Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

twee mannen op terrasje kijkend naar telefoon

Annuleringskosten

Verzekerd voor als u uw reis moet annuleren of afbreken

Met de aanvullende dekking Annuleringskosten ontvangt u een vergoeding als u onverwachts uw reis moet annuleren. Bijvoorbeeld bij ernstige ziekte of een ongeluk. Of omdat u zwanger bent geworden na het boeken van de reis.

Wat is wel en niet verzekerd?

Wel verzekerd voor onder andere:

 • Ernstige ziekte of een ongeluk
 • Zwangerschap na het boeken van uw reis
 • Ernstige schade aan uw (huur)woning
 • Schade aan uw vakantieverblijf
 • Onvrijwillige werkloosheid

Niet verzekerd voor onder andere:

 • Een reisgebied waarvoor het ministerie van Buitenlandse Zaken code oranje of rood heeft afgegeven
 • Een gebeurtenis die bij het boeken van de reis of afsluiten van de annuleringsverzekering te voorzien was (bijvoorbeeld werkloosheid)
 • Faillissement van de touroperator

Wanneer sluit ik de dekking af?

U kunt deze aanvullende dekking alleen afsluiten als deze ingaat binnen 7 dagen na het boeken van de reis. Tenzij de vertrekdatum van de reis meer dan 1 maand na de ingangsdatum van de verzekering ligt.

De kortlopende annuleringsverzekering kunt u alleen afsluiten als deze ingaat binnen 7 dagen na het boeken van de reis.

Wereldbol
twee mannen aan het picknicken

Verzekerd bedrag

Bij de aanvullende dekking Annuleringskosten kunt u kiezen voor een verzekerd bedrag van € 1.500 of € 3.000 per persoon. Is uw vakantie duurder? Dan kunt u nog een aparte annuleringsverzekering afsluiten.

Welke annuleringsverzekering past bij u?

Wereldbol met vliegtuig

Doorlopende reisverzekering met dekking Annuleringskosten

 • Het hele jaar door verzekerd
 • Uw bagage ook goed verzekerd
 • Meestal voordeliger als u 2 weken of langer op reis gaat
Koffer op reis

Kortlopende annuleringsverzekering

 • Verzekerd voor én tijdens uw vakantie
 • Alleen uw annuleringskosten verzekerd
 • Meestal voordeliger als u 1 keer per jaar op reis gaat

Veelgestelde vragen

De aanvullende dekking Annuleringskosten is niet verplicht. Maar zonder deze dekking krijgt u geen vergoeding als u onverwachts uw vakantie moet annuleren of eerder naar huis moet.

U kunt de dekking Annuleringskosten alleen afsluiten als deze ingaat binnen 7 dagen na het boeken van de reis. Tenzij de vertrekdatum van de reis meer dan 1 maand na de ingangsdatum van de verzekering ligt.

Met een doorlopende reisverzekering kunt u uw aanvullende dekkingen op elk moment wijzigen. Zo betaalt u nooit teveel en bent u voor elk type reis goed verzekerd.

Bekijk hoe u de dekkingen kunt wijzigen .

Wilt u de dekkingen van uw kortlopende reisverzekering wijzigen?  Neem telefonisch contact met ons op.

Gaat u langer dan 2 weken of vaker per jaar op vakantie? Dan is het vaak voordeliger om een doorlopende reisverzekering met de aanvullende dekking Annuleringskosten af te sluiten. Zo zijn niet alleen uw annuleringskosten verzekerd, maar bent u ook verzekerd als u schade heeft aan uw bagage.

Bij de aanvullende dekking Annuleringskosten kunt u kiezen voor een verzekerd bedrag van € 1.500 of € 3.000 per persoon. Is uw vakantie duurder? Dan kunt u nog een aparte annuleringsverzekering afsluiten.

Stel, u gaat 4 weken op reis naar Canada en de totale kosten van de reis zijn € 5.000 per persoon. U sluit een doorlopende reisverzekering met de aanvullende dekking Annuleringskosten af waarbij u voor € 3.000 per persoon verzekerd bent. U kunt als u wilt nog een extra kortlopende annuleringsverzekering afsluiten voor € 2.000 per persoon zodat uw totale reissom van € 5.000 per persoon wordt vergoed bij annulering.