Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Stel op de bank kijkend naar tablet

De 3 meest genoemde redenen om duurzaam te beleggen

De meeste mensen beleggen vooral om een goed rendement te behalen. Maar steeds meer beleggers hebben ook oog voor mens, maatschappij en milieu. Omdat ze vinden dat de groei van hun welvaart niet ten koste mag gaan van hun omgeving en van volgende generaties. Bij beleggen kunnen, naast financiële kenmerken, ook duurzaamheidsaspecten worden meegewogen bij de beleggingsbeslissingen. Dit noemen wij ESG-beleggen. ESG is een afkorting van de Engelse woorden Environmental (milieu), Social (mens en maatschappij) en Governance (bestuur). ESG-beleggen is de nieuwe standaard. Maar waarom eigenlijk? Drie door beleggers vaak genoemde redenen op een rij.

 

Illustratie aarde

Met oog voor de toekomst

Niet-duurzame en vervuilende bedrijven krijgen het lastig. Er is steeds meer regelgeving op het gebied van duurzaamheid en landen doen hun best om hun CO2-uitstoot te reduceren. Duurzame bedrijven zijn zich vaak beter bewust van risico’s en zullen beter beleid hebben om incidenten te voorkomen. Ze zijn dus beter voorbereid op de toekomst.
Man is afval aan het rapen op het strand

Geen duidelijke nadelen

Bij de selectie van ESG-beleggingen kijken wij hoe het bedrijf omgaat met milieu, maatschappij en bestuur. We gebruiken daarbij de ESG-risicoscore. Uit het onderzoek  ‘From the stockholder to the stakeholder’ van Oxford University blijkt dat het toepassen van ESG-criteria geen nadelige invloed hoeft te hebben op het langetermijnrendement of het bedrijfsresultaat.
Circle gebouw ABN AMRO

Het systeem verandert

Steeds meer beleggers stappen over op duurzaam beleggen. Bedrijven die niet duurzaam zijn, vinden het daardoor moeilijker om kapitaal aan te trekken. Logischerwijs krimpt die markt daardoor. Er wordt nu nog steeds veel niet-duurzaam belegd, maar de verschuiving naar duurzaam is duidelijk zichtbaar.

Ook interessant

De 4 trends in duurzaam beleggen

Meer dan ooit kunt u uw vermogen aanwenden om positieve invloed te hebben op milieu, maatschappij en bestuur. Zo levert uw potentiële winst ook winst op voor anderen. We zetten de 4 belangrijkste trends in duurzaam vermogensbeheer op een rij.

ESG-beleggen in 5 punten

ESG-beleggen is de norm voor ABN AMRO. Zo kunt u met uw vermogen impact maken op mens, milieu en maatschappij. Maar waar te beginnen? Hier zijn vijf punten waar u op kunt letten.

Vrouw met fiets in een weiland met windmolens

Duurzaam met ABN AMRO

Duurzaamheid en beleggen bij ABN AMRO

Begeleid Beleggen

Wanneer u kiest voor Begeleid Beleggen, kiest u een Profielfonds dat het beste bij u past. ABN AMRO Profielfondsen bestaan uit zorgvuldig geselecteerde en goed gespreide beleggingsproducten.

Vermogensbeheer

Heeft u een vermogen van € 50.000 of meer? Dan kunt u uw beleggingsportefeuille met vermogensbeheer duurzaam laten beleggen door een team van beleggingsexperts.

Zelf Beleggen

U heeft toegang tot duurzame aandelen, obligaties, beleggingsfondsen en ETF's. Duurzame beleggingsfondsen en ETF’s kunt u met één klik selecteren en vergelijken met de Fondsselector.

Aan beleggen zijn risico’s verbonden

Beleggen kan interessant zijn, maar brengt risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Het is goed om u hiervan bewust te zijn. Beleg daarom met geld dat u overheeft, naast uw buffer voor  onvoorziene uitgaven . Wij adviseren u alleen te beleggen in beleggingsproducten die aansluiten bij uw kennis en ervaring. We hebben de meest voorkomende risico's van beleggen voor u op een rij gezet.

Komt u er niet uit?

Mobiele telefoon bellen

U belt ons

Op werkdagen tussen 8.00 en 17.30 uur. Tegen lokaal tarief.
 
Bel 088 388 9779
Callcenter vrouw

Wij bellen u

Laat uw nummer achter en u wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld.
Laat uw nummer achter
Laptop

Maak een afspraak

Laat uw gegevens achter en u wordt gebeld om een afspraak in te plannen.

Komt u er niet uit?

Tekstballonnen

Chatbot Anna

Chat met chatbot Anna. Zo werkt het.

  • Direct antwoord
Callcenter vrouw

Bel ons direct

Bel ons met al uw vragen over Vermogensbeheer. Van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur. 

Bel 088 388 9779

Laptop

Maak een afspraak

Laat uw gegevens achter en u wordt gebeld om een afspraak in te plannen.