Veelgestelde vragen over inloggen en uitloggen

Vragen over in- en uitloggen

• Hoe kan ik inloggen in Internet Bankieren?

Er zijn twee manieren om in te loggen in Internet Bankieren: via de identificatiecode en met een e.dentifier. Lees meer informatie over inloggen.

• Hoe kan ik uitloggen?

Bent u klaar met Internet Bankieren? Log dan altijd uit. Zo voorkomt u dat anderen misschien uw bankgegevens kunnen inzien. U logt uit door te klikken op de knop 'Log uit'. Deze vindt u altijd rechtsboven.

• Wat gebeurt er als ik niet uitlog?

Wij raden u aan om altijd uit te loggen. Logt u niet zelf uit? Dan wordt u na 20 minuten automatisch uitgelogd als u in Internet Bankieren geen handeling verricht.

• Waarom krijg ik een melding dat ik met de ingevulde gegevens geen toegang krijg tot Internet Bankieren?

Krijgt u bij het inloggen de volgende melding te zien? 'Met de ingevulde gegevens kunt u niet inloggen. Controleer of u uw rekeningnummer, pasnummer en respons juist heeft ingevuld.'
    Controleer dan het volgende:

• Vul het juiste rekeningnummer in.

• Vul het pasnummer in van uw betaalpas. Let op: heeft u een nieuwe betaalpas ontvangen? U moet dan eerst uw betaalpas activeren. Daarna kunt u het nieuwe pasnummer invullen.

• Vul de juiste responscode in.

Meldingen op de e.dentifier

• Wat moet ik doen als de e.dentifier meldt: 'Response is foutief, u hebt een nieuwe code'?

U heeft waarschijnlijk een verkeerde code ingevuld. Druk op 'OK' op uw e.dentifier. Doorloop alle stappen opnieuw met de nieuwe code.

• Wat moet ik doen als de e.dentifier meldt: BATTERY WARNING?

Deze melding geeft aan dat de batterij bijna leeg is. Als u op C of op OK drukt, verschijnt de melding CONTACT BANK. Vraag dan gratis online een vervangende e.dentifier aan. Of geef uw bestelling telefonisch op via 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten). U ontvangt de e.dentifier binnen 1 tot 2 werkdagen.

• Wat moet ik doen als de e.dentifier meldt: WARNING - LAST TRY?

U krijgt deze waarschuwing als u nog één kans heeft om de juiste pincode in te voeren. Als dit niet lukt krijgt u de melding PIN BLOCKED. U kunt de pas deblokkeren bij een ABN AMRO bankkantoor. Neem hiervoor een geldig legitimatiebewijs mee.

• Wat moet ik doen als de e.dentifier meldt: PIN BLOCKED?

De melding: PIN BLOCKED betekent dat de chip op uw pas is geblokkeerd. U deblokkeert de chip als u gaat pinnen of uw saldo opvraagt bij een geldautomaat. Dit kan ook in het buitenland.

• Wat moet ik doen als de e.dentifier meldt: CARD ERROR?

Het kan zijn dat uw betaalpas niet goed in de e.dentifier zit. Er kan ook vuil in de invoergleuf van de e.dentifier zitten. Schoonblazen kan helpen. Wrijf ook de chip van uw betaalpas (het 'gouden' vakje) voorzichtig schoon met een droge doek. Helpt dit allemaal niet? Dan is uw pas waarschijnlijk defect. Controleer de betaalpas eventueel bij een ABN AMRO bankkantoor of vraag direct een vervangende pas aan.

• Heeft u een vervangende pas aangevraagd? Dan vervalt de oude betaalpas zodra u de nieuwe (vervangende) betaalpas activeert.

• Wilt u tijdens de aanvraagperiode voor de nieuwe pas nog over uw oude pas beschikken? Geef dit dan aan bij de aanvraag op het kantoor, of telefonisch via 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten).

• Wat moet ik doen als een foutmelding verschijnt die begint met: MESSAGE_SEC of MESSAGE_WEB?

Foutmeldingen die beginnen met 'MESSAGE_SEC' of 'MESSAGE_WEB' (gevolgd door een nummer) verschijnen als er technische problemen zijn binnen Internet Bankieren. De melding verschijnt meestal bij het inloggen of bij het verzenden van een opdracht. Probeert u op een later tijdstip nogmaals in te loggen. U kunt in uw rekeningoverzicht zien of eventuele betaalopdrachten zijn uitgevoerd.

• Wat moet ik doen als de melding 'Met het ingevulde rekeningnummer en pasnummer hebt u geen toegang tot Internet Bankieren' verschijnt?

Controleer of u de juiste gegevens heeft ingevuld in het inlogscherm:

• Hoort het rekeningnummer bij het pasnummer?
    • Heeft u de betaalpas gebruikt van het ingevulde rekeningnummer?

Verschijnt na controle nog steeds de melding? Neem dan contact op met 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten). Onze medewerkers gaan na waarom uw pas is geblokkeerd.

• Wat moet ik doen na de melding 'Uw browser en/of smartphone ondersteunt niet usb-gekoppelde e.dentifier2'?

Deze melding verschijnt als de benodigde plug-in in de browser niet werkt met de e.dentifier2. Het probleem kan zijn:

• De browser voldoet niet aan de systeemeisen van ABN AMRO Internet Bankieren. Bekijk het overzicht van besturingssystemen en browsers.
    • U gebruikt de laatste update van Google Chrome (v12) waardoor de e.dentifier2 browser-plug-in blokkeert.
    • Er is een probleem met de compatibiliteitsinstellingen in Internet Explorer 9 (Windows-computer). Bekijk het overzicht van besturingssystemen en browsers.

Internet Bankieren is vernieuwd

Helpt u ons mee testen?

Inloggen in het vernieuwde Internet Bankieren

U wilt natuurlijk zo prettig mogelijk bankieren. Daarom verbeteren we Internet Bankieren voortdurend. We voeren deze wijzigingen pas door, nadat we deze hebben getest. En u kunt daarbij helpen. Test u mee?

Blijf op de hoogte via

• Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief