Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Woordenboek online bankieren: A t/m D

Hieronder vindt u het eerste deel van het online woordenboek.

A

Overschrijvingskaart waarbij de naam van het bedrijf, kenmerken van de overschrijving, het rekeningnummer van het bedrijf en vaak ook het bedrag al zijn ingevuld. U kunt een acceptgiro online betalen door in het veld Betalingskenmerk het Acceptgirokenmerk in te vullen.

Acceptgiro scannen met de app

Een nieuwe betaalpas klaarmaken voor gebruik. 

  • Uw eerste betaalpas activeert u met behulp van de activeringscode die u vindt in de brief die we u sturen bij uw eerste betaalpas.
  • Uw vervangende betaalpas activeert u door hiermee te betalen in een winkel. U kunt ook uw saldo checken of contant geld opnemen bij een geldautomaat van ABN AMRO of Geldmaat.

Activeren betaalpas

Overzicht met contactgegevens van personen of bedrijven waarnaar u vaker geld overmaakt. Per contact kunt u de naam, het rekeningnummer en eventueel een toelichting opslaan.

Adresboek beheren

Betaling die we niet hebben kunnen uitvoeren, bijvoorbeeld omdat er niet genoeg saldo op de rekening stond of omdat het rekeningnummer niet juist was.

Bekijk de status van uw betaling

Computerprogramma waarmee u bestanden kunt bekijken die in pdf-formaat zijn gemaakt, bijvoorbeeld een overzicht van uw bij- en afschrijvingen. Deze bestanden kunnen gelezen worden met Adobe (Acrobat) Reader. U kunt deze software gratis downloaden van internet.

Downloaden bij- en afschrijvingen

Besturingssysteem voor smartphones en tablets. Android is ontwikkeld door Google.

Mobiel Bankieren op uw smartphone of tablet

Een opdracht ongedaan maken. Annuleren is niet hetzelfde als verwijderen.

Afkorting van het woord applicatie. Hiermee wordt een programma bedoeld op uw mobiel of laptop. Bijvoorbeeld de apps van ABN AMRO: de ABN AMRO app, Grip, Kendu en Tikkie.

> Bekijk de apps van ABN AMRO

Producent van onder andere Apple Macintosh-computers, de iPhone en de iPad. Naast hardware ontwikkelt het zelf ook veel software voor het eigen besturingssysteem macOS, maar ook voor Windows.

Betaling met uw iPhone of Apple Watch bij een betaalautomaat, zonder betaalpas.

> Meer over Apple Pay

Dit is de online winkel van Apple waar u terecht kunt voor gratis en betaalde apps, games, films, muziek, boeken en meer. De Apple Store is vooraf geïnstalleerd op iOS-apparaten.

Een horloge van Apple dat u onder andere kunt gebruiken als betaalmiddel, telefoon, hartslagmeter of stappenteller.

ATM staat voor Automated Teller Machine. Dit is een apparaat waarmee u geld kunt opnemen. 

> Ook: bankautomaat, geldautomaat
Geldautomaat zoeken

Een vorm van een periodieke overboeking waarbij u geld overmaakt naar uw spaarrekening.

> Meer over Automatisch Sparen

Bedrag dat automatisch wordt afgeschreven. Voor een incasso moet u een bedrijf toestemming hebben gegeven. Een incasso kan eenmalig zijn of doorlopend. 

  • Aangekondigde incasso: incasso die binnen 24 van de rekening wordt afgeschreven. 
  • Afgekeurde incasso: incasso die niet kon worden afgeschreven, bijvoorbeeld omdat er niet voldoende saldo op de rekening stond. 
  • Verwerkte incasso: incasso die is uitgevoerd. Het bedrag is van de rekening afgeschreven. 
> Ook: incasso 
 

B

Apparaat waarmee u geld kunt opnemen.

> Ook: Geldautomaat, GEA
Geldautomaat zoeken

Met Bankmail ontvangt u persoonlijke berichten van ABN AMRO via de beveiligde omgeving van Internet Bankieren en de ABN AMRO app. Bijvoorbeeld als er iets verandert in een product dat u heeft.

Meer over Bankmail

Een pas of kaart waarmee u kunt inloggen in Internet Bankieren met de e.dentifier, geld kunt opnemen bij geldautomaten en kunt betalen in winkels bij een betaalautomaat. 

> Ook: betaalpas of pinpas

Een rekening bij een bank voor giraal geld waarop uw dagelijkse inkomsten en uitgaven plaatsvinden. 

> Ook: betaalrekening, lopende rekening
Betaalrekening openen

Afkorting voor betaalautomaat. Apparaat waarmee u (contactloos) kunt betalen met uw betaalpas, creditcard, smartphone of wearable in winkels en bij benzinestations. 

Een persoonlijk online videogesprek met een adviseur via uw computer, tablet of smartphone.

Meer over Beeldbankieren

In Internet Bankieren: een oude naam in het menu waar u uw instellingen kunt wijzigen, bijvoorbeeld uw betaalpas (de)blokkeren of uw rekeningoverzicht kunt instellen. In de vernieuwde omgeving van abnamro.nl is de naam ‘Beheer’ vervangen door 'Zelf Regelen'.

Wat staat waar?

Programma dat uw computer, tablet of smartphone opstart en ervoor zorgt dat u die kunt gebruiken. Zo regelt een besturingssysteem bijvoorbeeld de muis, het scherm en het geluid. Voorbeelden zijn Microsoft Windows, Apple macOS, Apple iOS en Android.

