Naar de navigatie Naar de inhoud

Duurzaamheid bij ABN AMRO

'Een betere bank die bijdraagt aan een betere wereld', dat is waar ABN AMRO naar streeft. We zijn ervan overtuigd dat we een betere bank zijn als we ons samen met onze klanten en medewerkers inzetten voor een betere wereld. We zoeken naar duurzame oplossingen, investeringen en initiatieven. We willen duurzame waarde creëren voor onze klanten, aandeelhouders en de samenleving als geheel.

We informeren u hier graag over ons duurzame beleid en hoe u zelf ook eenvoudig een steentje kunt bijdragen.

Wat kunt u doen?

Duurzaam beleggen bij ABN AMRO

Ook duurzaam beleggen voor uzelf én voor een beter milieu? U kunt bij ons kiezen uit verschillende duurzame beleggingsfondsen, zoals het FMO Privium Impact Fund, het SAM Smart Energy Fund, het SAM Sustainable Water Fund en het Triodos Sustainable Bond Fund. Wilt u weten of deze fondsen in uw beleggingsportefeuille passen? Neem dan contact op met uw adviseur of bel de Beleggingsadvieslijn 0900 - 92 15.

Gebruik ook de Duurzaamheidsindicator om uw aandelenportefeuille te beoordelen. Zo krijgt u inzicht in hoe duurzaam u belegt.

Woning verduurzamen

Wilt u uw huis energiezuiniger maken door isolatie, zonnepanelen of een hr-ketel? Al deze duurzame investeringen maken uw huis energiezuiniger. Dit kan u jaarlijks een flinke kostenbesparing opleveren en u draagt tegelijkertijd bij aan een beter milieu.

  • Investeer in uw woning

  • Bespaar op uw energiekosten

  • Draag bij aan een beter milieu

Papierloos bankieren

Duurzaam bankieren zit soms in kleine veranderingen. Zo kunt u steeds meer online regelen en bekijken, zodat u vrijwel papierloos bankiert.

Wat doet ABN AMRO?

Duurzaamheid binnen ABN AMRO

Om een betere bank te worden die bijdraagt aan een betere wereld werkt ABN AMRO aan duurzame financiële oplossingen en een duurzame bedrijfsvoering.

  • ABN AMRO stelt het klantbelang centraal en wil op de lange termijn duurzame waarde creëren voor onze klanten, aandeelhouders, medewerkers en de maatschappij als geheel. Onze kernwaarden zijn de kern van onze bedrijfscultuur en vormen de basis voor alles wat we doen.

  • Duurzaamheid maakt integraal deel uit van de langetermijnstrategie van ABN AMRO. In ons geïntegreerde jaarverslag over 2015 presenteren we financiële en niet-financiële informatie, zoals onze resultaten op het gebied van duurzaamheid.
  • In onze kwartaal nieuwsbrief 'Duurzaam Bankieren: het hoe en waarom' tonen we aan de hand van beeldende verhalen onze duurzame activiteiten en dilemma's. Inzicht en inspiratie gaan hand in hand.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers