Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

moeder en dochter bij de dokter

Ziek op reis, wat nu?

5 handige tips

Koorts, diarree of nare huiduitslag, ziek worden op vakantie is nooit leuk. Als u in het buitenland naar de dokter of het ziekenhuis moet, kunnen de medische kosten hoog oplopen. Het kan u veel geld schelen als u een goede reisverzekering heeft voordat u op vakantie gaat. Bekijk onze tips.
 1. Noodsituatie? Bel de alarmcentrale of hulpdienst

  Bel altijd eerst de alarmcentrale of hulpdienst van uw zorg- of reisverzekering als u een dokter nodig heeft. Sla het nummer alvast op in uw telefoon. De alarmcentrale geeft u hulp en advies. Bijvoorbeeld als u niet in staat bent om op de geplande manier terug naar huis te reizen.
 2. Zorg dat u het juiste verzekeringsbewijs bij u heeft

  Zorg dat u op uw vakantie in Europa de European Health Insurance Card (EHIC) bij u heeft. Deze vraagt u gratis aan bij uw zorgverzekeraar. Zo kunnen hulpverleners in het buitenland zien dat u recht heeft op medische zorg. U hoeft de rekening dan niet zelf voor te schieten. In landen buiten Europa heeft u een E-111 formulier nodig om te bewijzen dat u verzekerd bent. Met dit formulier heeft u recht op spoedeisende zorg.
 3. Kies een reisverzekering met dekking geneeskundige kosten

  Bij ziekte op reis zorgt een bezoek aan de dokter, apotheek of het ziekenhuis voor extra medische kosten. Het is verstandig om een doorlopende reisverzekering te hebben met de extra dekking geneeskundige kosten. Of een kortlopende reisverzekering, waarbij de medische kosten al in de basisdekking zitten. U krijgt dan de noodzakelijke medische kosten terug die uw zorgverzekering niet vergoedt. Ook de tandartskosten na een ongeval zijn gedekt.
 4. Vergeet niet een annuleringsverzekering af te sluiten

  Stel, u wordt ziek en moet daardoor voor vertrek uw reis afzeggen. Of uw partner wordt ziek, waardoor u niet op vakantie kunt. In deze situaties is het handig als u een annuleringsverzekering heeft. Of als u een extra dekking annuleringskosten bij uw doorlopende reisverzekering afsluit.
 5. Zoek uit welke medicijnen en vaccinaties u op reis nodig heeft

  Gebruikt u medicijnen? Niet alle medicijnen kunt u meenemen naar het buitenland. Vraag uw apotheker of u een medische verklaring nodig heeft. Zoek voordat u weggaat uit of er vaccinaties nodig zijn voor het land waar u heengaat.

Ga goed voorbereid op reis

Wat voor reis u ook op de planning heeft staan, het begint allemaal bij een goede voorbereiding.

Uw reis goed verzekerd

Als er op reis iets gebeurt, wilt u niet hoeven nadenken over welke verzekeraar u moet bellen. Daarom is het handig als u al uw verzekeringen op één plek heeft.

Reisverzekering aanvragen

Het is bijna zover, lekker op vakantie! We helpen u graag op weg met een reisverzekering die precies bij uw situatie past.