Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

vrouw met krukken in wachtkamer bij arts

Geneeskundige Kosten

Geneeskundige kosten op reis verzekerd

Met de extra dekking Geneeskundige Kosten dekt uw verzekering de volledige geneeskundige kosten die u maakt in het buitenland door ziekte én nabehandelingskosten die gemaakt worden in Nederland.

Wat is wel en niet verzekerd?

Wel verzekerd voor onder andere:

  • Geneeskundige kosten vergoed tegen buitenlands tarief
  • Nabehandelingskosten die gemaakt worden in Nederland

Niet verzekerd voor onder andere:

  • Kosten die gemaakt worden en niet medisch noodzakelijk zijn
  • Wanneer de verzekerde geen Nederlandse zorgverzekering heeft
Wereldbol
vrouw op krukken staat bij bali

Waarom is deze dekking belangrijk?

Als u een ongeval heeft of ziek wordt in het buitenland, kunnen de geneeskundige kosten behoorlijk oplopen. Uw Nederlandse zorgverzekeraar vergoedt meestal alleen wat een behandeling of medicijn in Nederland kost. Met de aanvullende dekking Geneeskundige Kosten worden uw ziektekosten vergoed tegen het buitenlands tarief. Zo komt u niet voor vervelende verrassingen te staan.

Veelgestelde vragen

Het kan gebeuren dat u ziek wordt of een ongeluk krijgt op vakantie. Wanneer u in het buitenland in het ziekenhuis terecht komt, heeft u al genoeg zorgen aan uw hoofd. En dan is het fijn als de zorgkosten gewoon vergoed worden. In landen als de Verenigde Staten en Canada is het zorgstelsel erg duur. En in landen zoals Turkije of Spanje wordt u als toerist al snel naar een dure privékliniek gebracht. Als u de dekking Geneeskundige Kosten heeft, worden uw zorgkosten tegen het buitenlandse tarief vergoed en hoeft u niet zelf bij te betalen.

Ja, met de dekking Geneeskundige Kosten krijgt u de volledige zorgkosten tegen het buitenlands tarief vergoed. Nabehandelingskosten in Nederland worden vergoed tot € 1.550. Tandartskosten worden niet vergoed in Nederland.

Met een doorlopende reisverzekering kunt u uw aanvullende dekkingen op elk moment wijzigen. Zo betaalt u nooit teveel en bent u voor elk type reis goed verzekerd.

Bekijk hoe u de dekkingen kunt wijzigen .

Wilt u de dekkingen van uw kortlopende reisverzekering wijzigen?  Neem telefonisch contact met ons op.

Bij een ernstige ziekte, overlijden, vermissing, ongeval, onvoorziene kosten, pech onderweg, operatie of ziekenhuisopname moet u binnen 24 uur contact opnemen met de ABN AMRO Hulpdienst via  +31 26 400 23 45 . We helpen u graag zo snel en goed mogelijk.