Kan ik lenen na mijn 65ste?

Een lening afsluiten na uw 65ste

Na uw 65ste kunt u gewoon lenen bij ABN AMRO, ook als u geen klant bij ons bent. Maar wat gebeurt er met uw lening als u met pensioen gaat, of overlijdt? U kunt twee typen leningen bij ons aanvragen. Bekijk de mogelijkheden voor uw situatie.

 

Welk type leningen kunt u aanvragen?

Het ligt er maar net aan waar u behoefte aan heeft. Rood staan als u even geld tekort komt of een bedrag lenen voor een grote uitgave.

1. Rood Staan op uw betaalrekening
Met Rood Staan kunt u meer geld uitgeven dan op uw betaalrekening beschikbaar is. 

2. Persoonlijke lening afsluiten
Lenen voor een grote uitgave? Dat kan met een Persoonlijke Lening. U krijgt het bedrag dan in één keer op uw rekening. Het maandbedrag spreekt u van tevoren met ons af. U kunt een Persoonlijke Lening afsluiten tot uw 69e. Het geleende bedrag moet voor uw 75e verjaardag aan ons zijn terugbetaald.

Uw leningen bouwen automatisch af

Wij willen voorkomen dat u op latere leeftijd met een flinke restschuld zit. Daarom bouwen wij stapsgewijs de limiet van uw lening vanaf uw 70ste verjaardag. Dit betekent dat u iedere maand iets minder kunt opnemen. Het afbouwen gebeurt automatisch over een periode van 10 jaar.

Wat gebeurt er met uw lening als u met pensioen gaat?

Na uw pensioen heeft u meestal minder te besteden. Het kan dan moeilijker worden om uw lening terug te betalen. Daarom is het belangrijk dat u ruim voor uw pensioendatum contact opneemt met een van onze adviseurs (0800 – 024 07 11). U kijkt dan samen of maandlasten van uw lening betaalbaar zijn na uw pensioen. Zo bent u voorbereid op financiële veranderingen.

Wat gebeurt er met uw lening als u overlijdt?

Dat ligt aan de lening die u heeft. Heeft u Rood Staan? Of een Persoonlijke Lening afgesloten vóór februari 2019? Dan hoeft als u overlijdt een geleend bedrag tot € 75.000 niet te worden terugbetaald. Als de lening op naam van 2 personen staat en 1 van beiden overlijdt, dan hoeft de ander de lening niet terug te betalen. Hier zit een aantal voorwaarden aan:

  • u heeft uw maandbedrag altijd op tijd betaald
  • het overlijden is binnen 12 maanden aan de bank gemeld
  • uw lening is langer dan 6 maanden vóór het moment van overlijden afgesloten.
Wonen, lenen en zorg

Maak vrijblijvend een afspraak

Wilt u weten wat er in uw geval mogelijk is? Bel de Seniorenlijn via 088 - 226 26 12 (gebruikelijke belkosten) , op werkdagen van 8.00 - 21.00 uur en op zaterdag van 09.00 - 17.30 uur. Of maak vrijblijvend een afspraak en bespreek uw mogelijkheden met een adviseur.