Zorg voor uw ouders

Hulp en tips bij geldzaken van senioren

Wanneer ouderen minder vitaal worden, vinden ze het vaak lastiger om hun geldzaken te beheren en overzicht te houden. Daarom is het verstandig om, als uw ouders op leeftijd raken, samen alvast de financiën door te spreken. Want mocht er een moment komen dat uw ouders zorg nodig hebben, is het fijn als alles goed is geregeld.

De digitale wereld

Cursussen over online bankieren

Sommige ouderen denken dat Internet Bankieren of Mobiel Bankieren te moeilijk voor hen is. Of zij laten de bankzaken over aan hun partner of kinderen. Om deze mensen ook digitaal vaardig te maken, organiseert ABN AMRO regelmatig lokale bijeenkomsten over online bankieren. Deze gratis cursussen worden in heel Nederland gegeven.

Zorgcoach

Persoonlijke hulp van een Financiële Zorgcoach

Zijn uw ouders niet zo mobiel of slecht ter been? En kunnen zij niet zo makkelijk naar een bankkantoor gaan? Vraag dan hulp aan een Financiële Zorgcoach. Deze helpt uw ouders verder op weg bij hun bankzaken. Telefonisch, via de webcam of gewoon bij uw ouders thuis.

Tips bij schenken

Het is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd om geld te schenken. En het is een lastig onderwerp om te bespreken. Maar misschien hebben uw ouders veel spaargeld en doen zij daar niets mee. Dan kan een schenking leuk én verstandig zijn.

Schenken of nalaten?

Wat gebeurt er met het vermogen van uw ouders als zij er niet meer zijn? Gaat dat naar de kinderen of naar een goed doel? Vertel uw ouders over de bijeenkomsten die we organiseren over schenken en erven. Daar vertellen we meer over nalaten, erfenis en testament.

Testament of levenstestament?

Veel senioren overwegen een levenstestament op te stellen. Wat is het verschil tussen een levenstestament en een testament? En is een levenstestament wel nodig als uw ouders al een testament hebben?

Sparen voor de studie van uw kind

Sparen voor de studie van de kleinkinderen

Willen uw ouders sparen voor de studie van hun kleinkinderen? Dat is niet alleen leuk, maar ook een manier om te besparen op toekomstige erfbelasting. Bekijk het plan waarmee uw ouders inzicht krijgen in de kosten van de studie van hun kleinkinderen.