Uw vermogen besteden

Ga slim om met uw vermogen

Wilt u niet beleggen, maar wel iets nuttigs doen met uw vermogen? Dan heeft u verschillende opties. Uw keuze hangt af van uw situatie. Let er op dat u bij het besteden van uw vermogen een goede buffer overhoudt voor uzelf. Bekijk de informatie over 3 mogelijkheden: pensioen aanvullen, extra aflossen op uw hypotheek of een schenking doen.

image not availabale

Pensioen aanvullen

Weet u hoeveel pensioen u straks krijgt? Dit valt vaak tegen. Bekijk de mogelijkheden om extra pensioen op te bouwen.

image not availabale

Extra aflossen

Soms is extra aflossen op uw hypotheek slim. Zo betaalt u minder vermogensbelasting en u heeft minder lasten per maand. Maar u mag ook minder aftrekken van de belasting. Bekijk alle voor- en nadelen van extra aflossen.

Een schenking doen

Wilt u geld schenken aan uw kind? Dit kan jaarlijks tot € 5.428 belastingvrij. Met de Schenkwijzer krijgt u antwoord op al uw vragen over schenken. U ziet welke vrijstellingen er zijn. Ook kunt u makkelijk de schenkbelasting berekenen.

Geven aan goede doelen

U wilt iets geven aan de wereld. Dat is een prachtig voornemen. Er zijn verschillende vormen om te geven of na te laten aan goede doelen. En hoe maakt u een keuze voor een goed doel? Wij helpen u graag om een bewuste keuze te maken.

image not availabale

Hoe staat u er financieel voor?

Met het Inzichtrapport weet u hoe u er financieel voor staat, wat er met uw inkomen na uw pensioen gebeurt en welke risico's u loopt. Nu tijdelijk zonder extra kosten voor klanten van ABN AMRO.