Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

jongen staand bij scooters

Uw kind wordt 18 jaar

18 jaar en de verzekeringen

Uw kind is nu wettelijk volwassen. Maar wat betekent dat voor uw verzekeringen? Niet al uw verzekeringen bieden nog dekking. En sommige verzekeringen moet uw kind nu zelf afsluiten. Een belangrijk moment om de verzekeringen onder de loep te nemen.
 

Een zorgverzekering

Vanaf de leeftijd van 18 jaar is uw kind niet meer gratis meeverzekerd en gaat ook het verplichte eigen risico gelden. U kunt er voor kiezen om uw kind te blijven verzekeren. Maar uw kind kan ook zelf een zorgverzekering afsluiten; dat is vaak voordeliger. Hiervoor is tot 1 maand na de 18e verjaardag de tijd. Het kan interessant zijn voor kinderen om zorgtoeslag aan te vragen.

Meer informatie over zorgverzekeringen kunt u vinden op de website van www.zorgverzekeringwijzer.nl.

Aansprakelijkheid en rechtsbijstand

Kinderen van 18 jaar en ouder blijven meeverzekerd op uw aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering als u gezinsdekking heeft. Dit geldt zolang uw kinderen thuis wonen of uitwonend een voltijdstudie doen. Ook kinderen die in een verpleeg- of verzorgingshuis wonen zijn verzekerd.

Laptop en tablet verzekerd

Uw kind gebruikt nu steeds vaker een laptop of tablet op school. Wist u dat u deze spullen makkelijk kunt verzekeren tegen diefstal of schade? Lees meer over de extra dekking mobiele apparaten bij de ABN AMRO Inboedelverzekering.

Reisverzekering

Heeft u uw ABN AMRO Doorlopende Reisverzekering afgesloten na 1 mei 2015? Dan zijn uw thuiswonende en voltijd studerende uitwonende kinderen van 18 jaar en ouder gewoon meeverzekerd. Zelfs als ze zelfstandig op vakantie gaan. Ook kinderen die in een verpleeg- of verzorgingshuis wonen zijn verzekerd. Heeft u uw ABN AMRO Doorlopende Reisverzekering vóór 1 mei 2015 afgesloten? Dan zijn kinderen tot 18 jaar verzekerd en is de nieuwe Doorlopende Reisverzekering misschien interessant voor u.

Backpacken?

Maakt uw kind een wereldreis? Of gaat zij of hij langer dan 90 dagen, maar korter dan 365 dagen op reis? Dan is de standaarddekking van de Doorlopende Reisverzekering niet genoeg. U kunt dit aanvullend verzekeren met de 'verlengde dekkingsduur'. Deze kunt u makkelijk afsluiten op uw Doorlopende Reisverzekering.

Op weg naar zelfstandigheid

Uw kind krijgt er veel verantwoordelijkheden bij. Hij moet bijvoorbeeld een eigen DigID aanvragen. Op onze pagina Kinderen vanaf 18 jaar leest u waar u nog meer aan moet denken als uw zoon of dochter 18 jaar wordt.