Woordenboek online bankieren

Sommige termen binnen Internet Bankieren en de ABN AMRO app zijn lastig te begrijpen. Met het online woordenboek wordt het een stuk makkelijker. Hierin leggen we meer dan 100 termen over online bankieren uit. Van 'acceptgirokaart' tot 'zelf regelen'. Kies de beginletter van het woord dat u zoekt.

A

Overschrijvingskaart waarbij de naam van het bedrijf, kenmerken van de overschrijving, het rekeningnummer van het bedrijf en vaak ook het bedrag al zijn ingevuld. U kunt een acceptgiro online betalen door in het veld Betalingskenmerk het Acceptgirokenmerk in te vullen.

Acceptgiro scannen met de app

Een nieuwe betaalpas klaarmaken voor gebruik. 

 • Uw eerste betaalpas activeert u met behulp van de activeringscode die u vindt in de brief die we u sturen bij uw eerste betaalpas.
 • Uw vervangende betaalpas activeert u door hiermee te betalen in een winkel. U kunt ook uw saldo checken of contant geld opnemen bij een geldautomaat van ABN AMRO of Geldmaat.

Activeren betaalpas

Overzicht met contactgegevens van personen of bedrijven waarnaar u vaker geld overmaakt. Per contact kunt u de naam, het rekeningnummer en eventueel een toelichting opslaan.

Adresboek beheren

Betaling die we niet hebben kunnen uitvoeren, bijvoorbeeld omdat er niet genoeg saldo op de rekening stond of omdat het rekeningnummer niet juist was.

Bekijk de status van uw betaling

Computerprogramma waarmee u bestanden kunt bekijken die in pdf-formaat zijn gemaakt, bijvoorbeeld een overzicht van uw bij- en afschrijvingen. Deze bestanden kunnen gelezen worden met Adobe (Acrobat) Reader. U kunt deze software gratis downloaden van internet.

Downloaden bij- en afschrijvingen

Besturingssysteem voor smartphones en tablets. Android is ontwikkeld door Google.

Mobiel Bankieren op uw smartphone of tablet

Een opdracht ongedaan maken. Annuleren is niet hetzelfde als verwijderen.

Afkorting van het woord applicatie. Hiermee wordt een programma bedoeld op uw mobiel of laptop. Bijvoorbeeld de apps van ABN AMRO: de ABN AMRO app, Grip, Kendu en Tikkie.

> Bekijk de apps van ABN AMRO

Producent van onder andere Apple Macintosh-computers, de iPhone en de iPad. Naast hardware ontwikkelt het zelf ook veel software voor het eigen besturingssysteem macOS, maar ook voor Windows.

Betaling met uw iPhone of Apple Watch bij een betaalautomaat, zonder betaalpas.

> Meer over Apple Pay

Dit is de online winkel van Apple waar u terecht kunt voor gratis en betaalde apps, games, films, muziek, boeken en meer. De Apple Store is vooraf geïnstalleerd op iOS-apparaten.

Een horloge van Apple dat u onder andere kunt gebruiken als betaalmiddel, telefoon, hartslagmeter of stappenteller.

ATM staat voor Automated Teller Machine. Dit is een apparaat waarmee u geld kunt opnemen. 

> Ook: bankautomaat, geldautomaat
Geldautomaat zoeken

Een vorm van een periodieke overboeking waarbij u geld overmaakt naar uw spaarrekening.

> Meer over Automatisch Sparen

Bedrag dat automatisch wordt afgeschreven. Voor een incasso moet u een bedrijf toestemming hebben gegeven. Een incasso kan eenmalig zijn of doorlopend. 

 • Aangekondigde incasso: incasso die binnen 24 van de rekening wordt afgeschreven. 
 • Afgekeurde incasso: incasso die niet kon worden afgeschreven, bijvoorbeeld omdat er niet voldoende saldo op de rekening stond. 
 • Verwerkte incasso: incasso die is uitgevoerd. Het bedrag is van de rekening afgeschreven. 
> Ook: incasso 

B

Apparaat waarmee u geld kunt opnemen.

> Ook: Geldautomaat, GEA
Geldautomaat zoeken

Met Bankmail ontvangt u persoonlijke berichten van ABN AMRO via de beveiligde omgeving van Internet Bankieren en de ABN AMRO app. Bijvoorbeeld als er iets verandert in een product dat u heeft.

