Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Wat is waar over beleggen?

Wat is waar over beleggen?

Met de lage spaarrentes van nu, raken steeds meer mensen geïnteresseerd in beleggen. Dat komt doordat het verwachte beleggingsrendement over het algemeen een stuk hoger ligt dan de rentes die banken u kunnen bieden. Toch twijfelen nog veel mensen. U ook? Misschien heeft u wel een vertekend beeld van beleggen. Lees meer over de 5 grootste misverstanden.

 

Misverstand 1: 'Beleggen is ingewikkeld, je moet er dus veel verstand van hebben'

Het is eigenlijk net als met koken: u kunt het zo ingewikkeld maken als u zelf wilt, maar een makkelijk recept kan ook heel succesvol zijn. Daarom biedt ABN AMRO verschillende beleggingsvormen. Heeft u weinig tot geen ervaring? Bij Begeleid Beleggen helpen we u een ESG Profielfonds te kiezen op basis van uw wensen, doelen en voorkeuren. Vervolgens proberen de ervaren fondsbeheerders van uw fonds een zo hoog mogelijk rendement te halen. Meer weten? Bekijk onze beleggingsvormen.

Misverstand 2: 'Je kunt niet beleggen met kleine bedragen'

U hoeft echt geen enorme bankrekening te hebben om te beginnen met beleggen. Starten kan al vanaf € 20. En als het bevalt, kunt u bijvoorbeeld elke maand automatisch een (klein) bedrag inleggen via periodiek beleggen. Met welke bedragen u ook werkt, het is belangrijk dat u realistische doelen stelt en geen (spaar)geld belegt dat u niet kunt missen. Zo is de kans op teleurstellingen een stuk kleiner.

Misverstand 3: 'Beleggen kost veel tijd'

Er zijn genoeg mensen die elke dag bovenop het laatste beursnieuws zitten en constant aan het handelen zijn. Heeft u daar geen zin in of geen tijd voor? Dan past Begeleid Beleggen waarschijnlijk beter bij u. Hierbij kiest u een profielfonds dat u makkelijk online aanvraagt en in de gaten houdt. Uw inleg kunt u aanpassen wanneer u wilt. Als u meer dan € 50.000 vrij beschikbaar heeft, kunt u ook voor Vermogensbeheer kiezen.

Misverstand 4: 'Als ik beleg, kan ik niet snel bij mijn geld'

Bij beleggen is het belangrijk geduld te hebben en uw beleggingen niet te snel te verkopen. Goede en slechte periodes volgen elkaar op. Beleggen doet u in principe voor de lange termijn, omdat dan de kans het grootst is dat u rendement behaalt. Dat wil echter niet zeggen dat u uw inleg niet kunt verkopen. Sterker nog: vanuit uw online omgeving kunt u producten aanschaffen of verhandelen wanneer u maar wilt. Aandelen en obligaties kunt u tijdens de openingstijden van de beurs direct aanbieden. Profielfondsen verkoopt u binnen maximaal 4 werkdagen. Het geld van de verkoop komt op uw Beleggers Spaarrekening.

Misverstand 5: 'Ik kan in één keer mijn geld kwijt zijn'

Beleggen biedt geen garanties, maar met een juiste mix van beleggingen heeft u grote invloed op het risico dat u loopt. Er zijn beleggingsproducten met een hoog risico (zoals aandelen), producten met een laag risico (zoals obligaties) en producten ertussenin. Met een offensieve portefeuille, heeft u kans op een groot rendement, maar u heeft ook kans op een groot verlies. Bij Begeleid Beleggen van ABN AMRO bepaalt u eerst uw doelbedrag, inleg en looptijd. Op basis daarvan kunt u één van de 5 ESG Profielfondsen kiezen die daarbij passen.

Kies de beleggingsvorm die bij u past

Begeleid Beleggen

  • U krijgt online begeleiding bij uw keuze voor 1 van 5 ABN AMRO ESG Profielfondsen.
  • U maakt gebruik van de kennis van een ervaren team van experts. Samen zoeken zij constant naar het beste rendement binnen uw risicogrenzen.
  • U kunt al inleggen vanaf € 20.
Meer over Begeleid Beleggen

Zelf Beleggen Basis

  • U kiest uit een overzichtelijk assortiment beleggingsfondsen, aandelen en ETF's.
  • U belegt tegen lage kosten.
  • U heeft de beschikking over handige tools en nieuws en opinies van onze experts.
Meer over Zelf Beleggen Basis

Zelf Beleggen Plus

  • U heeft de keuze uit meer dan 30.000 beleggingsproducten van beurzen uit 22 landen wereldwijd.
  • Orders voert u razendsnel door via het professionele beleggingsplatform Mijn Dealingroom.
  • U heeft de beschikking over fundamentele opinies en realtime koersinformatie.
Meer over Zelf Beleggen Plus