Meer boekingen voor Carnival

Houden
08-04-2021

We zijn van plan onze reëlewaarde-inschatting voor het aandeel Carnival (Houden) van 20 dollar/14,70 pond met 5% tot 10% te verhogen. Daarbij houden we rekening met de resultaten over het eerste kwartaal. Er waren toen nauwelijks inkomsten voor de onderneming, die we geen concurrentievoordeel toekennen.

 

We denken dat het aantal boekingen nu zal toenemen. Het aangepaste verlies van 1,95 miljard dollar was hoger dan het verlies van 1,7 miljard dollar waar wij van uitgingen. Maar de laatste 3 kwartalen worden positiever dan we hadden gedacht.

Dit omdat 6 onderdelen tegen de zomer weer gaan varen. De schepen vertrekken vanuit havens buiten de VS. Het Center for Disease Control heeft nog altijd geen datum bekend gemaakt waarop schepen weer vanuit de VS kunnen vertrekken.

We denken nog altijd dat het aandeel rijkelijk gewaardeerd is op de beurs. Wanneer schepen weer vanuit de thuishavens mogen vertrekken, blijft immers nog erg onzeker. Er dreigt nog altijd gevaar voor het cruciale zomerseizoen.

Vooruitkijkend is het mogelijk dat we onze verwachtingen voor 2022 verhogen. De vraag oogt robuust. In de eerste plaats steeg het aantal boekingen in het eerste kwartaal met 90% ten opzichte van het voorgaande. Dat is volgens ons vooral het gevolg van het gunstige nieuws over vaccinaties. De goedkeuring van methoden om besmetting met Covid-19 te voorkomen zorgde ervoor dat mensen weer bereid zijn om te gaan reizen.

Daarbij komt dat het aantal voorgenomen boekingen voor 2022 hoger ligt dan voor 2019 het geval was. Ook de gemiddelde prijzen zijn hoger. Daarbij is rekening gehouden met gecombineerde aanbiedingen en het gebruik van reisvouchers.

De toegenomen vraag naar cruisereizen zal gunstig zijn voor snel herstel van de EBITDA-marges. Er zijn bovendien tal van maatregelen genomen om de kosten te drukken. Ook zijn slecht presterende schepen uit de vaart genomen.

We houden op dit moment rekening met marges van 25% in 2022 - niet veel lager dan het gemiddelde rendement van 28% in de 5 jaren voorafgaand aan 2020. Daarbij rekenen we erop dat het merendeel van de cruiseschepen dit jaar gaat varen.

 

Morningstar

 

  • Morningstar verzorgt alle research voor individuele grote aandelen wereldwijd.
  • ABN AMRO Oddo BHF levert de input en opinie voor aandelen uit de Benelux.
  • Het Duitse researchhuis Independent Research voert dit uit voor een aantal Duitse aandelen.