Naar de navigatie Naar de inhoud

Risicoverzekering wijzigen of stoppen

Heeft u een risicoverzekering bij uw beleggingsverzekering, zoals een overlijdensrisicoverzekering of een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Het kan voordelig zijn uw risicoverzekering te stoppen of te verlagen. Met uw inleg bouwt u dan meer vermogen op. En u heeft dan minder kosten. Informeer altijd van tevoren wat een wijziging betekent en of deze wel in uw voordeel is.

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is een verzekering voor werknemers of zelfstandige ondernemers en biedt u financiële zekerheid bij ziekte of invaliditeit.
 

Wat kunt u wijzigen?

U kunt uw risicoverzekering als volgt wijzigen:

  • U stopt de risicoverzekering.

  • U verlaagt het verzekerde bedrag van de risicoverzekering.

  • U haalt de risicoverzekering uit uw beleggingsverzekering en laat deze doorlopen als losse verzekering.

U kunt eenmalig een van deze wijzigingen zonder kosten laten uitvoeren. Voor deze wijzigingen hoeft u geen gezondheidsverklaring in te vullen. Wijzigt u het verzekerd bedrag? Dan moet dit wel.

 

Beleggingsverzekering bij hypotheek

Heeft u uw beleggingsverzekering afgesloten bij uw hypotheek? Dan is deze vaak verpand aan de hypotheekverstrekker. Als u iets wilt wijzigen in uw beleggingsverzekering, moet u daarom eerst toestemming vragen aan de hypotheekverstrekker.

 

Vraag eerst advies

Iedere wijziging in uw beleggingsverzekering heeft gevolgen voor de waarde van de verzekering. Bovendien kan een wijziging betekenen dat er andere regels van de Belastingdienst gelden. Overleg daarom van tevoren met een van onze adviseurs wat in uw situatie de beste oplossing is.

Heeft u een vraag of wilt u advies? Neem dan telefonisch contact met ons op via

0900 - 00 24