Eén bal maakt het verschil

Er is een wereld te winnen. Ook in de tennissport. Bijdragen aan een schonere wereld, bijvoorbeeld. Dat kan met de Renewaball, ’s werelds eerste circulaire tennisbal.
 

Miljoenen vervuilende tennisballen

Elk jaar worden er zo’n 300 miljoen tennisballen geproduceerd. Veelal in Zuidoost-Azie. In Nederland gebruiken we er zo’n 5,5 miljoen per jaar. Voordat die ballen in ons land aankomen, zijn ze vaak al twee keer de wereld rondgeweest. Wordt er mee getennist, dan komen er bij elke slag ontelbare deeltjes microplastics vrij, die in de lucht blijven dwarrelen. En uiteindelijk belandt 97% van alle tennisballen in de prullenbak. Allemaal niet goed voor het milieu.
Renewaball eindbeeld

Recyclebare tennisbal

De Renewaball brengt daar verandering in. Deze eerste recyclebare tennisbal ter wereld is gemaakt met oude ballen en 100% recyclebaar. De bal wordt geproduceerd en gebruikt in West-Europa. Het vilt van de bal is gemaakt van biologisch wol en katoen, en bevat geen polyester en nylon. Zo kun je met een goed gevoel de baan op voor een veel milieuvriendelijker partijtje tennis. 

Renewaball

Duurzame tennissport

Als hoofdsponsor van een van de meest innovatieve tennistoernooien ter wereld, het ABN AMRO World Tennis Tournament, neemt ABN AMRO graag het voortouw in het verduurzamen van de tennissport. Wij steunen dan ook de ontwikkeling van de Renewaball. Want één bal kan al het verschil maken.

Richard Krajicek

Ook uw steentje bijdragen?

Het supporteren van de Renewaball doen we door voor 2,5 jaar bij 100 tennisverenigingen inzamelbakken te plaatsen. Hier kan iedereen zijn/haar oude tennisballen inleveren. Hiervan worden vervolgens weer nieuwe tennisballen gemaakt: Renewaballs. Ook uw steentje bijdragen? Kijk dan in het overzicht voor een inleverpunt bij u in de buurt.

World Tennis Tournament 2019

Meer weten?

Wilt u het ABN AMRO World Tennis Tournament (online) bijwonen? Kijk voor meer informatie, zoals speelschema’s en -tijden, op abnamrowtt.nl