Naar de navigatie Naar de inhoud

Leefrente

Een ouder stel kijkt uit over zee. Zij hebben gespaard voor een goede oude dag en ontvangen iedere maand een aanvulling op hun inkomen.

De zekerheid van extra inkomen

Leefrente

  • Vaste rente en vaste uitkeringen

  • Geen vermogensverlies bij overlijden

  • Uitkering per maand, kwartaal of half jaar

Vaste rente betekent dat de rente niet verandert tijdens de looptijd van de lening.
Gebroken spaarvarken

U weet precies hoeveel u per uitkering ontvangt

Heeft u een lijfrentekapitaal opgebouwd voor een aanvulling op uw pensioen en komt dit vrij? U kunt dit laten uitkeren met de Leefrente. Dit kan een lijfrentekapitaal zijn bij ABN AMRO, maar ook bij een andere bank of verzekeraar. Heeft u meer dan één lijfrente? U kunt dan uw lijfrentes samenvoegen. U krijgt een vaste rente en betaalt geen vermogensbelasting. U weet dus precies hoeveel u per uitkering ontvangt.

Een lijfrente is een reeks vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen. U betaalt daarvoor periodiek of éénmalig een premie aan een verzekeringsmaatschappij of bank. Daardoor krijgt u extra inkomen vanaf een bepaald moment, bijvoorbeeld als u met pensioen gaat.
Vaste rente betekent dat de rente niet verandert tijdens de looptijd van de lening.

Uitkeringen op maat

U kiest zelf wanneer u uw uitkering wilt starten, hoeveel jaar en of u maandelijks, per kwartaal of per half jaar een uitkering wilt ontvangen. Aan de looptijd van de lijfrente-uitkering zijn regels verbonden. Bekijk de mogelijkheden.

Geen vermogensverlies bij overlijden

De Leefrente is een vorm van banksparen. Het grote voordeel van banksparen ten opzichte van veel lijfrenteverzekeringen is dat er bij banksparen geen sprake is van vermogensverlies bij overlijden. Bij overlijden keren wij de resterende uitkering uit aan uw nabestaanden. Uw nabestaanden raken het geld dus niet kwijt.

Wilt u alle feiten op een rij? Lees de kenmerken

Bent u overtuigd?

aanvragen
Risicometer. De risicometer attendeert u erop geen onnodig risico te lopen en de Financiele Bijsluiter te lezen. Het risico van dit product is zeer klein.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Later? Dan gaan we op wereldreis

Hoeveel heeft u later te besteden?

En stel ligt in een hangmat. Zij denken na over later. Hoeveel hebben ze later te besteden en wat zijn hun plannen?

Fantaseert u wel eens over een wereldreis? Tijdens uw pensioen heeft u tijd. Maar misschien is uw inkomen dan lager dan u denkt. Ontdek dus hoe u nu inkomen kunt opbouwen voor later.