Naar de navigatie Naar de inhoud

Betalen met iDEAL

Zo betaalt u met iDEAL

ABN AMRO heeft de iDEAL-schermen vernieuwd en nieuwe functionaliteiten toegevoegd voor extra betaalgemak.

Met iDEAL betaalt u uw online aankopen eenvoudig en veilig van uw ABN AMRO betaalrekening. Binnen enkele seconden krijgt u een bevestiging van uw betaling. Uw betaling wordt direct verwerkt.

Betalen met iDEAL via Internet Bankieren

Logo iDeal

Met de volgende stappen doet u een iDEAL-betaling via Internet Bankieren op uw computer:

 • Kies bij een bestelling op internet voor iDEAL.

 • Kies daarna voor ABN AMRO. De betaalopdracht staat dan klaar voor verzending.

 • Bevestig uw betaling met uw betaalpas en e.dentifier. Of gebruik uw identificatiecode (een iDEAL betaling met een identificatiecode kan alleen naar een webwinkel waar u de laatste 18 maanden geld naar heeft overgeboekt).

 • Selecteer het rekeningnummer waarvan de betaling afgeschreven moet worden

 • Klik op de knop 'Betalen'. U ziet nu de samenvatting van uw betaling.

 • Klik op de knop 'betaling afronden' om de transactie af te ronden en terug te gaan naar de webwinkel.

Gratis paslezer van ABN AMRO voor Internet Bankieren en Mobiel. Ook voor identificatie bij Telefonisch Bankieren. De e.dentifier2 is de opvolger van de e.dentifier. U kunt beide paslezers gebruiken.

Betalen met iDEAL via Mobiel Bankieren app

Met de volgende stappen doet u een iDEAL-betaling via de Mobiel Bankieren app. Stel voordat u de betaling afrondt uw daglimiet in. Geef ook aan of u zonder e.dentifier naar alle rekeningen wilt overboeken.

 • Kies bij een bestelling op internet, smartphone of tablet voor iDEAL.

 • Kies daarna voor ABN AMRO. 

 • U kunt kiezen tussen betalen via de app of de website. Kies voor betalen via de Mobiel Bankieren app.

 • De Mobiel Bankieren app opent en log in met uw identificatiecode.

 • Selecteer de rekening waarvan u wilt betalen en kies voor ‘Betalen’.

 • U bevestigt uw betaling met uw identificatiecode of met uw e.dentifier.

 • Bevestig met uw identificatiecode als het bedrag valt binnen uw daglimiet en als u
  - heeft ingesteld dat u altijd naar alle rekeningen wilt overboeken zonder e.dentifier, of
  - al eerder bij de webwinkel met iDEAL heeft betaald. 
  U kunt uw daglimiet verhogen tot maximaal € 5.000 als u een hoger bedrag wilt betalen dan de daglimiet die u heeft ingesteld. 

 • Bevestig met uw e.dentifier als het bedrag hoger is dan uw daglimiet of als u heeft ingesteld dat u niet naar alle rekeningen wilt overboeken zonder e.dentifier.

 • Het bedrag wordt direct van uw betaalrekening afgeschreven en de webwinkel krijgt een bevestiging van de betaling. U kunt daarna terug naar de webwinkel.

Veelgestelde vragen

 • Hoe weet ik zeker dat ik heb betaald?

  Na elke betaling met iDEAL ziet u een bevestiging die u kunt uitprinten. De afschrijving is direct zichtbaar in uw bij- en afschrijvingenoverzicht.

  De webwinkel krijgt altijd een bevestiging van de betaling, zodat deze kan zien of de bestelling gelukt is.

 • Is het bedrag wel bij u afgeschreven, maar heeft de verkoper het geld niet ontvangen?

  In dat geval moet de verkoper contact opnemen met zijn bank. Die heeft daarbij het 16-cijferig nummer van de bestelling, de datum en het tijdstip van betaling nodig. Deze informatie vindt u op uw rekeningoverzicht.

 • Heeft u de bestelling niet ontvangen?

  ABN AMRO is geen partij in overeenkomsten tussen koper en verkoper. Handel dit daarom rechtstreeks af met de webwinkelier.

  Is er sprake van fraude?
  Dan adviseren wij u om aangifte te doen bij de politie en hier melding van te maken bij een van onze kantoren of telefonisch, via 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten).

