Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

vliegtuig aan terminal

Vakantie annuleren of eerder naar huis?

Dit vergoedt uw annuleringsverzekering

Is uw vlucht of vakantie geannuleerd? Of moet u tijdens uw vakantie onverwachts eerder naar huis? Daar zit u natuurlijk niet op te wachten. Waarschijnlijk had u nog zo uitgekeken naar uw vakantie. Ontdek wat uw verzekering in dit soort gevallen dekt. We nemen u graag wat zorgen uit handen.

Vlucht of vakantie geannuleerd: zo meldt u het

ABN AMRO

Verzamel uw gegevens

Zorg ervoor dat u uw polisnummer, vluchtgegevens, de boekingsnota en de annuleringsnota bij de hand heeft.

ABN AMRO

In behandeling

ABN AMRO Verzekeringen neemt uw schadeclaim in behandeling en vraagt waar nodig nog om extra informatie. Bij ‘claim inzien’ ziet u direct wie u helpt en wat de status is.

Callcenter man

Persoonlijke schadeafhandeling

U heeft een vast contactpersoon aan wie u al uw vragen rondom uw annulering kunt stellen. Wel zo prettig.

Vlucht of vakantie geannuleerd: zo meldt u het

ABN AMRO

Verzamel uw gegevens

Zorg ervoor dat u uw polisnummer, vluchtgegevens, de boekingsnota en de annuleringsnota bij de hand heeft.

ABN AMRO

In behandeling

ABN AMRO Verzekeringen neemt uw schadeclaim in behandeling en vraagt waar nodig nog om extra informatie. Bij ‘claim inzien’ ziet u direct wie u helpt en wat de status is.

Callcenter man

Persoonlijke schadeafhandeling

U heeft een vast contactpersoon aan wie u al uw vragen rondom uw annulering kunt stellen. Wel zo prettig.

adviseur

Zo helpen we u bij een geannuleerde vlucht of vakantie

 • U heeft een vast contactpersoon voor al uw vragen.
 • U kunt 24/7 gebruikmaken van noodhulp.
 • Bij overlijden, ziekte of ongeval van u, een familielid of reisgenoot vergoeden we de annuleringskosten.
 • Wordt u zwanger na het boeken van de reis? Dan vergoeden we de annuleringskosten.
 • De annuleringskosten worden vergoed als u onverwachts een erkend adoptiekind krijgt toegewezen, waardoor de reis niet door kan gaan. 
 • Moet u, uw partner of uw kind onverwachts worden geopereerd? Dan vergoeden we de annuleringskosten.

Wat is wel en niet verzekerd met uw reis- en annuleringsverzekering?

Icoon verificatie

Wel verzekerd voor onder andere:

 • Ernstige ziekte of een ongeluk
 • Zwangerschap na het boeken van uw reis
 • Eerder naar huis door ernstige schade aan uw (huur)woning
 • Schade aan uw vakantieverblijf
 • Annulering door onvrijwillige werkloosheid
Icoon waarschuwing

Niet verzekerd voor onder andere:

 • Een reisgebied waarvoor het ministerie van Buitenlandse Zaken geadviseerd heeft hier niet heen te reizen. Dit kunt u checken op nederlandwereldwijd.nl
 • Een gebeurtenis die bij het boeken van de reis of afsluiten van de annuleringsverzekering te voorzien was (bijvoorbeeld werkloosheid)
 • Faillissement van de touroperator
vrouw bij wastafel kijkend op telefoon

Dit vergoeden we ook:

 • Annuleringskosten wanneer u op medisch advies een verplichte inenting voor op reis niet mag hebben.
 • Annuleringskosten wanneer uw visum wordt afgewezen en dit niet uw schuld is.
 • Annuleringskosten wanneer uw vervoersmiddel binnen 30 dagen voor het begin van de reis kapot gaat en reparatie of vervanging niet op tijd geregeld kan worden.
twee vliegtuigen op vliegveld

Vlucht vertraagd?

Ook bij vertraging is het fijn om een annuleringsverzekering te hebben. Heeft u meer dan 8 uur vertraging? Dan krijgt u een deel van de reissom vergoed als:

 • u per vliegtuig, bus, trein of boot reist
 • uw reis langer dan 3 dagen duurt

Bekijk de voorwaarden voor meer informatie.

Wereldbol met vliegtuig

Veelgestelde vragen over een geannuleerde vlucht of vakantie

U kiest zelf voor welk bedrag uw annuleringsverzekering is verzekerd. Voor de kortlopende reisverzekering kan dit kan tot een bedrag van € 20.000 per reis. Voor de doorlopende reisverzekering kan dit voor € 1500 of € 3000 per persoon per reis.

Heeft u nog geen reisverzekering? Dan kunt u bij ons ook een reisverzekering afsluiten

 • Annuleert u de reis voor vertrek? En wordt een deel van de kosten terugbetaald door de organisatie bij wie de reis is geboekt? Dan vergoeden we alleen uw deel van de reissom.
 • Stopt u de reis voortijdig of moet u de reis helemaal afbreken? Dan vergoeden we alleen het deel van de reissom van de gemiste reisdagen.
 • Is er sprake van een ziekenhuisopname met minstens één overnachting? Dan vergoeden we voor alle verzekerden alleen het deel van de reissom van de dagen van opname.
 • Heeft u meer dan 8 uur vertraging van een vliegtuig, bus, trein of boot naar de reisbestemming? Dan vergoeden we bij een vertraging tot 20 uur alleen het deel van de reissom van 1 dag. Bij een vertraging van 20 tot 32 uur vergoeden we alleen het deel van de reissom van 2 dagen. Bij een vertraging van meer dan 32 uur vergoeden we alleen het deel van de reissom van 3 dagen.
 • Voor annuleringkosten bij de doorlopende reisverzekering geldt een maximaal verzekerd bedrag per persoon per reis. Dit bedrag staat op uw polis. We keren nooit meer uit dan dit bedrag voor annuleringskosten.
 • Voor annuleringkosten bij de kortlopende annuleringsverzekering geldt een maximaal verzekerd bedrag per reis. Dit bedrag staat op uw polis. We keren nooit meer uit dan dit bedrag voor annuleringskosten.

Meld uw annulering.

Uw kortlopende annuleringsverzekering begint op de door u aangegeven ingangsdatum. Deze datum vindt u terug op uw polis. De annuleringsdekking moet binnen 7 dagen na het boeken van een reis ingaan. De verzekering eindigt automatisch op de door u aangegeven einddatum.

Uw doorlopende annuleringsverzekering begint op de door u aangegeven ingangsdatum. Deze datum vindt u terug op uw polis. De annuleringsdekking moet binnen 7 dagen na het boeken van een reis ingaan. U mag uw doorlopende annuleringsverzekering een jaar na de ingangsdatum opzeggen. Hierbij hoeft u geen reden op te geven.

Interessant voor u

Schade of diefstal op reis voorkomen

Schade of diefstal op vakantie kunt u natuurlijk nooit helemaal voorkomen. Maar met een paar handige tips kunt u de kans wel verkleinen. Lees hoe u dat doet.

Goed voorbereid op reis

Wat voor reis u ook op de planning heeft staan, het begint allemaal bij een goede voorbereiding. Dan kunt u straks zorgeloos genieten van uw reis. We hebben alvast een handige checklist voor u gemaakt.

Eerder naar huis: wat nu?

Wilt u eerder naar huis vanwege ziekte of vanwege een ziek familielid thuis? Ontdek wat uw reisverzekering dekt als u ziek wordt op reis of vakantie.