Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Bos met bomen van bovenaf

De 4 trends in ESG-beleggen

Bij beleggen kunnen, naast financiële kenmerken, ook duurzaamheidsaspecten worden meegewogen bij de beleggingsbeslissingen. Dit noemen wij ESG-beleggen. We zetten de 4 belangrijkste trends in ESG-beleggen op een rij.

Man aan het werk in de tuin met een kruiwagen

Van uitzondering naar de norm

Een paar jaar geleden was het nog een uitzondering maar nu is ESG-beleggen bij ABN AMRO de norm. Meer en meer mensen beleggen – een deel van – hun portefeuille in duurzamere beleggingen. Ze proberen hun vermogen te laten groeien en dragen daarbij bij aan een betere wereld.

Zee vanaf het strand

Focus op het klimaat

Uit het Akkoord van Parijs wordt één ding duidelijk: het moet anders. We moeten beter zorgen voor mens, milieu en maatschappij. De grootste bedreiging is de opwarming van de aarde. 10 jaar geleden waren we daar nog niet zo mee bezig, maar nu willen we met onze investeringen een positieve bijdrage leveren aan het tegengaan van klimaatverandering.
Boodschappen tassen met groente en fruit

Van uitsluiten naar betrokkenheid

De eerste duurzame beleggers richtten zich op een paar kleine, bijzonder groene bedrijven. Grotere, niet duurzame spelers werden uitgesloten. Dat lijkt logisch, maar heeft het ook het grootste effect? We gaan niet allemaal naar het duurzame speciaalzaakje op de hoek, maar vooral naar de grote supermarkten van de bekende ketens. Dat zijn (nog) niet de allerduurzaamste partijen, maar het zijn wel de organisaties die door te verduurzamen een enorm verschil kunnen maken.
Duurzame ontwikkeldoelen

Van ‘minder slecht’ naar ‘zo goed mogelijk’

Van ‘minder slecht’ naar ‘zo goed mogelijk’. Dat is de verschuiving die we zien binnen ESG-beleggen. We kijken hierbij naar de ESG-risicoscore.

Ook interessant

De 4 trends in duurzaam beleggen

Meer dan ooit kunt u uw vermogen aanwenden om positieve invloed te hebben op milieu, maatschappij en bestuur. Zo levert uw potentiële winst ook winst op voor anderen. We zetten de 4 belangrijkste trends in duurzaam vermogensbeheer op een rij.

ESG-beleggen in 5 punten

ESG-beleggen is de norm voor ABN AMRO. Zo kunt u met uw vermogen impact maken op mens, milieu en maatschappij. Maar waar te beginnen? Hier zijn vijf punten waar u op kunt letten.

Vrouw met fiets in een weiland met windmolens

Duurzaam met ABN AMRO

Duurzaamheid en beleggen bij ABN AMRO

Begeleid Beleggen

Wanneer u kiest voor Begeleid Beleggen, kiest u een Profielfonds dat het beste bij u past. ABN AMRO Profielfondsen bestaan uit zorgvuldig geselecteerde en goed gespreide beleggingsproducten.

Vermogensbeheer

Heeft u een vermogen van € 50.000 of meer? Dan kunt u uw beleggingsportefeuille met vermogensbeheer duurzaam laten beleggen door een team van beleggingsexperts.

Zelf Beleggen

U heeft toegang tot duurzame aandelen, obligaties, beleggingsfondsen en ETF's. Duurzame beleggingsfondsen en ETF’s kunt u met één klik selecteren en vergelijken met de Fondsselector.

Aan beleggen zijn risico’s verbonden

Beleggen brengt risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Het is goed om u hiervan bewust te zijn. Beleg daarom met geld dat u overheeft, naast uw buffer voor  onvoorziene uitgaven . Wij adviseren u alleen te beleggen in beleggingsproducten die aansluiten bij uw kennis en ervaring. We hebben de meest voorkomende risico's van beleggen voor u op een rij gezet.

Komt u er niet uit?

Mobiele telefoon bellen

U belt ons

Op werkdagen tussen 8.00 en 17.30 uur. Tegen lokaal tarief.
 
Bel 088 388 9779
Callcenter vrouw

Wij bellen u

Laat uw nummer achter en u wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld.
Laat uw nummer achter
Laptop

Maak een afspraak

Laat uw gegevens achter en u wordt gebeld om een afspraak in te plannen.

Komt u er niet uit?

Tekstballonnen

Chatbot Anna

Chat met chatbot Anna. Zo werkt het.

  • Direct antwoord
Callcenter vrouw

Bel ons direct

Bel ons met al uw vragen over Vermogensbeheer. Van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur. 

Bel 088 388 9779

Laptop

Maak een afspraak

Laat uw gegevens achter en u wordt gebeld om een afspraak in te plannen.