Meer over Bankmail

Een pas of kaart waarmee u kunt inloggen in Internet Bankieren met de e.dentifier, geld kunt opnemen bij geldautomaten en kunt betalen in winkels bij een betaalautomaat. 

> Ook: betaalpas of pinpas

Een rekening bij een bank voor giraal geld waarop uw dagelijkse inkomsten en uitgaven plaatsvinden. 

> Ook: betaalrekening, lopende rekening
Betaalrekening openen

Afkorting voor betaalautomaat. Apparaat waarmee u (contactloos) kunt betalen met uw betaalpas, creditcard, smartphone of wearable in winkels en bij benzinestations. 

Een persoonlijk online videogesprek met een adviseur via uw computer, tablet of smartphone.

Meer over Beeldbankieren

In Internet Bankieren: een oude naam in het menu waar u uw instellingen kunt wijzigen, bijvoorbeeld uw betaalpas (de)blokkeren of uw rekeningoverzicht kunt instellen. In de vernieuwde omgeving van abnamro.nl is de naam ‘Beheer’ vervangen door 'Instellingen'.

Wat staat waar?

Programma dat uw computer, tablet of smartphone opstart en ervoor zorgt dat u die kunt gebruiken. Zo regelt een besturingssysteem bijvoorbeeld de muis, het scherm en het geluid. Voorbeelden zijn Microsoft Windows, Apple macOS, Apple iOS en Android.

> Ook: Operating System, OS
Systeemeisen voor Internet Bankieren

In de ABN AMRO app: een vorm van een pushbericht waarbij u berichten op uw mobiel krijgt over een wijziging op uw betaalrekening, bijvoorbeeld een bij- of afschrijving.

Meer over Betaalalerts

Apparaat waarmee u (contactloos) kunt betalen met uw betaalpas, creditcard, smartphone of wearable in winkels en bij benzinestations. 

> Ook: BEA

 • Limiet geld opnemen: bedrag dat u per dag kunt opnemen bij een geldautomaat
 • Limiet betalen: bedrag dat u per dag kunt betalen bij een betaalautomaat.
De betaallimiet is niet hetzelfde als de daglimiet. De daglimiet is het bedrag dat u in totaal per dag kunt overboeken zonder e.dentifier in Internet Bankieren en de ABN AMRO app.
 
> Ook: limiet betaalpas of betaalpaslimiet

Een pas of kaart waarmee u kunt inloggen in Internet Bankieren met de e.dentifier, geld kunt opnemen bij geldautomaten en kunt betalen in winkels bij een betaalautomaat. 

> Ook: bankpas of pinpas

 • Limiet geld opnemen: bedrag dat u per dag kunt opnemen bij een geldautomaat
 • Limiet betalen: bedrag dat u per dag kunt betalen bij een betaalautomaat. 
De betaallimiet is niet hetzelfde als de daglimiet. De daglimiet is het bedrag dat u in totaal per dag kunt overboeken zonder e.dentifier in Internet Bankieren en de ABN AMRO app.
 
> Ook: limiet betaalpas of betaallimiet
Meer over limiet wijzigen

Een rekening bij een bank voor (giraal) geld waarop uw dagelijkse inkomsten en uitgaven plaatsvinden. 

> Ook: bankrekening rekening courant, lopende rekening
Betaalrekening openen

Unieke code die u gebruikt bij de betaling van een acceptgiro. Via dit kenmerk kan een betaling herkend en verwerkt worden.

Bank Identifier Code. Dit is een code die verplicht is bij overboekingen naar iemand met een rekening bij een bank buiten het SEPA-gebied. BIC heette vroeger SWIFT. De BIC van ABN AMRO is ABNANL2A. 

Meer over BIC

Een verzameling van technieken om lichaamskenmerken van iemand te meten en vast te stellen voor onder meer identificatiedoeleinden. Denk hierbij aan stemherkenning, Face-ID of uw vingerafdruk als u inlogt in de ABN AMRO app. 

>Meer over het gebruik van biomedische gegevens

Het (tijdelijk) onbruikbaar maken van de betaalpas zodat niemand de pas kan gebruiken.

Meer over blokkeren betaalpas

Programma waarmee u webpagina’s kunt bekijken, bijvoorbeeld Chrome, Internet Explorer of Safari.

Meer over een browser

C

Een gesprek voeren via internet door het over en weer typen van tekst tussen 2 of meer gebruikers.

