Uw vermogen besteden

Ga slim om met uw vermogen

Wilt u niet beleggen, maar wel iets nuttigs doen met uw vermogen? Dan heeft u verschillende opties. Uw keuze hangt af van uw situatie. Let er op dat u bij het besteden van uw vermogen een goede buffer overhoudt voor uzelf. Bekijk de informatie over 3 mogelijkheden: pensioen aanvullen, extra aflossen op uw hypotheek of een schenking doen.

Direct Beeldbankieren

Start nu Direct Beeldbankieren

  • Videogesprek met een adviseur.
  • Direct een reactie op uw vragen over uw vermogen.
  • Beschikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.
Houd hier rekening mee als u eerder wilt stoppen met werken

Eerder met pensioen of minder werken?

Veel Nederlanders blijven tot hun AOW-leeftijd werken. Maar misschien wilt u eerder met pensioen gaan of minder gaan werken. In dat geval is het verstandig om daar bij de opbouw van uw vermogen rekening mee te houden. Hoe eerder u hiermee begint, hoe beter u bent voorbereid.

Extra aflossen hypotheek

Extra aflossen

Soms is extra aflossen op uw hypotheek slim. Zo betaalt u minder vermogensbelasting en u heeft minder lasten per maand. Maar u mag ook minder aftrekken van de belasting. Bekijk alle voor- en nadelen van extra aflossen.

Een schenking doen

Wilt u geld schenken aan uw kind? Dit kan jaarlijks tot € 5.428 belastingvrij. Met de Schenkwijzer krijgt u antwoord op al uw vragen over schenken. U ziet welke vrijstellingen er zijn. Ook kunt u makkelijk de schenkbelasting berekenen.

Geven aan goede doelen

U wilt iets geven aan de wereld. Dat is een prachtig voornemen. Er zijn verschillende vormen om te geven of na te laten aan goede doelen. En hoe maakt u een keuze voor een goed doel? Wij helpen u graag om een bewuste keuze te maken.
Financieel inzicht van ABN AMRO

Hoe staat u er financieel voor?

Met het Financieel inzicht weet u hoe u er financieel voor staat, wat er met uw inkomen na uw pensioen gebeurt en welke risico's u loopt. Nu tijdelijk zonder extra kosten voor klanten van ABN AMRO.

Andere mogelijkheden

Uw vermogen beleggen

U wilt rendement halen op uw vermogen. Misschien is beleggen iets voor u? Beginnen met beleggen is helemaal niet zo ingewikkeld als het lijkt. Lees meer over het beleggen van uw vermogen en ontdek welke beleggingsvorm mogelijk bij u past.

Uw vermogen behouden

Wilt u uw vermogen behouden? Dan kunt u dit op uw spaarrekening laten staan. Sparen is een veilige optie om uw vermogen te behouden. Maar over uw vermogen betaalt u belasting. Vervelend, want zo vermindert uw vermogen. Zeker nu de spaarrentes laag zijn. U kunt ook iets anders doen met uw vermogen.