Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

De ABN AMRO app is veilig

Feiten, fabels en tips op een rij

Veilig aan de app

Twijfelt u of bank apps veilig zijn? We beantwoorden graag de vragen die u bezighouden. Daarom zetten we feiten én fabels voor u op een rij. Ook geven we handige tips om uw telefoon en bankzaken veilig te houden.

Kent u deze fabels? We geven duidelijkheid

Fabel 1 over ABN AMRO app

Fabel 1: ‘Andere apps kunnen meekijken met mijn ABN AMRO app.’

Dat is niet waar. De ABN AMRO app op uw toestel is, net als Internet Bankieren, een compleet afgesloten omgeving. Andere apps, bedrijven of personen hebben dus geen toegang tot uw app.

Fabel 2 over ABN AMRO app

Fabel 2: ‘Als ik mijn telefoon verlies kan iedereen bij mijn bankzaken.’

Ook dit klopt niet. U stelt zelf een persoonlijke code in voor uw ABN AMRO app. Alleen u kent die code. Wilt u inloggen met uw vingerafdruk of gezichtsherkenning? Dit kunt u op de meeste toestellen instellen.

Fabel 3 over ABN AMRO app

Fabel 3: ‘Bank apps zijn makkelijk te hacken.’

Nee, bankieren met de ABN AMRO app is veilig. Op Veiligbankieren.nl kunt u lezen dat er geen gevallen zijn van fraude met Nederlandse bank apps. Samen met u zorgen we ervoor dat we dit zo houden. 

Test uw kennis over bank apps

Test uw kennis over bank apps

Hoeveel weet u van bankieren via apps? Doe de bank app test op veiligbankieren.nl . In deze test worden u een paar stellingen voorgelegd. Ook krijgt u nog meer informatie over veilig bankieren op uw telefoon.

Telefoon kwijt tips

Wat als ik mijn telefoon kwijtraak?

U kunt meteen actie ondernemen. In Internet Bankieren gaat u naar Zelf regelen en blokkeert u de ABN AMRO app op het toestel dat u kwijt bent. Tot die tijd zijn uw bankzaken beveiligd met uw identificatiecode, vingerafdruk of gezichtsherkenning.

Lees al onze tips
icoon
ABN AMRO

Met de app bankiert u veilig

Twijfelt u nog over de veiligheid van de app? Lees dan de 4 redenen waarom u de app kunt vertrouwen. Bekijk ook de video waarin onze collega Sjoerd de meestgestelde vragen over de app en veiligheid beantwoordt. 

Man zit aan keukentafel met mobiele telefoon in handen

Veilig bankieren doen we samen

Wij doen er alles aan om u veilig te laten bankieren. De ABN AMRO app en Internet Bankieren zijn allebei een compleet gesloten omgeving. Uw gegevens worden versleuteld en via een beveiligde verbinding verstuurd. Doet u vijf minuten niets? Dan wordt u automatisch uitgelogd. Belangrijk is dat u zelf ook weet hoe u veilig omgaat met uw gegevens en uw computer of toestel. We helpen u hier graag bij.