Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

vader met dochter en zoon in de keuken

Jongerengroeirekening

Uw kind de vrijheid, u de controle

ABN AMRO

€ 10 zakgeld voor uw kind

Open vóór 1 september 2024 een gratis Jongerengroeirekening. Dan storten we € 10 op de nieuwe rekening van uw kind: een mooi eerste zakcentje. Bekijk de actievoorwaarden en vraag de rekening gemakkelijk online aan.

Gloeilamp

Veelgestelde vragen over Jongerengroeirekening

De Jongerengroeirekening is een betaalrekening voor kinderen tussen de 0 en 18 jaar. Met deze rekening leert u uw kind stap voor stap met geld omgaan terwijl u in de gaten houdt of het goed gaat.

U kunt een Jongerengroeirekening openen voor uw kind vanaf 0 tot 18 jaar. U kunt daarbij ook een gratis betaalpas aanvragen. Dit doet u tijdens het openen van de rekening of later. Vraag een betaalpas aan.

Nee, er is geen verschil. Beide rekeningen zijn de Jongerengroeirekening, maar worden ook wel kinder- of jongerenrekening genoemd. We hebben voor uw gemak de informatie over de Jongerengroeirekening opgesplitst per leeftijdsfase: 0-11 jaar en 12-18 jaar. Zo leest u altijd de informatie die bij de fase van uw kind past.

U heeft de volgende gegevens nodig om een Jongerengroeirekening te openen voor uw kind:

  • Uw ABN AMRO bankrekeningnummer
  • Het burgerservicenummer (BSN) van uw kind. Dit nummer vindt u op het identiteitsbewijs van uw kind
Bekijk hoe u een rekening opent voor uw kind.

U hoeft niets te betalen voor de Jongerengroeirekening. Het openen van de rekening is gratis en er zijn ook geen maandelijkse betalingen voor bijvoorbeeld de betaalpas. Het kan wel zo zijn dat er een tarief geldt voor bijvoorbeeld het opnemen of storten van contant geld. Bekijk de actuele tarieven.

Wat uw kind met de rekening wel en niet mag doen, bepaalt u zelf. Wijzigingen moeten altijd eerst door u goedgekeurd worden. Daarnaast kunt u ook precies zien wat uw kind op de rekening doet. Zo houdt u altijd de controle. Benieuwd hoe u de rekening van uw kind moet instellen? We laten u het graag zien.

Het rekeningnummer van uw kind wordt binnen 5 werkdagen na de aanvraag toegevoegd in de ABN AMRO app en Internet Bankieren. De rekening is nog niet zichtbaar in uw overzicht. Dit kunt u zelf instellen. Bekijk hoe u de rekening toevoegt.

Sparen: voor uw kind en door uw kind

De Jongerengroeirekening is een betaalrekening op naam van uw kind. Wilt u voor uw kind sparen voor later? Open dan kosteloos een KinderToekomst Spaarrekening. Uw kind ook zelf laten sparen met een spaardoel? Open dan Direct Sparen voor uw kind.

Groen blaadje

Meer weten over de kinderrekening?

Gratis toegang de leukste bank-app voor kinderen

De Gimi app is de leukste bank-app speciaal voor kinderen. Zo leren ze spelenderwijs over de waarde van geld en checken ze hun eigen saldo zonder dit uit te kunnen geven. En nog veel meer! Kinderen krijgen nu gratis toegang tot de pro-versie van Gimi.

Tips

Hoeveel zakgeld moet ik geven? Hoe kan ik mijn kind leren sparen? We hebben alle tips om uw kind met geld leren om te gaan op een rijtje gezet.

De rekening van uw kind instellen

U bepaalt zelf wat uw kind wel en niet mag met de betaalrekening. Zo kunt u steeds een beetje meer vrijheid geven. Dat geeft wel zo’n veilig gevoel.