Chatten met ABN AMRO

Computerprogramma waarmee u geautomatiseerde gesprekken voert via internet. In Internet Bankieren kunt u bij een aantal taken hulp vragen aan chatbot Anna, bijvoorbeeld bij het downloaden van uw Financieel Jaaroverzicht.

CJ staat voor Compte Joint. Dit is een gezamenlijke rekening met meerdere rekeninghouders.

> Meer over een gezamenlijke rekening

Bij ABN AMRO versturen we commerciële berichten zoals persoonlijke of algemene tips, aanbiedingen en informatie van ABN AMRO over uw bankdiensten.

Instellen commerciële berichten

Een betaling doen door uw betaalpas, mobiel of wearable kort tegen een betaalautomaat aan te houden, zonder dat u een pincode invoert. Contactloos betalen is handig voor het betalen van kleine bedragen.

Meer over contactloos betalen

Inhoud van een webpagina, bijvoorbeeld tekst, video of afbeelding.

Een klein tekstbestand met informatie over uw gedrag op de website. Bijvoorbeeld welke pagina's u heeft bekeken en welke gegevens u heeft ingevuld.

Meer over cookies

Pas met een betaallimiet waarmee u wereldwijd kunt betalen. Het bedrag wordt een keer per maand afgeschreven.

Meer over creditcards

Uw persoonlijke online omgeving voor het beheren van uw creditcard.  In Creditcard online vindt u een overzicht van de betalingen die u met uw creditcard heeft gedaan.

Meer over Creditcard Online

D

Het bedrag dat u in totaal per dag kunt overboeken zonder e.dentifier in Internet Bankieren en de ABN AMRO app. U bevestigt de betaling met uw mobiel. De daglimiet kiest u zelf en is maximaal € 5.000 per dag. De daglimiet is niet hetzelfde als de betaallimiet. Dit is het bedrag dat u per dag met uw betaalpas kunt opnemen bij een geldautomaat of kunt betalen in winkels bij een betaalautomaat.

Meer over daglimiet

Toegang vrijgeven tot uw (geblokkeerde) betaalpas.

Meer over pas deblokkeren

Verzamelnaam voor Internet Bankieren en mobiel bankieren. 

> Ook: online bankieren
Meer over Internet Bankieren en mobiel bankieren

Het binnenhalen van bestanden op internet naar uw computer, tablet of mobiel. Denk hierbij aan afbeeldingen of pdf-bestanden. Downloaden is iets anders dan uploaden. Uploaden is het verzenden van bestanden of andere gegevens van uw computer, tablet of smartphone naar een andere computer via internet.

Rekeningafschriften en bij- en afschrijvingen downloaden

E

Paslezer waarmee u met uw betaalpas kunt inloggen in Internet Bankieren en betaalopdrachten mee kunt bevestigen. De naam van de huidige e.dentifier was e.dentifier2. We gebruiken nu alleen de naam 'e.dentifier'.

> Inloggen met de e.dentifier
> Nieuwe e.dentifier aanvragen

Bij ABN AMRO: enveloppen waarmee u uw overschrijvingskaarten kunt verzenden.

Enveloppen en overschrijvingskaarten

F

Inloggen of een betaalopdracht bevestigen door middel van gezichtsherkenning op een iOS-toestel.

Meer over Face-id

Rapport dat inzicht geeft in uw financiële situatie.

Meer over Financieel inzicht

Overzicht van uw betaal- en spaarrekeningen, beleggingen, leningen, hypotheken en levensverzekeringen bij ABN AMRO. 

> Ook: jaaropgave, jaaroverzicht
Meer over het Financieel Jaaroverzicht

Een overzicht van uw financiële gegevens zoals die bekend zijn bij het UWV, de Belastingdienst en MijnPensioenoverzicht.nl.

Meer over Financiële samenvatting

Overboeking naar de rekening van iemand anders waarbij het bedrag binnen enkele seconden op de rekening van de ontvanger staat.

> Ook: Instant Payments
Meer over supersnel betalen

Oplichting via internet waarbij door bedrog iemands gegevens of spullen worden verkregen, bijvoorbeeld betaalpasfraude of telefonische oplichting.

Meer over fraude via internet

G

Apparaat waarmee u geld kunt opnemen en soms ook storten. 

