Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Rekening openen voor uw kind

Makkelijk online

  • Kijk mee met de rekening van uw kind
  • Stel betaallimieten in
  • Rood staan kan niet
Rekening openen
Jongerengroeirekening openen - stap 1 Jongerengroeirekening openen - stap 2 Jongerengroeirekening openen - stap 3 Jongerengroeirekening openen - stap 4 Jongerengroeirekening openen - stap 5
Jongerengroeirekening openen - stap 1

1. Vul de gegevens over uzelf en uw kind in

Om een rekening te openen voor uw kind, heeft u uw bankrekeningnummer van ABN AMRO nodig. Bent u nog geen klant? Dan kunt u een rekening openen.

U kunt ook een tweede aanvrager toevoegen. Deze persoon heeft dan ook toegang tot de rekening van uw kind.

Houd bij het openen van de rekening het burgerservicenummer (BSN) van uw kind alvast bij de hand. Dit nummer staat op het identiteitsdocument.

Jongerengroeirekening openen - stap 2

2. Beantwoord een aantal vragen over uw kind

We stellen u een aantal vragen over uw kind. Veel van deze vragen zullen niet op uw kind van toepassing zijn. U kunt deze dan gewoon met 'Nee' beantwoorden. Banken spelen een belangrijke rol in de aanpak van fraude, witwaspraktijken en terrorismefinanciering. Vanuit de wet zijn we verplicht om klantonderzoek te doen naar elke nieuwe klant, ook minderjarige klanten. 

U kunt ervoor kiezen om meteen een betaalpas en e.dentifier aan te vragen. Als u deze nog niet nodig heeft, kan dit later alsnog.

Jongerengroeirekening openen - stap 3

3. Controleer uw aanvraag

De rekening van uw kind is bijna geopend! U hoeft alleen nog uw aanvraag te controleren en de documenten goed door te lezen. Vervolgens kunt u de aanvraag digitaal signeren met de e.dentifier of uw mobiel. U ontvangt een bevestiging van uw aanvraag per e-mail. De rekening is nog niet direct geopend. Eerst controleren we uw gegevens en die van uw kind.

Jongerengroeirekening openen - stap 4

4. De rekening is geopend!

Is de aanvraag verwerkt? Dan krijgt u een e-mail ter bevestiging en wordt het rekeningnummer van uw kind binnen 5 werkdagen toegevoegd in de ABN AMRO app en uw Internet Bankieren. De rekening is nog niet zichtbaar in uw overzicht. Bekijk hoe u de rekening toevoegt.

Heeft u een betaalpas besteld? Dan ontvangt u deze binnen 7 werkdagen.

Jongerengroeirekening openen - stap 5

5. Stel zelf in wat uw kind kan doen met de rekening

Als ouder wilt u natuurlijk dat uw kind opgroeit tot een gelukkige volwassene die financieel op eigen benen kan staan. Bepaal daarom samen met uw kind wat wel en niet kan met de Jongerengroeirekening. Zoals een betaallimiet instellen, online aankopen uitschakelen of een melding krijgen als uw kind een betaling doet.

Veelgestelde vragen over Jongerengroeirekening

De Jongerengroeirekening is een betaalrekening voor kinderen tussen de 0 en 18 jaar. Deze is opgedeeld in de kinderrekening voor kinderen van 0 tot 11 jaar en de jongerenrekening voor jongeren van 12 tot 18 jaar.
Voor kinderen onder de 18 zijn er 2 rekeningen beschikbaar. Voor kinderen van 0 tot en met 11 jaar is er de kinderrekening. Kinderen van 12 tot 18 jaar kunnen aan de slag met de jongerenrekening.

U heeft de volgende gegevens nodig om een Jongerengroeirekening te openen voor uw kind:

  • Uw ABN AMRO bankrekeningnummer
  • Het burgerservicenummer (BSN) van uw kind. Dit nummer vindt u op het identiteitsbewijs van uw kind
U hoeft niks te betalen voor de Jongerengroeirekening. Openen is gratis, er zijn geen maandelijkse betalingen en ook de betaalpas ontvangt u gratis in de brievenbus.

Wat uw kind met de rekening wel en niet mag doen, bepaalt u zelf. Wijzigingen moeten altijd eerst door u goedgekeurd worden. Daarnaast kunt u ook precies zien wat uw kind op de rekening doet. Zo houdt u altijd de controle. Benieuwd hoe u de rekening van uw kind moet instellen? We laten u het graag zien.

Wilt u weten wanneer uw kind geld overmaakt? Met Betaalalerts ontvangt u een sms of e-mail na elke overboeking. Test kan zelf ook een Betaalalert instellen, bijvoorbeeld als het zakgeld binnen is. Voor kinderen tot 18 jaar zijn de Betaalalerts gratis.

Het rekeningnummer van uw kind wordt binnen 5 werkdagen na de aanvraag toegevoegd in de ABN AMRO app en Internet Bankieren. De rekening is nog niet zichtbaar in uw overzicht. Dit kunt u zelf instellen. Bekijk hoe u de rekening toevoegt.