 • Kan ik een iDEAL-betaling terugdraaien?

  U kunt een iDEAL-betaling niet terugdraaien. Tijdens het betaalproces wordt u nadrukkelijk verzocht akkoord te geven voor een betaling. Wanneer u dit akkoord geeft, kan de handeling niet ongedaan gemaakt worden.

 • Moet ik mij aanmelden voor iDEAL?

  U hoeft zich niet aan te melden voor iDEAL. Als u kunt internetbankieren, kunt u ook met iDEAL betalen. U kunt ook iDEAL-betalingen doen met de Mobiel Bankieren app van ABN AMRO. Voor veilig gebruik van iDEAL en Internet Bankieren adviseert ABN AMRO uw computer goed te beveiligen en een van de besturingssystemen en browsers uit het overzicht te gebruiken.

  U doet de betaling in uw vertrouwde omgeving van Internet Bankieren. Dit gebeurt op basis van de specifieke beveiligingsmethodes van ABN AMRO. 

 • Wat is de limiet voor iDEAL-betalingen?

  Als u uw iDEAL-betaling bevestigt met uw identificatiecode kunt u betalen tot uw daglimiet. Dit is maximaal € 5.000 per dag. Met de e.dentifier kunt u met iDEAL maximaal € 50.000 per dag betalen. De maximumbedragen gelden per rekening waarmee u met iDEAL kunt betalen.

 • Waar moet ik op letten als ik via de website betaal met iDEAL?

  Controleer of het internetadres begint met https://www.abnamro.nl/portalserver/nl/prive/bankieren/ideal.html. Sommige browsers tonen dan een hangslotje in het browservenster. Zorg dat er bij het uitvoeren van de betaling niemand mee kan kijken op uw scherm.

 • Hoe houd ik mijn mobiel apparaat veilig?

  • Gebruik uw mobiele apparaat alleen volgens de handleiding van de leverancier. Hack uw mobiele apparaat niet, bijvoorbeeld door het te 'jailbreaken' of te 'rooten'. U ondermijnt hiermee de beveiliging van uw mobiele apparaat waardoor het kwetsbaar wordt voor aanvallen door cybercriminelen.

  • Activeer de functie 'wissen op afstand' op uw mobiele apparaat als het besturingssysteem of de geïnstalleerde software dit ondersteunt. Hiermee voorkomt u dat uw persoonlijke informatie in handen van kwaadwillenden komt bij verlies of diefstal. De leverancier van uw mobiele apparaat kan u meer informatie over deze functie geven.

  • Installeer uitsluitend applicaties (apps) uit de officiële appwinkel voor uw mobiele apparaat. Wees alert op apps van niet officieel erkende leveranciers.

  • Gebruik nooit apps die niet van ABN AMRO zijn om transacties mee te doen, of uw bankrekening in te zien. Voer uw beveiligings codes alleen in op officiële ABN AMRO apps en op de websites van ABN AMRO en/of iDEAL.

  • Installeer zo snel mogelijk de laatste officiële updates en upgrades van alle software op uw mobiele apparaat. Volg daarbij de officiële procedure die de oorspronkelijke fabrikant van het mobiele apparaat daarvoor heeft bedacht. De laatste updates en upgrades bevatten meestal ook verbeteringen voor de beveiliging van uw mobiele apparaat en apps.

  • Geef apps niet méér toegangsrechten tot uw gegevens en tot de functies van uw mobiele apparaat dan strikt noodzakelijk is om de app te gebruiken. Installeer ook geen apps die toegang vragen tot diensten en gegevens bij derden.


   

 • Hoe kan ik op mijn Android toestel, mijn betaling afronden met Firefox?

  Gebruik bij een betaling met de app altijd een standaard browser zoals Internet Explorer of Google Chrome. Firefox op mobiel wordt nog niet ondersteund door ABN AMRO. Als u Firefox gebruikt voor iDEAL dan kunt u de betaling in deze browser afronden met uw e.dentifier.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Liever 4G dan openbare wifi

Bedenk welk netwerk u gebruikt

10 tips voor Veilig Mobiel Bankieren

Wist u dat slimme criminelen makkelijk kunnen 'meekijken' op openbare wifi, en wifi waarvan iedereen het wachtwoord kan krijgen? Gebruik liever uw eigen 4G netwerk. Dat is vaak nog sneller ook.