nieuwsbrief met nieuwe artikelen ontvangen? Geef uw mailadres aan ons door in Internet Bankieren en ontvang automatisch de digitale nieuwsbrief.

Alle artikelen

Weet u precies wat u besteedt?

Meer controle op uw geld met Grip

Met Grip weet je precies wat je per maand aan koffie uitgeeft

Een kop koffie to go, een lunch in de stad of een extra zak chips in uw boodschappenmand. Naast uw vaste lasten kunnen de kosten van kleine uitgaven snel oplopen. Met de Grip app weet u precies waar uw geld naartoe gaat en houdt u de controle.