> Ook: bankautomaat, ATM, GEA
Geldautomaat zoeken

Overboeking die u heeft klaargezet in uw verzendlijst die wordt uitgevoerd op een datum die u heeft ingesteld.

Bekijk de status van uw betaling

Op deze rekening kunnen beide rekeninghouders geld storten, opnemen en betalen.

> Ook: c/j-rekening, en/of-rekening
Meer over een gezamenlijke rekening

Dit is Googles online winkel waar u terecht kunt voor gratis en betaalde apps, games, films, muziek, boeken en meer. De Play Store-app is vooraf geïnstalleerd op Android-apparaten die Google Play ondersteunen.Als u op uw 'home'-scherm van onderen naar boven over het scherm, veegt, opent het overzicht van apps.

Bij ABN AMRO: app die een overzicht geeft van al uw inkomsten en uitgaven.

Meer over Grip

H

Computerapparatuur: Alle tastbare onderdelen van een computer, bijvoorbeeld harde schijf, beeldscherm, toetsenbord en kabels.

I

International Bank Account Number. Nummer dat u nodig heeft het overmaken van geld.

IBAN-checker

International Card Services BV. Financiële dienstverlener die creditcards uitgeeft en beheert. ABN AMRO heeft een samenwerkingsverband met ICS.

> Meer over Creditcard Online

Betaalmethode waarmee u via Internet Bankieren en de ABN AMRO app aankopen bij webwinkels kunt betalen.

Meer over iDEAL

Uw persoonlijke 5-cijferige code voor het inloggen en het bevestigen van uw betalingen tot uw daglimiet in de ABN AMRO Bankieren app.

Beginnen met Mobiel bankieren

Met iDIN kunt u inloggen bij andere websites, bijvoorbeeld van uw verzekeraar of overheidsinstantie, uw digitale handtekening zetten en uw leeftijd en identiteit bevestigen. Als u gebruikmaakt van iDIN hoeft u geen inloggegevens meer te onthouden.

Meer over iDIN

In Internet Bankieren en de ABN AMRO app: Betaling die nog niet is uitgevoerd, bijvoorbeeld omdat het een buitenlandse betaling is die nog niet verwerkt kan worden.

Bekijk de status van uw betaling

Bedrag dat automatisch wordt afgeschreven. Voor een incasso moet u een bedrijf toestemming hebben gegeven. Een incasso kan eenmalig zijn of doorlopend. 

 • Aangekondigde incasso: incasso die binnen 24 van de rekening wordt afgeschreven. 
 • Afgekeurde incasso: incasso die niet kon worden afgeschreven, bijvoorbeeld omdat er niet voldoende saldo op de rekening stond. 
 • Verwerkte incasso: incasso die is uitgevoerd. Het bedrag is van de rekening afgeschreven. 
> Ook: automatische incasso 

Laten terugboeken van een bedrag dat automatisch van uw rekening is afgeschreven. Overboekingen die u zelf verzendt kunt u niet terugboeken. 

> Ook: storneren
Meer over incasso terugboeken

Toegang krijgen tot online bankieren via Internet Bankieren of de ABN AMRO app.

> Ook: aanloggen
Inloggen in Internet Bankieren

Supersnel betalen via online bankieren. Net voordat u uw overboeking verzendt, ziet u 'Bij de ontvanger: Direct' staan. Dan weet u dat uw betaling binnen enkele seconden op de rekening van de ontvanger staat.

> Ook: flitsbetaling
> Meer over Instant payments

In Internet Bankieren: een optie waar u uw instellingen kunt wijzigen, bijvoorbeeld uw betaalpas (de)blokkeren of uw rekeningoverzicht kunt instellen. Omdat we abnamro.nl stap voor stap verbeteren, ziet u in het menu soms nog 'Beheer' staan.

Wat staat waar?

Online omgeving waar u uw bankzaken kunt regelen via een browser (bijvoorbeeld Internet Explorer, Firefox, Chrome of Safari) op uw laptop, smartphone of i-Pad.

Meer over Internet Bankieren

Besturingssysteem dat gebruikt wordt op mobiele toestellen van Apple, zoals de iPad en iPhone.

Mobiel Bankieren op uw smartphone of tablet

Smartphone gemaakt door Apple.

Systeemeisen Mobiel Bankieren

K

Bij ABN AMRO: app om uw geld te laten beleggen door experts.

Meer over Kendu

L

Draagbare computer. 

