Kan ik lenen na mijn 65ste?

Een lening afsluiten na uw 65ste

Na uw 65ste kunt u gewoon lenen bij ABN AMRO, ook als u geen klant bij ons bent. Maar wat gebeurt er met uw lening als u met pensioen gaat, of overlijdt? U kunt twee typen leningen bij ons aanvragen. Bekijk de mogelijkheden voor uw situatie.

 

Welk type leningen kunt u aanvragen?

Het ligt er maar net aan waar u behoefte aan heeft. Rood staan als u even geld tekort komt of een bedrag lenen voor een grote uitgave.

1. Rood Staan op uw betaalrekening
Met Rood Staan kunt u meer geld uitgeven dan op uw betaalrekening beschikbaar is. Bent u 62, 63, 64, 65 of 66 jaar? Dan kunt u Rood Staan niet aanvragen. Dit heeft te maken met het dalen van uw inkomen na uw pensioen.

2. Persoonlijke lening afsluiten
Lenen voor een grote uitgave? Dat kan met een Persoonlijke Lening. U krijgt het bedrag dan in één keer op uw rekening. Het maandbedrag spreekt u van tevoren met ons af. U kunt een Persoonlijke Lening afsluiten tot uw 69e. Het geleende bedrag moet voor uw 75e verjaardag aan ons zijn terugbetaald.

Uw leningen bouwen automatisch af

Wij willen voorkomen dat u op latere leeftijd met een flinke restschuld zit. Daarom bouwen wij stapsgewijs de limiet van uw lening vanaf uw 70ste verjaardag. Dit betekent dat u iedere maand iets minder kunt opnemen. Het afbouwen gebeurt automatisch over een periode van 10 jaar.

Wat gebeurt er met uw lening als u met pensioen gaat?

Na uw pensioen heeft u meestal minder te besteden. Het kan dan moeilijker worden om uw lening terug te betalen. Daarom is het belangrijk dat u ruim voor uw pensioendatum contact opneemt met een van onze adviseurs (0800 – 024 07 11). U kijkt dan samen of maandlasten van uw lening betaalbaar zijn na uw pensioen. Zo bent u voorbereid op financiële veranderingen.

Wat gebeurt er met uw lening als u overlijdt?

Dat ligt aan de lening die u heeft. Heeft u Rood Staan? Of een Persoonlijke Lening afgesloten vóór februari 2019? Dan hoeft als u overlijdt een geleend bedrag tot € 75.000 niet te worden terugebetaald. Als de lening op naam van 2 personen staat en 1 van beiden overlijdt, dan hoeft de ander de lening niet terug te betalen. Hier zit een aantal voorwaarden aan:

  • u heeft uw maandbedrag altijd op tijd betaald
  • het overlijden is binnen 12 maanden aan de bank gemeld
  • uw lening is langer dan 6 maanden vóór het moment van overlijden afgesloten.
Wonen, lenen en zorg

Maak vrijblijvend een afspraak

Wilt u weten wat er in uw geval mogelijk is? Bel de Seniorenlijn via 088 - 226 26 12 (gebruikelijke belkosten) , op werkdagen van 9.00 - 17.00 uur. Of maak vrijblijvend een afspraak en bespreek uw mogelijkheden met een adviseur.