Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Financiële opvoeding en de Jongerengroeirekening

Leer uw kind bankieren in zijn eigen tempo

Leren omgaan met digitaal geld en een eigen bankrekening hoort bij de financiële opvoeding van uw kind. Omdat dit best spannend is, bepaalt u bij de jongerenrekening van ABN AMRO zelf wat uw kind wel en niet kan doen. Zo geeft u uw kind de ruimte om in zijn of haar eigen tempo te leren.

 

Zelf instellen wat uw kind kan en mag

Is uw kind klaar voor een eigen bankrekening? En hoeveel verantwoordelijkheden kan hij of zij aan? Dat weet u als ouder het beste. Met de Jongerengroeirekening raakt uw kind op een veilige manier vertrouwd met digitaal betalen en sparen. Na aanvraag van de rekening stelt u namelijk zelf alle bevoegdheden in van uw kind. Gewoon via uw eigen Internet Bankieren of de ABN AMRO app. Zo heeft u als ouder de controle.

Installeer ook de ABN AMRO app op de telefoon van uw kind. U kunt instellen dat uw kind alleen zijn/haar rekening kan inzien, zonder dat er overboekingen gedaan kunnen worden. Lees meer over mobiel bankieren voor kinderen

 

Wat kunt u instellen?

Met de Jongerengroeirekening kunt u als ouder instellen of uw kind:

 • de rekening online kan inzien (Internet Bankieren aanzetten)
 • de ABN AMRO app kan gebruiken (door het eerst te activeren)
 • zelf betalingen kan uitvoeren
 • via iDEAL betalingen kan doen
 • een gratis pinpas krijgt

Ook kunt u:

 • betaalalerts krijgen voor af- en bijschrijvingen op de rekening
 • betalingen goedkeuren voordat ze worden uitgevoerd
 • opname- en betalingslimieten instellen
 

Steeds meer eigen verantwoordelijkheid

In het begin is het misschien voldoende dat uw kind alleen het spaarsaldo op de rekening kan zien. Als uw kind wat ouder wordt, kunt u uw kind meer zelf laten doen. Bijvoorbeeld onder begeleiding met iDEAL iets kopen of een cadeautje pinnen in de winkel.

Gaat uw kind naar de middelbare school? Met een betalingslimiet voorkomt u dat uw kind al het kleedgeld in één keer uitgeeft. Zo bepaalt u als ouder steeds het tempo waarin uw kind leert omgaan met digitaal geld.

Meer over de ABN AMRO app en financiële opvoeding

Ook interessant voor u

De Jongerengroeirekening van uw kind instellen

 • Jongerengroeirekening instellen en beheren
 • U bepaalt de betaallimiet
 • Betaalalerts ontvangen als uw kind iets betaalt

Sparen voor uw kind of kleinkind

Van de ouders met kinderen tussen de 5 en 12 jaar heeft 77% een spaarrekening voor zijn kind (bron: Nibud.nl). Gaat u sparen voor uw kind of kleinkind? Dan kunt u kiezen uit verschillende spaarrekeningen. Hoeveel bent u van plan te sparen en met welk doel? Lees over alle mogelijkheden.

Samen met geld leren omgaan

Als ouder wilt u natuurlijk dat uw kind opgroeit tot een gelukkige volwassene. En dat hij of zij financieel onafhankelijk wordt. Van jongs af aan met geld leren omgaan is daarom heel belangrijk.