Schadeverzekering- of ongevallenverzekering inzittenden

Bekijk de verschillen

Als u een autoverzekering bij ons afsluit, kiest u zelf uw aanvullende dekkingen. Bijvoorbeeld de dekking schadeverzekering inzittenden of de dekking ongevallenverzekering inzittenden. En omdat deze dekkingen nogal op elkaar lijken, leggen we hieronder de verschillen uit. Zo kiest u straks de dekking die het beste bij u past.
 

Wat wordt er precies gedekt?

U moet er niet aan denken, maar een auto-ongeluk is helaas zo gebeurd. Dan wilt u wel goed verzekerd zijn. Bijvoorbeeld als u of een van uw medepassagiers blijvend letsel aan het ongeluk overhoudt. Met de dekking schadeverzekering inzittenden of de dekking ongevallenverzekering inzittenden bent u hiervoor verzekerd. Ook als u zelf het ongeluk heeft veroorzaakt.

Maar wat is dan het verschil?

Kiest u voor een ongevallenverzekering inzittenden? Dan wordt er een vast bedrag uitgekeerd als u of een medepassagier overlijdt, of invalide raakt. Maar kiest u voor een schadeverzekering inzittenden, dan krijgt u het daadwerkelijke schadebedrag uitgekeerd. Dit kan schade aan uw spullen zijn, maar ook andere schade. Bijvoorbeeld kosten van uw herstel en misgelopen inkomen. Omdat de daadwerkelijke schade wordt vergoed bij schadeverzekering inzittenden is de premie ook vaak iets hoger. Bekijk hieronder de bedragen die per verzekering vergoed worden.

Schadeverzekering inzittenden Tot € 1.000.000 per gebeurtenis. 
Ongevallenverzekering inzittenden Tot € 20.000 per passagier bij blijvende invaliditeit of € 7.500 per passagier bij overlijden.
Man sluit autoverzekering af voor nieuwe auto

Bereken premie

Kies zelf welke dekking het beste bij u past en bereken uw premie. Tijdens het berekenen vinkt u gewoon de verschillende dekkingen aan om te kijken wat dit doet met uw premie.