diefstal tas uit auto

Tips om schade en diefstal op reis te voorkomen

Kunt u ook niet wachten om op reis te gaan? Het is belangrijk om u goed voor te bereiden voordat u op reis gaat. We hebben wat tips voor u opgesomd om diefstal en schade aan uw spullen te voorkomen. En mocht het toch mis gaan, staan we voor u klaar. Zo kunt u onbezorgd blijven genieten van uw vakantie.

 

Voordat u op reis gaat: denk hier even aan

 • Sluit voordat u op reis gaat een reisverzekering af. Bekijk ook meteen of u een annuleringsverzekering heeft. Het is belangrijk dat deze verzekering binnen 7 dagen na het boeken van uw reis ingaat. Heeft u al een doorlopende reisverzekering? Check of deze nog up-to-date is. U kunt uw verzekering makkelijk online wijzigen.
 • Laat uw huis goed achter. Check of de deuren op slot zijn en de ramen gesloten. Berg uw laptop op en haal uw post weg. Gaat u voor een langere periode weg? Vraag dan uw buren of kennissen om een oogje in het zeil te houden.
 • Reizen is leuk. En we delen graag dat we weggaan, ook via sociale media. Maar heel verstandig is het niet. Plaats die leuke reisfoto’s achteraf, zodat dieven niet weten dat u weg bent.
 • Maak een foto van uw paspoort. En stuur dit samen met telefoonnummers van uw verzekering en hulpdiensten naar uw mailadres. Mocht u iets kwijtraken onderweg, dan kunt u deze gegevens makkelijk terugvinden.
 • Gaat u met de auto of motor op vakantie? Breng uw voertuig van tevoren naar de garage voor een check. Hiermee kunt u zonder zorgen op reis. Controleer meteen uw autoverzekering.
auto met koffers ernaast

Diefstal: zo maakt u het dieven niet te makkelijk op reis

 • Laat uw kostbare bagage, zoals sieraden of uw paspoort, niet onbeheerd achter in uw kamer, auto of caravan. Stop ze in een kluis of neem ze mee. 
 • Gaat u op vliegvakantie? Soms komt uw bagage pas later aan op uw bestemming. Neem daarom uw kostbare bezittingen, zoals geld, camera en wat kleding mee in uw handbagage. Kostbare bagage die niet wordt meegenomen in de handbagage is niet verzekerd.  
 • Neem uw kostbare bezittingen, zoals uw paspoort, geld en wat kleding mee in uw handbagage. Soms raakt bagage zoek en komt het pas later aan op uw vakantiebestemming.
 • Wanneer u op pad gaat, is het handig om uw bezittingen te spreiden. Verdeel het contant geld. En bewaar uw pinpas en creditcard niet op dezelfde plek.
 • Draag een moneybelt onder uw kleding. Dat is een klein tasje dat u op uw heupen draagt en waar u uw telefoon, geld en paspoort in kunt stoppen. Dit valt nauwelijks op en zakkenrollers kunnen hier lastig bij.
 • Vaak is het niet verstandig om met uw camera en opvallende sieraden over straat te lopen. Laat uw dure sieraden thuis. En berg uw camera op in een tas als u deze niet gebruikt.

Goed voorbereid is het halve werk

Lees u goed in voordat u naar een land reist. Niet alleen om de leukste plekjes te kunnen spotten, maar ook zodat u weet wat veilige en minder veilige gebieden zijn. Houd familie en vrienden tijdens uw reis op de hoogte waar u bent. Zo kunnen ze u makkelijker helpen in geval van nood. Twijfelt u of uw verzekering voldoet aan uw reis? We helpen u graag. Neem contact met ons op .

Heeft u schade?

Geen zorgen. We helpen u graag. Bekijk hoe u uw schade meldt.

gezin gaat op vakantie

Nog geen reisverzekering?

Heeft u uw vakantie al geboekt, maar nog geen reisverzekering afgesloten? Bereken dan uw premie.