Gemengde resultaten Walmart

Houden
20-05-2020

We verwachten niet dat we onze reële waarde inschatting voor het aandeel Walmart (Houden) van 108 dollar veranderen op basis van de resultaten over het eerste kwartaal. We kennen de onderneming een ruim concurrentievoordeel toe.

 

We houden ondanks de pandemie vast aan onze verwachtingen voor de lange termijn. De omzet groeit met een laag één-cijferig percentage. Het operationele rendement komt uit rond 4%. We raden beleggers aan te wachten met het kopen van het aandeel.

De omzet van Walmart in de Verenigde Staten steeg met 10%. Wij hadden op een groei met 12% gerekend. Hierbij zijn ook de inkomsten uit de verkoop van brandstof meegerekend. De verkoop via internet steeg met 74%, terwijl wij hadden gerekend op een stijging met 60%.

De verkoop van producten met een hogere winstmarge was slechter dan we dachten. Dat zorgde voor een daling van het operationele rendement met 89 basispunten. We hadden op slechts een lichte daling gerekend. Tegen het einde van het kwartaal was sprake van herstel als gevolg van de uitkering van de Amerikaanse overheid om de economie te stimuleren.

Sam’s Club presteerde beter dan we hadden ingeschat. We denken dat dit een gevolg is van een hoger dan verwachte stijging van het aantal lidmaatschappen. De vergelijkbare omzet steeg met 9%. Wij hadden op een stijging met 8% gerekend. Het rendement verbeterde met 10 basispunten, waar wij rekenden op een daling met 50 basispunten.

De internationale divisie presteerde grotendeels volgens verwachting. De omzet op basis van gelijkblijvende wisselkoersen steeg met 8%, terwijl het rendement daalde met 10 basispunten. We denken dat de omzetstijging en winstgroei bij de verkoop via internet zal aanhouden. Klanten blijven rekening houden met het advies om zoveel mogelijk afstand van elkaar te houden.

We denken niet dat het stoppen met het merk jet.com van grote betekenis is. De recente groei van de verkoop via internet bij de diverse onderdelen wees erop dat het logisch was deze samen te voegen.

We vinden het bemoedigend dat Walmart het mogelijk maakt dat steeds meer producten kunnen worden opgehaald. Dit moet ervoor zorgen dat de kosten meer verspreid worden. Bovendien wordt het zogenoemde pickup platform nu ook gebruikt voor producten met een hoger rendement dan de traditionele supermarktartikelen.

We denken dat de omschakeling naar duurdere online-verkoopvormen zal versnellen als gevolg van de pandemie. We denken dat het operationele rendement rond het huidige niveau van 4% zal blijven. Dit is ondanks de schaalvoordelen en de verbetering van de internationale activiteiten.

Morningstar

 

  • Morningstar verzorgt alle research voor individuele grote aandelen wereldwijd.
  • ABN AMRO Markets levert de input en opinie voor aandelen uit de Benelux.
  • Het Duitse researchhuis Independent Research voert dit uit voor een aantal Duitse aandelen.