> Ook: notebook, netbook, chromebook

 • Limiet geld opnemen: bedrag dat u per dag kunt opnemen bij een geldautomaat
 • Limiet betalen: bedrag dat u per dag kunt betalen bij een betaalautomaat. 
De betaallimiet is niet hetzelfde als de daglimiet. De daglimiet is het bedrag dat u in totaal per dag kunt overboeken zonder e.dentifier in Internet Bankieren en Mobiel Bankieren.
 
> Ook: betaallimiet of betaalpaslimiet

Een rekening bij een bank voor giraal geld waarop uw dagelijkse inkomsten en uitgaven plaatsvinden. 

> Ook: betaalrekening, bankrekening rekening courant
Betaalrekening openen

M

De Mac is de lijn computers desktop- en laptop-computers die Apple produceert.

Iemand toegang geven tot uw rekening(en). U bent dan de volmachtgever en degene die u machtigt, is de gemachtigde of gevolmachtigde. U mag zelf weten wie u machtigt zolang de gemachtigde 18 jaar of ouder is. U blijft zelf verantwoordelijk voor uw betaalrekening.

Iemand machtigen

In Internet Bankieren en de ABN AMRO app: omgeving waar u uw producten en diensten kunt bekijken of wijzigen. U vindt 'mijn producten' in het menu onder 'Instellingen'.

Wat staat waar?

Bij online bankieren: een mobiele telefoon met méér mogelijkheden dan alleen bellen, zoals internetten, e-mailen, foto’s maken en mobiel bankieren.

> Ook: smartphone, mobiele telefoon

Bankieren via een app op uw mobiel of smartphone of tablet. U kunt uw bankzaken zowel regelen via de ABN AMRO app als via Internet Bankieren. Er zijn wel verschillen in gebruik. Zo kunt u bijvoorbeeld niet inloggen in Internet Bankieren met uw identificatiecode.

> Ook: ABN AMRO app
Meer over mobiel bankieren

Verouderde naam voor mobiel bankieren in de ABN AMRO app.
Als u uw smartphone of wearable gebruikt voor uw betalingen, fungeert deze als een betaalpas.

Naam die gebruikt wordt voor het toevoegen van uw rekeningen bij andere banken aan uw rekeningoverzicht in Internet Bankieren of Mobiel Bankieren.

Meer over Multibankieren

N

Draagbare computer. 

> Ook: laptop, netbook

O

Verzamelnaam voor Internet Bankieren en mobiel bankieren in de ABN AMRO app.

> Ook: digitaal bankieren
Meer over Internet Bankieren en Mobiel Bankieren

P

Terugkerende overboeking naar een andere betaal- of spaarrekening die u zelf heeft ingesteld.

> Ook: automatische overschrijving, automatische overboeking
Meer over Periodieke overboeking

Phishing is een vorm van internetfraude waarbij u valse e-mails ontvangt die u naar een nagebootste website proberen te lokken.

Meer over phishing

Geld opnemen bij een geldautomaat of iets betalen met uw betaalpas bij een betaalautomaat.

Meer over contant geld opnemen

Een pas of kaart waarmee u kunt inloggen in Internet Bankieren met de e.dentifier, geld kunt opnemen bij geldautomaten en kunt betalen in winkels bij een betaalautomaat. 

> Ook: bankpas of betaalpas

Bericht dat automatisch op uw scherm verschijnt, bijvoorbeeld een bij- of afschrijving in uw rekeningoverzicht als u betaalalerts heeft ingesteld.

Meer over betaalalerts

Q

Quick Response Code. Een code in de vorm van een vierkant plaatje, opgebouwd uit kleine blokjes. U scant deze code met de QR-scanner op de inlogpagina van de ABN AMRO app.

Inloggen met QR-code

R

De eerste keer dat u de ABN AMRO app gebruikt, registreert u uw telefoon met behulp van uw betaalpas en e.dentifier. We herkennen u namelijk niet alleen aan uw identificatiecode, Face ID of vingerafdruk, maar ook aan de telefoon of tablet waarmee u bankiert.

Toestel registreren

Overzicht van bij- en afschrijvingen van een betaalrekening. Een rekeningafschrift dat eruit ziet als een papieren afschrift kunt u downloaden in Internet Bankieren. 

> Ook: bankafschrift
Rekeningafschriften en bij- en afschrijvingen downloaden

Met retourpinnen krijgt u via een betaalautomaat van een winkelier geld teruggestort op uw betaalrekening. Dit kan alleen als u het bedrag met uw betaalpas heeft betaald.

