ABN AMRO

Grip gaat verder in de ABN AMRO app

We vinden het belangrijk dat u zo goed mogelijk inzicht houdt in uw persoonlijke financiële situatie. Daarom voegen we de belangrijkste functies uit Grip toe aan de ABN AMRO app. Zo kunnen we al onze klanten nog makkelijker en sneller inzicht bieden in hun inkomsten en uitgaven. Bijvoorbeeld één overzicht van al uw abonnementen en vaste lasten en de mogelijkheid om uw abonnement(en) gemakkelijk op te zeggen. Ook kunt u alvast vooruitkijken naar de verwachte uitgaven de komende maand(en).

Om deze functies zo snel mogelijk aan te bieden in de ABN AMRO app, zal de Grip app per 16 december niet langer te gebruiken of te downloaden zijn. 

 

Meer inzicht in uw geldzaken in de ABN AMRO app

Eind dit jaar starten we met het integreren van de eerste functies ‘vaste lasten & abonnementen’ en ‘toekomstige uitgaven in de ABN AMRO app. Deze zijn in januari 2023 voor alle klanten in de ABN AMRO app beschikbaar. Stap voor stap breiden we de ABN AMRO app verder uit met de handige Grip-functionaliteiten.

We begrijpen dat inzicht in uw geldzaken juist in deze tijden belangrijk is. Op onze website vindt u daarom meer tips en gratis online tools om grip te krijgen op uw geldzaken. Daarnaast kunt u zich als klant van ABN AMRO aanmelden voor een vrijblijvende afspraak met een budgetcoach. Deze helpt u om financieel gezond te worden door te besparen op uw uitgaven, en door samen op zoek te gaan naar manieren om meer overzicht te krijgen op uw financiën. Maakt u nog geen gebruik van de ABN AMRO app? Lees dan meer over de ABN AMRO app en hoe u deze kunt downloaden. Bent u nog geen klant? Bekijk dan hoe u een bankrekening bij ons opent

Wat betekent dit voor u?

  • U kunt Grip gebruiken t/m 15 december 2022.
  • Vanaf 16 december 2022 is het niet meer mogelijk om de Grip app te gebruiken of downloaden.
  • U kunt uw gegevens uit Grip exporteren. Doe dit vóór 16 december. In de meest gestelde vragen onderaan deze pagina leest u hoe u dit doet. 
  • Uw account inclusief transactiedata wordt na 15 december verwijderd. U kunt ook voor die tijd zelf uw account verwijderen, in de meest gestelde vragen onderaan deze pagina leest u hoe u dit doet.

Heeft u vragen?

Lees hieronder over de meest gestelde vragen en antwoorden. Komt u er niet uit?
Neem dan contact op met onze klantenservice.

Meest gestelde vragen

ABN AMRO vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen goed inzicht hebben in hun persoonlijke financiële situatie. Daarom zullen de belangrijkste functies van Grip aan de ABN AMRO app worden toegevoegd. Zo maken we het al onze ABN AMRO klanten makkelijker om vanuit één app de voordelen van Grip te ervaren.

De komende maanden zullen we stap voor stap de belangrijkste functies uit Grip toevoegen aan de ABN AMRO app. Eind dit jaar starten we met het integreren van de eerste functies ‘vaste lasten & abonnementen’ en ‘toekomstige uitgaven’ in de ABN AMRO app. Deze functies zullen in januari 2023 voor alle ABN AMRO-app klanten beschikbaar zijn.

Ook kunnen ABN AMRO-klanten al gebruikmaken van het Maandoverzicht van ABN AMRO. Zet uw inkomsten en uitgaven in de handige pdf, sla deze op en print ‘m uit.

ABN AMRO vindt het belangrijk dat klanten zo goed mogelijk inzicht hebben in hun persoonlijke financiële situatie en daar - als het nodig is - zelf actie op kunnen ondernemen. Daarom zetten we vanaf 2023 relevante functionaliteiten van Grip over naar de ABN AMRO app. Dit proces kost schaarse IT-capaciteit. 
 
Door het beëindigen van Grip, kan ABN AMRO het overzetten van de functionaliteiten versnellen. Eind dit jaar starten we met het integreren van de eerste functies ‘vaste lasten & abonnementen’ en ‘toekomstige uitgaven’ in de ABN AMRO app. Deze functies zullen in januari 2023 voor alle ABN AMRO app-klanten beschikbaar zijn.

Als u geen ABN AMRO klant bent, dan kunt u helaas geen gebruik maken van deze functies in de ABN AMRO app. Op de website 'Wijzer in geldzaken' vindt u een overzicht van huishoudboekjes die lijken op de Grip app. Verder biedt ook de website van het Nibud meer informatie over het krijgen van financieel inzicht.

Wilt u graag de ABN AMRO app gebruiken? Lees dan meer informatie over hoe u een bankrekening kunt openen

U kunt tot en met 15 december 2022 gebruikmaken van Grip. Daarna kunt u de app niet meer gebruiken of downloaden.

Na het beëindigen van Grip zal ABN AMRO sommige gegevens bewaren op grond van een wettelijke verplichting, bijvoorbeeld over toestemming die u heeft gegeven of in het geval we een contract voor u hebben opgezegd. Alle andere gegevens worden verwijderd. In onze privacyverklaring leest u meer over hoe we omgaan met uw gegevens. 

  1. Ga in Grip rechts bovenin naar uw profiel. 
  2. Tik op ‘Instellingen’. 
  3. Tik op ‘Grip-account verwijderen’. 
  4. Tik op ‘Verwijderen’ en uw account wordt verwijderd. 
Wilt u uw transactiegegevens graag bewaren? Het is mogelijk om deze vanuit de Grip app te exporteren. Ga hiervoor eerst naar uw profiel, via het icoontje in de rechterbovenhoek van het overzichtsscherm. Tik vervolgens op instellingen en exporteer uw data. Een CSV-bestand met uw data wordt dan automatisch gedownload op uw telefoon. Let op: om te exporteren heeft u de laatste versie van de Grip app nodig. U kunt deze in de appstore of Play Store updaten.

Op deze pagina van ABN AMRO leest u over handige tools die u helpen om grip te houden op uw geld. Daarnaast kunt u zich als klant van ABN AMRO aanmelden voor een vrijblijvende afspraak met een budgetcoach. Deze helpt u om financieel gezond te worden door te besparen op uw uitgaven, en door samen op zoek te gaan naar manieren om meer overzicht te krijgen op uw financiën.