Naar de navigatie Naar de inhoud

Relevant

Denkt u wel eens na over uw toekomst en wat u wilt doen met uw vermogen? Bijvoorbeeld schenken aan uw kind of kleinkind? Of een (nog) beter rendement behalen op uw vermogen? Bekijk de tips en informatie over deze onderwerpen en meer.

Uitgelicht

Voorkom onverwachte belastingen bij een schenking

Voorkom onverwachte belastingen bij een schenking

Als u geld wilt schenken, is het slim om rekening te houden met de vrijstellingen. Zo voorkomt u dat de ontvanger belasting moet betalen over de schenking. Sinds 1 januari 2017 is er een aantal zaken veranderd. Hier leest u welke.

Is uw nalatenschap nog op orde?

Erfenis vaak bron van ruzie

Als ouders komen te overlijden, is dat natuurlijk een verdrietig moment. Maar helaas levert een overlijden ook in veel gevallen behoorlijke ruzies op binnen de familie. Zeker als er sprake is van een grote erfenis. Hoe voorkomt u dit? Zorg ervoor dat u deze 5 zaken geregeld heeft:

Regel zelf uw oudedagvoorziening

Rente-op-rente én belastingvoordeel

Als u een vermogen wilt opbouwen om daarmee (extra) inkomsten te genereren voor uw oudedagvoorziening, heeft u een paar mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld gaan sparen via een lijfrenteverzekering, een koopsompolis of in de vorm van banksparen.

Vermogen opbouwen: alle beetjes helpen

Vermogen opbouwen: alle beetjes helpen

Hoe bouwt u vermogen op als er zoveel dringende zaken zijn waar u uw salaris ook aan moet of kunt uitgeven? Lees de 3 strategieën die kunnen helpen om toch te starten.

De spaarrente is historisch laag

Historisch lage spaarrente

U zult uw spaargeld op een gewone bank- of spaarrekening niet enorm zien groeien. Dat komt door een combinatie van een lage spaarrente en belasting die u over vermogen betaalt. Lees hier hoe u toch rendement kunt maken op uw spaargeld.

DGA pensioen in eigen beheer - webinar ABN AMRO

Webinar voor DGA’s

De wet Uitfasering pensioen in eigen beheer werd van kracht op 1 april 2017. Een wet die voor DGA’s (directeur-grootaandeelhouders) grote gevolgen kan hebben. Op 12 april 2017 organiseerden wij hier een webinar over.

Nieuwe artikelen per mail

De nieuwsbrief met nieuwe artikelen ontvangen? Geef uw mailadres aan ons door in Internet Bankieren en ontvang automatisch de digitale nieuwsbrief.

Alle artikelen

Pas kwijt op vakantie?

U kunt 'm eenvoudig zelf blokkeren

Pas kwijt op vakantie? Blokkeer 'm via de app of Internet Bankieren

Als u tijdens uw vakantie uw pas kwijtraakt, hoeft u ons daarvoor niet meer te bellen. Want u blokkeert ‘m dan zelf via de app of Internet Bankieren. Vindt u de pas later terug? Deblokkeren gaat net zo snel.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief