Duurzaamheidsindicator

 

Hoe de Duurzaamheidsindicator werkt

De Duurzaamheidsindicator is een beoordeling van de duurzaamheidsrisico’s van een bedrijf. Deze indicator is gebaseerd op gegevens over milieu, maatschappij en behoorlijk bestuur (“ESG”). 

Eerst wordt gekeken wat de materiële duurzaamheidsrisico’s van een bedrijf zijn. Deze zijn onder andere afhankelijk van de sector waarin een bedrijf actief is. Zo zal een oliemaatschappij andere materiële duurzaamheidsrisico’s hebben dan een kledingfabrikant. Vervolgens wordt gekeken hoe het bedrijf deze risico’s beheert. Een beter management kan het risico verlagen. De indicator komt uiteindelijk tot stand door bedrijven onderling te vergelijken. 

De Duurzaamheidsindicator kent 5 scores, die variëren van 'Slecht' tot 'Uitstekend'. De informatie waarop de Duurzaamheidsindicator is gebaseerd, komt van onafhankelijke specialisten.

Waarop worden bedrijven beoordeeld?

Bedrijven worden beoordeeld op:

  • Milieu: de invloed van de bedrijfsvoering op het milieu en het gebruik van grondstoffen.
  • Maatschappij: de manier waarop een bedrijf omgaat met werknemers, klanten en lokale gemeenschappen.
  • Behoorlijk bestuur: de mate waarin een bedrijf streeft naar goed ondernemingsbestuur. 
 

Mogelijke scores

De Duurzaamheidsindicator kent 5 mogelijke scores:

  • Uitstekend
  • Goed
  • Redelijk
  • Matig
  • Slecht 

De Duurzaamheidsindicator geeft geen oordeel over de producten en diensten die een bedrijf aanbiedt of de sector waarin het bedrijf opereert. 

Wat de scores betekenen

Krijgt een bedrijf de score 'Uitstekend' qua duurzaamheid? Dan loopt dat bedrijf op het gebied van milieu, maatschappij en behoorlijk bestuur een lager risico dan bedrijven met een lagere score.
 

Waar vind ik de Duurzaamheidsindicator?

De Duurzaamheidsindicator is onderdeel van onze aandelenopinies. Daarvoor logt u in en gaat u naar uw beleggingsrekening. U klikt op ‘Nieuwe order’ en kiest het aandeel waarin u geïnteresseerd bent. Onderaan de pagina met aandeeldetails vindt u de ABN AMRO opinie, met o.a. de Duurzaamheidsindicator. 

Let op: niet voor elk onderneming is een Duurzaamheidsindicator bepaald.

 

Disclaimer Duurzaamheidsindicator

ABN AMRO Bank N.V. ('ABN AMRO') gaat zorgvuldig te werk bij het vaststellen van de Duurzaamheidsindicator. De informatie is echter niet door een accountant gecontroleerd en kan altijd gewijzigd worden. De indicatoren zijn voor een deel gebaseerd op informatie van externe onderzoeksbureaus.

 

ABN AMRO is niet aansprakelijk voor enige schade die een gevolg is van het (directe of indirecte) gebruik van de indicatoren. De indicatoren op zich zijn niet bedoeld als een aanbeveling voor individuele bedrijven, en evenmin als een aanbod tot het kopen of verkopen van beleggingen. Hierbij moet worden aangetekend dat de indicatoren een opinie op een bepaald moment weergeven en slechts een indicatie van de duurzaamheid van een bedrijf is, waarbij een aantal verschillende duurzaamheidsaspecten in aanmerking is genomen.

Zo vindt u de duurzame aandelen en fondsen in ons assortiment

Duurzame aandelen en fondsen kiezen

Bent u op zoek naar duurzame beleggingsproducten? We leggen graag uit hoe u duurzame aandelen en fondsen in uw beleggingsportefeuille opneemt.

Komt u er niet uit?

Tip

Heeft u een vraag?

Kijk voor een antwoord bij de meestgestelde vragen over Beleggen.

Wordt teruggebeld

Bel ons direct

Op werkdagen tussen 8.00 en 21.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 en 17.30 uur. Tegen lokaal tarief.
 
Bel 0900-9215
Laptop en mobile

Maak een afspraak

Laat uw gegevens achter en u wordt gebeld om een afspraak in te plannen.

Komt u er niet uit?

Tip

Heeft u een vraag?

Kijk voor een antwoord bij de meestgestelde vragen over Beleggen.
Wordt teruggebeld

Bel ons direct

Op werkdagen tussen 8.00 en 21.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 en 17.30 uur. Tegen lokaal tarief.
 
Bel 0900-9215
Laptop en mobile

Maak een afspraak

Laat uw gegevens achter en u wordt gebeld om een afspraak in te plannen.