Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Vrouw aan keukentafel kijkt naar boven

Slachtoffer van financieel misbruik?

Bekijk wat u kunt doen

Heeft u vermoedens van financieel misbruik? Of weet u het zeker? Dan is het vaak lastig hier iets aan te doen. Misschien schaamt u zich. Of u kunt het moeilijk bewijzen. We geven u een aantal tips om financieel misbruik tegen te gaan.

 

Schakel een vertrouwenspersoon in

Het is fijn als u met iemand anders kunt praten over uw vermoedens of bewijzen van financieel misbruik. Deel uw zorgen dus met iemand die u vertrouwt. Hij of zij kan u verder helpen met het nemen van een volgende stap. Bel de Hulp bij Bankzaken Lijn of krijg hulp van een Hulp bij Bankzaken Adviseur als u hulp nodig heeft bij uw bankzaken.

Bescherm uw bankzaken

Neem contact op met uw bank

Heeft u nog vragen over uw bankzaken en komt u er zelf niet uit? Of wilt u uw bankzaken persoonlijk doornemen met een adviseur? Neem dan contact ons op . Wij helpen u verder en doen er alles aan om uw bankzaken te beschermen.

Neem contact op met Veilig Thuis

Veilig Thuis is het advies- en meldpunt voor iedereen die met huiselijk geweld te maken krijgt. Financieel misbruik valt daar ook onder. Slachtoffers, plegers en omstanders kunnen bij Veilig Thuis terecht met vragen en voor advies. Ook kijken de hulpverleners van Veilig Thuis welke professionele hulp er nodig is.

Neem contact op met de politie

Financieel misbruik is een strafbaar feit. De politie kan pas actie ondernemen en iets voor u doen nadat u aangifte heeft gedaan. Neem daarom contact op met de politie wanneer u financieel misbruik vermoedt. De politie gaat dan in gesprek met het vermoedelijke slachtoffer om de situatie op te lossen.