Naar de navigatie Naar de inhoud

Kenmerken Jongerengroeirekening

Alles over de Jongerengroeirekening

Jongerengroeirekening: betalen en sparen tot 18 jaar

De Jongerengroeirekening is een betaal- én spaarrekening voor jongeren tot 18 jaar. Uw kind krijgt een eigen rekening met een Jongeren Betaalpas. U bepaalt vervolgens zelf wat uw kind met de rekening mag doen. Zo leert uw kind in zijn of haar eigen tempo omgaan met geld.

Voorwaarden

Voorwaarden Jongerengroeirekening (pdf, 851kB)

Hieronder vindt u oudere voorwaarden:
Voorwaarden Eurostylerekening apr 2004 - aug 2011 (pdf, 278kB)

Bepaal zelf wat uw kind met zijn of haar rekening kan

U stelt zelf in wat uw kind met Jongerengroeirekening kan doen. Als de rekening is geopend, kan uw kind nog niks. Pas wanneer u de mogelijkheid aanvinkt, kan uw kind betalingen doen. Daarbij kunt u een maximaal bedrag voor betalingen kiezen die uw kind via Internet Bankieren mag doen. U stelt de rekening in via internet bankieren (log in). Ook bepaalt u of uw kind Mobiel Bankieren kan gebruiken.

Standaard paslimiet € 150,-

Met de standaard paslimiet kan uw kind met de betaalpas per dag € 150,- pinnen bij een geldautomaat. En € 150,- per dag pinnen in een winkel. Uw kind kan daarmee dus maximaal € 300 per dag uitgeven. U kunt deze paslimiet zelf naar beneden toe aanpassen (log in in Internet Bankieren). Of er voor kiezen om uw kind de betaalpas niet te laten gebruiken.

Contactloos betalen tot € 50,-

Uw zoon of dochter kan met de betaalpas ook contactloos betalen. Bedragen tot en met € 25,- zonder pincode met een maximum van € 50,- . Uw kind kan namelijk een totaalbedrag van € 50,- in 2 keer achter elkaar contactloos betalen. Boven dit bedrag wordt er automatisch om een pincode gevraagd. De teller staat dan weer op 0.

Betaalalerts

Met betaalalerts krijgt u een sms of e-mail als er geld afgeschreven wordt of juist bij komt. Zo weet u precies wat er op de rekening gebeurt.

Rood staan

Op de Jongerengroeirekening kan uw kind nooit rood staan.

Kosten

De Jongerengroeirekening is gratis.

Spaarpot legen

Bij onze geldautomaten kan uw kind bankbiljetten gratis storten. Muntgeld storten is gratis onder de € 50,- (storten via een muntgeldmachine).

Rente

Uw zoon of dochter krijgt nu maximaal 0,10% rente op de Jongerengroeirekening. De rentepercentages van de Jongerengroeirekening staan niet vast. De bank kan deze altijd wijzigen.
Ieder kwartaal wordt rente uitgekeerd. Lees meer over hoe de kwartaalrente werkt.

Na de 18e verjaardag

Als uw zoon of dochter 18 jaar wordt, zetten we de rekening automatisch om naar een gratis Studenten Pakket. Uw kind houdt dan hetzelfde rekeningnummer. U heeft automatisch geen toegang meer tot de rekening van uw kind.

Depositogarantiestelsel

Deze betaalrekening valt onder de werking van het depositogarantiestelsel. Dit stelsel beschermt u als ABN AMRO Bank niet meer aan haar verplichtingen kan voldoen. Informatie over het depositogarantiestelsel en eventuele uitzonderingen met betrekking tot de dekking die voor u van belang kunnen zijn, vindt u op het Informatieblad depositogarantiestelsel. Meer informatie en het informatieblad is te vinden op abnamro.nl/garantiestelsel.

Online aanvragen

U kunt de Jongerengroeirekening eenvoudig online aanvragen. Lees eerst de informatie over het online aanvraagproces.

Vragen of advies?

Meer weten over de Jongerengroeirekening? U kunt ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bellen via 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten)

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Weet u precies wat u besteedt?

Meer controle op uw geld met Grip

Met Grip weet je precies wat je per maand aan koffie uitgeeft

Een kop koffie to go, een lunch in de stad of een extra zak chips in uw boodschappenmand. Naast uw vaste lasten kunnen de kosten van kleine uitgaven snel oplopen. Met de Grip app weet u precies waar uw geld naartoe gaat en houdt u de controle.