European Market Infrastructure Regulation (EMIR)

 

Belangrijke informatie voor ondernemingen en rechtspersonen

European Market Infrastructure Regulation (EMIR) is Europese wetgeving voor derivaten (zoals opties) voor ondernemingen en rechtspersonen in de Europese Unie. De regeling geldt als u posities en transacties aangaat of bent aangegaan in op een beurs verhandelde derivaten. Of als u als begunstigde kan worden aangemerkt van deze transacties.

Dagelijkse rapportage aan het Transactieregister

Handelt u in derivaten? Vanaf 1 oktober 2015 zijn wij verplicht om elke transactie en positie in derivaten waarvan u de begunstigde bent dagelijks te rapporteren aan het Transactieregister. Met deze verplichte rapportage krijgen toezichthouders meer inzicht in het gebruik van dergelijke derivaten in de financiële markten en in de individuele derivatenportefeuilles van ondernemingen. Het transactieregister dat wij gebruiken is DTCC Derivatives Repository. Voor zakelijke klanten hebben wij hiervoor Legal Entity Identifier (LEI) nodig.

 

Uw Legal Entity Identifier (LEI) is nodig

Ondernemingen en rechtspersonen hebben een geldige LEI nodig om in derivaten te kunnen handelen. Heeft u nog geen LEI? Regel dit dan snel.

Meer informatie over EMIR

Wilt u een overzicht van wat u nu precies moet doen volgens EMIR? Meer informatie kunt u terugvinden op de websites van AFM en ESMA.