Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

man en vrouw bij adviseur aan tafel

Modules van de rechtsbijstandverzekering in combinatie met andere verzekeringen

Wat doen de modules van de rechtsbijstandverzekering in combinatie met verzekeringen die u misschien al heeft afgesloten bij ABN AMRO? We leggen u uit hoe het zit en waar u op kunt letten bij de module Verkeer en de module Werk en Inkomen.

  1. Module Verkeer in combinatie met een autoverzekering

    Hierna leest u wat de verschillen zijn tussen een verkeersrechtsbijstand bij uw autoverzekering én de module Verkeer van de rechtsbijstandverzekering.

    Bij verkeersrechtsbijstand als onderdeel van uw autoverzekering ontvangt u dekking bij geschillen die ontstaan met de verzekerde auto. Het maakt niet uit wie er reed op het moment van het ontstaan van het geschil. Ook zijn conflicten met een BOVAG of FOCWA garagebedrijf of een erkende autodealer gedekt. De dekking geldt in de landen die op de groene kaart staan.

    Voor de module Verkeer bij de rechtsbijstandverzekering geldt dat u en uw gezinsleden dekking hebben als u of uw gezinsleden deelnemen aan het verkeer met een auto, op de fiets, brommer, te voet of op een boot. De dekking geldt wereldwijd. De module Verkeer bij de rechtsbijstandverzekering biedt dus dekking voor vrijwel alle vormen van vervoer. Wilt u ook geschillen met een garagebedrijf of een autodealer verzekeren? Kies dan ook voor de module Consument en Wonen.

  2. Module Werk en Inkomen in combinatie met een lidmaatschap bij een vakbond

    Bij de module Werk en Inkomen zien we regelmatig dat klanten ook lid zijn van een vakbond. Vakbonden verlenen bijstand aan leden en medewerkers die een geschil hebben. In dit geval zijn vakbonden vaak gespecialiseerd in specifieke rechten van een groep medewerkers. Bij de module Werk en Inkomen van de rechtsbijstandverzekering ligt de focus altijd op de persoonlijke situatie van de klant. Daarnaast heeft u bij de module Werk en Inkomen met een vrije advocaatkeuze ook de optie om, in overleg, zelf juridische bijstand in te schakelen.

bellende man achter laptop

Meer lezen?

Wilt u meer weten over juridische bijstand? Bekijk dan de website van ARAG. Hier vindt u tips en uitleg van allerlei juridische vragen. Andere vragen? Of heeft u een juridisch conflict? Bel dan met het Servicecenter van ARAG op telefoonnummer 033 – 43 42 470 (op werkdagen tussen 08.30 tot 16.30 uur). Bel buiten kantoortijden uitsluitend voor noodgevallen. U wordt dan doorverbonden naar de alarmcentrale van ARAG.