Naar de navigatie Naar de inhoud

Uw verzekeringen als u gaat samenwonen

Studenten

Waar moet ik aan denken?

Mijn partner en ik hebben dezelfde verzekeringen. Hoe los ik dat op? Welke verzekeringen heb ik nodig nu ik samenwoon en hoe zeg ik 'dubbele' verzekeringen op? Bekijk hieronder de veelgestelde vragen en voorbeelden.

 

Mijn partner en ik hebben dezelfde verzekeringen, hoe los ik dit op?

Het is handig op een rij te zetten welke verzekeringen u en uw partner hebben. Zo bepaalt u beter welke 'dubbele' verzekeringen u heeft. Vaak zijn dit verzekeringen die te maken hebben met wonen. Denk aan de opstalverzekering en de inboedelverzekering. Als u bijvoorbeeld uw huis verkoopt, dan lost u de hypotheek automatisch af. Maar dit geldt niet voor de verzekeringen die u voor uw eigen woning heeft afgesloten. Deze moet u zelf opzeggen.

 

Heb ik nieuwe verzekeringen nodig nu ik ga samenwonen?

U heeft goed op een rijtje gezet welke verzekeringen u en uw partner hebben. De dubbele verzekeringen heeft u 'geschrapt'. U houdt dan een lijstje over van verzekeringen die u wilt houden. Mist u bepaalde verzekeringen? Let er dan goed op dat de verzekeringen voldoende dekking geven voor de nieuwe situatie.

Hoe zeg ik mijn verzekeringen op?

Als u lopende verzekeringen wilt opzeggen, dan is dit meestal aan strenge regels gebonden. Gelukkig werken de meeste verzekeringsmaatschappijen goed mee als u gaat samenwonen. Zegt u liever de andere verzekering op? Dan stuurt u een brief aan de verzekeraar die u beiden heeft ondertekend.

 

Voorbeeld 1

U heeft de inboedelverzekering van uw partner gekozen, maar daarin is geen rekening gehouden met uw kostbare verzameling porselein. Of op deze verzekering is de computerapparatuur voor een lager bedrag verzekerd dan de waarde van de apparatuur van jullie beiden.

Voorbeeld 2

Of... stel dat er met een van u beiden iets gebeurt. Dan wilt u misschien dat uw partner financieel goed verzorgd achterblijft. Zijn er levensverzekeringen waarop u uw partner als begunstigde kan vermelden? Of overweegt u om voor dit doel een nieuwe overlijdensrisicoverzekering af te sluiten? Er bestaan verzekeringen die zowel uitkeren op een bepaalde leeftijd als bij eerder overlijden.

Inboedelverzekering

Nooit te laag verzekerd

Iedereen is goed verzekerd met de Inboedelverzekering

  • Bij schade door brand, diefstal en storm
  • 24/7 schadehulp
  • Eerste jaar 20% hypotheekkorting