Meer over retourpinnen

S

Positief of negatief bedrag dat op uw rekening staat.

> Ook: actuele saldo

Single Euro Payments Area. Dankzij SEPA hebben we een Europese betaalmarkt met uniforme betaalproducten.

SEPA-landen

Een mobiele telefoon met méér mogelijkheden dan alleen bellen, zoals internetten, e-mailen, foto’s maken en mobiel bankieren.

> Ook: mobiel, mobiele telefoon

Als u uw e.dentifier wilt gebruiken met een kabel, moet u daarvoor software downloaden. U kunt de e.dentifier ook zonder kabel gebruiken.

> Software voor Mac downloaden
> Software voor Windows downloaden

Bedrag dat binnen 1,5 uur (op werkdagen) op de rekening van de ontvanger moet staan. Een spoedoverboeking is meestal niet nodig aangezien de meeste Europese betalingen binnen een paar seconden zijn verwerkt.

Meer over een spoedoverboeking
Meer over Instant payments

Laten terugboeken van een bedrag dat automatisch van uw rekening is afgeschreven. Overboekingen die u zelf verzendt kunt u dus niet terugboeken. 

> Ook: incasso terugboeken, automatische incasso terugboeken
Meer over incasso terugboeken

Verouderde naam voor BIC: Bank Identifier Code. Dit is een code die verplicht is bij overboekingen naar iemand met een rekening bij een bank buiten het SEPA-gebied. De BIC van ABN AMRO is ABNANL2A. 

Meer over BIC

Voorwaarden waar uw computer of laptop, smartphone of tablet aan moet voldoen om gebruik te kunnen maken van Internet Bankieren of de ABN AMRO app.

Systeemeisen Internet Bankieren
Systeemeisen ABN AMRO app

T

Computer die u makkelijk kunt meenemen en die u gebruikt door het scherm aan te raken, bijvoorbeeld een iPad van Apple en de Galaxy Tab van Samsung. Op een tablet kunt u de Mobiel Bankieren app installeren.

Systeemeisen Mobiel Bankieren

Opdrachten in Internet Bankieren of Mobiel Bankieren die u kunt bewaren en later wilt verzenden of die u direct verzendt, bijvoorbeeld een betaalopdracht.

Voor online bankieren: een mobiele telefoon met méér mogelijkheden dan alleen bellen, zoals internetten, e-mailen, foto’s maken en mobiel bankieren in de ABN AMRO app.

> Ook: smartphone, mobiel

Bij ABN AMRO: app waarmee u via WhatsApp geld kunt terugvragen door een betaalverzoekje te sturen.

Meer over Tikkie

In Internet Bankieren: de oude naam in het menu waar u uw online bankzaken kunt regelen, bijvoorbeeld uw rekeningafschriften kunt downloaden. In het nieuwe menu is de naam 'Tools' vervangen door 'Zelf regelen'.

Wat staat waar?

Inloggen of een betaalopdracht bevestigen met uw vingerafdruk op een iOS-toestel.

Vingerafdruk, Touch ID en Face Id 

U

Het verzenden van bestanden of andere gegevens van uw computer, tablet of smartphone naar een andere computer via internet. Uploaden is iets anders dan downloaden. Downloaden is het binnenhalen van bestanden op internet naar uw computer, tablet of mobiel. Denk hierbij aan afbeeldingen of pdf-bestanden.

V

Bedrag dat u heeft overgeboekt naar een verkeerd rekeningnummer of een verkeerd bedrag. Ook foutieve overboeking.

Verkeerde overboeking

In de ABN AMRO app: Inloggen of een betaalopdracht bevestigen met uw vingerafdruk op een Android-toestel.

Vingerafdruk, Touch ID en Face Id 

W

Verzamelnaam voor apparaten die u op uw lichaam draagt om mee te betalen: smartwatch, ring, horloge, armband of sleutelhanger.

Meer over wearables

App waarmee u berichten, bestanden en afbeeldingen kunt versturen.

Gebruik van WhatsApp en chat

Z

In Internet Bankieren: menu waar u zelf bankzaken kunt regelen, bijvoorbeeld uw rekeningafschriften downloaden. Omdat we abnamro.nl stap voor stap verbeteren, ziet u soms de naam 'Tools' staan.

Wat staat waar?