ABN AMRO

Beleggingsverzekering wijzigen

 
U kunt uw beleggingsverzekering laten zoals die is. Maar soms kan het verstandig zijn deze te wijzigen. Bijvoorbeeld als er iets verandert in uw persoonlijke situatie. Of omdat de beleggingsresultaten tegenvallen en u uw doelkapitaal niet lijkt te gaan halen. Het kan ook zijn dat uw resultaten tegenvallen omdat uw verzekering een hoge risicodekking heeft en daardoor een hogere premie. Wilt u meer of minder risico lopen? Dan kunt u er voor kiezen om uw beleggingsfondsen te wijzigen. Overleg altijd met een adviseur of het in uw situatie verstandig is uw beleggingsverzekering te wijzigen.

Overstappen naar een ander product (waardeoverdracht)

Wilt u uw beleggingsverzekering omzetten naar een bankspaarproduct of een andere verzekering? En is dit beter, goedkoper of verstandig voor u? Dit hangt af van uw wensen en uw persoonlijke situatie. U moet in ieder geval goed nadenken over de gevolgen van een overstap:

  • Voor een ander product gelden andere productkenmerken, voorwaarden en belastingregels. 
  • Houd rekening met beleggingsrisico. De waarde van uw beleggingsverzekering kan op het moment van beëindiging anders zijn dan daarvoor.

Veelgestelde vragen

Voor het afkopen van uw verzekering brengt ABN AMRO Levensverzekering geen kosten in rekening.
Het is mogelijk dat het afkopen van een beleggingsverzekering nadelige fiscale gevolgen heeft. Wilt u uw verzekering afkopen? Neemt u dan contact op met uw adviseur van ABN AMRO Bank. Kijk voor meer informatie op: abnamro.nl/belastingdienst.