Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Verklaring van erfrecht

ABN AMRO kan een verklaring van erfrecht aan u vragen. Net als verzekeraars, pensioenfondsen of andere instanties. In een verklaring van erfrecht staat wie de erfgenamen zijn bij een erfenis. Die informatie hebben we nodig om de zaken van de overledene goed af te handelen.

 

Wanneer krijgt u een verklaring van erfrecht?

U krijgt de verklaring pas als de notaris van alle erfgenamen de documenten heeft ontvangen. Dat betekent dat niet alleen u, maar alle erfgenamen aangegeven moeten hebben of ze de erfenis accepteren of verwerpen.

Hoe werkt het aanvragen via ABN AMRO?

ABN AMRO werkt samen met DoeHetZelfNotaris, zodat u als nabestaande of als klant van ABN AMRO voordelig een verklaring van erfrecht kunt aanvragen. U krijgt dan 10% korting op de notariskosten. Hier kunnen nog andere kosten bijkomen.

  1. Klik hieronder op de knop 'Verklaring van erfrecht aanvragen'. U gaat dan naar doehetzelfnotaris.nl.
  2. Vul uw gegevens in en de gegevens van de overledene.
  3. Kies een notaris. Deze neemt contact met u op om de verklaring op te stellen.
  4. U ontvangt de originele verklaring van erfrecht. Wilt u dat de notaris ook een kopie naar ABN AMRO stuurt? Geef dit dan door aan de notaris.

Heeft u vragen over de gemaakte afspraken of over de inhoud van uw overeenkomst met DoeHetZelfNotaris? Bijvoorbeeld omdat uw gegevens verkeerd zijn gebruikt? Neem dan rechtstreeks contact op met DoeHetZelfNotaris.

ABN AMRO

Verklaring van executele

Had de overledene een testament waarin een executeur is benoemd? Dan kan ABN AMRO de bankzaken van de overledene meestal ook afhandelen met een verklaring van executele. Deze is eenvoudiger en goedkoper dan een verklaring van erfrecht.