> Ook: Operating System, OS
Systeemeisen voor Internet Bankieren

In de ABN AMRO app: een vorm van een pushbericht waarbij u berichten op uw mobiel krijgt over een wijziging op uw betaalrekening, bijvoorbeeld een bij- of afschrijving.

> Meer over Betaalalerts

Apparaat waarmee u (contactloos) kunt betalen met uw betaalpas, creditcard, smartphone of wearable in winkels en bij benzinestations. 

> Ook: BEA

  • Limiet geld opnemen: bedrag dat u per dag kunt opnemen bij een geldautomaat
  • Limiet betalen: bedrag dat u per dag kunt betalen bij een betaalautomaat.
De betaallimiet is niet hetzelfde als de daglimiet. De daglimiet is het bedrag dat u in totaal per dag kunt overboeken zonder e.dentifier in Internet Bankieren en de ABN AMRO app.
 
> Ook: limiet betaalpas of betaalpaslimiet

Een pas of kaart waarmee u kunt inloggen in Internet Bankieren met de e.dentifier, geld kunt opnemen bij geldautomaten en kunt betalen in winkels bij een betaalautomaat. 

> Ook: bankpas of pinpas

  • Limiet geld opnemen: bedrag dat u per dag kunt opnemen bij een geldautomaat
  • Limiet betalen: bedrag dat u per dag kunt betalen bij een betaalautomaat. 
De betaallimiet is niet hetzelfde als de daglimiet. De daglimiet is het bedrag dat u in totaal per dag kunt overboeken zonder e.dentifier in Internet Bankieren en de ABN AMRO app.
 
> Ook: limiet betaalpas of betaallimiet
Meer over limiet wijzigen

Een rekening bij een bank voor (giraal) geld waarop uw dagelijkse inkomsten en uitgaven plaatsvinden. 

> Ook: bankrekening rekening courant, lopende rekening
Betaalrekening openen

Unieke code die u gebruikt bij de betaling van een acceptgiro. Via dit kenmerk kan een betaling herkend en verwerkt worden.

Bank Identifier Code. Dit is een code die verplicht is bij overboekingen naar iemand met een rekening bij een bank buiten het SEPA-gebied. BIC heette vroeger SWIFT. De BIC van ABN AMRO is ABNANL2A. 

Meer over BIC

Een verzameling van technieken om lichaamskenmerken van iemand te meten en vast te stellen voor onder meer identificatiedoeleinden. Denk hierbij aan stemherkenning, Face-ID of uw vingerafdruk als u inlogt in de ABN AMRO app. 

>Meer over het gebruik van biomedische gegevens

Het (tijdelijk) onbruikbaar maken van de betaalpas zodat niemand de pas kan gebruiken.

Meer over blokkeren betaalpas

Programma waarmee u webpagina’s kunt bekijken, bijvoorbeeld Chrome, Internet Explorer of Safari.

Meer over een browser

C

Een gesprek voeren via internet door het over en weer typen van tekst tussen 2 of meer gebruikers.

Chatten met ABN AMRO

Computerprogramma waarmee u geautomatiseerde gesprekken voert via internet. In Internet Bankieren kunt u bij een aantal taken hulp vragen aan chatbot Anna, bijvoorbeeld bij het downloaden van uw Financieel Jaaroverzicht.

CJ staat voor Compte Joint. Dit is een gezamenlijke rekening met meerdere rekeninghouders.

> Meer over een gezamenlijke rekening

Bij ABN AMRO versturen we commerciële berichten zoals persoonlijke of algemene tips, aanbiedingen en informatie van ABN AMRO over uw bankdiensten.

Instellen commerciële berichten

Een betaling doen door uw betaalpas, mobiel of wearable kort tegen een betaalautomaat aan te houden, zonder dat u een pincode invoert. Contactloos betalen is handig voor het betalen van kleine bedragen.

Meer over contactloos betalen

Inhoud van een webpagina, bijvoorbeeld tekst, video of afbeelding.

Een klein tekstbestand met informatie over uw gedrag op de website. Bijvoorbeeld welke pagina's u heeft bekeken en welke gegevens u heeft ingevuld.

Meer over cookies

Pas met een betaallimiet waarmee u wereldwijd kunt betalen. Het bedrag wordt een keer per maand afgeschreven.

Meer over creditcards

Uw persoonlijke online omgeving voor het beheren van uw creditcard.  In Creditcard online vindt u een overzicht van de betalingen die u met uw creditcard heeft gedaan.

Meer over Creditcard Online

D

Het bedrag dat u in totaal per dag kunt overboeken zonder e.dentifier in Internet Bankieren en de ABN AMRO app. U bevestigt de betaling met uw mobiel. De daglimiet kiest u zelf en is maximaal € 5.000 per dag. De daglimiet is niet hetzelfde als de betaallimiet. Dit is het bedrag dat u per dag met uw betaalpas kunt opnemen bij een geldautomaat of kunt betalen in winkels bij een betaalautomaat.

Meer over daglimiet

Toegang vrijgeven tot uw (geblokkeerde) betaalpas.

Meer over pas deblokkeren

Verzamelnaam voor Internet Bankieren en mobiel bankieren. 

> Ook: online bankieren
Meer over Internet Bankieren en mobiel bankieren

Het binnenhalen van bestanden op internet naar uw computer, tablet of mobiel. Denk hierbij aan afbeeldingen of pdf-bestanden. Downloaden is iets anders dan uploaden. Uploaden is het verzenden van bestanden of andere gegevens van uw computer, tablet of smartphone naar een andere computer via internet.

Rekeningafschriften en bij- en afschrijvingen downloaden