Zorg voor ouderen

Hulp en tips bij geldzaken van senioren

Heeft iemand in uw directe omgeving moeite met het regelen van zijn bankzaken of nalatenschap? Zoals uw ouders of een ander familielid? Misschien vindt hij of zij het prettig daarbij hulp te krijgen. Dan is alles goed geregeld.

Wat is Financieel misbruik en wat kunt u eraan doen?

Alles over financieel misbruik

Gebruikt iemand anders wel eens uw betaalpas? Of is er zomaar geld van uw rekening afgeschreven? Dan bent u misschien slachtoffer van financieel misbruik. Wat is het, hoe herkent u het en welke maatregelen kunt u nemen?

Hulp bij bankzaken

Hulp van een financiële zorgcoach

Kent u ouderen die hulp nodig hebben bij hun bankzaken? Bijvoorbeeld bij een machtiging? Maak dan een afspraak met een financiële zorgcoach. Deze helpt klanten van ABN AMRO verder op weg bij hun bankzaken. Telefonisch of via de webcam.

Uitleg over Internet Bankieren

Heeft u vragen over Internet Bankieren op uw laptop of tablet? Bijvoorbeeld over inloggen of geld overmaken? Bekijk onze handleiding Internet Bankieren met afbeeldingen en volg de stappen.

PasPakker voor uw betaalpas

Moeite met het vastpakken van uw betaalpas uit de geldautomaat? De PasPakker maakt het makkelijk. Bekijk alle informatie of zoek een bankkantoor om de PasPakker gratis op te halen.

Sparen voor de studie van uw kind

Sparen voor de studie van de kleinkinderen

Willen uw ouders sparen voor de studie van hun kleinkinderen? Dat is niet alleen leuk, maar ook een manier om te besparen op toekomstige erfbelasting. Bekijk het plan waarmee uw ouders inzicht krijgen in de kosten van de studie van hun kleinkinderen.

Tips bij schenken

Het is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd om geld te schenken. En het is een lastig onderwerp om te bespreken. Maar misschien hebben uw ouders veel spaargeld en doen zij daar niets mee. Dan kan een schenking leuk én verstandig zijn.

Schenken of nalaten?

Wat gebeurt er met het vermogen van uw ouders als zij er niet meer zijn? Gaat dat naar de kinderen of naar een goed doel? Vertel uw ouders over de bijeenkomsten die we organiseren over schenken en erven. Daar vertellen we meer over nalaten, erfenis en testament.

Testament of levenstestament?

Veel senioren overwegen een levenstestament op te stellen. Wat is het verschil tussen een levenstestament en een testament? En is een levenstestament wel nodig als uw ouders al een testament hebben?